Home / IN & OUT / Οι 15 καλύτερες ταινίες που είδα το 2016 – Haris Petruzzo

Οι 15 καλύτερες ταινίες που είδα το 2016 – Haris Petruzzo

the-neon-demons-international

… και φτάσαμε στον Δεκέμβρη αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! O τελευταίος μήνας του χρόνου είναι συνήθως και μήνας απολογισμού για όλους και όλα οπότε ο μαγικός κόσμος του κινηματογράφου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση!

Η καλύτερη περίοδος για σινεμά είναι εδώ και τώρα! Τα λέω και τα ξαναλέω και επαναλαβάνομαι και θα γίνω γραφικός στο τέλος! Μερικές από τις καλύτερες παραγωγές της χρονιάς θα προβληθούν λίαν συντόμως, ενώ κάποιες ήδη βρίσκονται στις αίθουσες στο δρόμο για τις Χρυσές Σφαίρες και βέβαια τα Όσκαρ!

nocturnal-animals-movie-banner                                                                                                                                           

Όπως κάθε χρόνο όμως η ανασκόπηση της χρονιάς και η λίστα που μου πρήξατε τα συκώτια επειδή καθυστέρησα φέτος λόγω υποχρεώσεων με τις ταινίες που (με) σημάδεψαν είναι εδώ για όλους εσάς. Τους φίλους και αναγνώστες του Kiss My GRass!

exmachina1

Ex Machina

Από εδώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάσαμε επικές στιγμές της 7ης και υπέρτατης Τέχνης: The Wolf of Wall Street, 12 years a slave, Her, Dallas Byers Club, Gravity, Birdman, Grand Budapest Hotel, Whiplash, Nightcrawler, The Theory of everything, Imitation Game, Ex Machina, Relatos Salvajes, Interstellar, Gone Girl, The Revenant, The Hateful 8, The Big Short, The Martian, Mad Max: Fury Road, Spotlight, Room και πολλές πολλές λατρεμένες ταινίες που έγραψαν την δική τους ιστορία στον χώρο του σινεμά, αλλά κυρίως άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στις καρδιές μας!

15231587_10154874960279708_2074489372_o

Interstellar

Η χρονιά όμως βρίσκεται στον κινηματογραφικό της πυρήνα και οι νέες ταινίες που έρχονται μας κρατούν σε αναμμένα κάρβουνα! Δες μερικές από τις πιο αναμενόμενες εδώ…

Να υπενθυμίσω για όσους είστε νέοι στο σάιτ ότι πρόκειται σαφέσταστα για προσωπικές και υποκειμενικές επιλογές, γιατί ως γνωστόν… περί ορέξεως, κολοκυθοσπανακοτυρόπιτα, άλλο βέβαια αν οι πιο πολλοί από σας βλέπετε αηδίες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και μου κάνετε τα νεύρα τσατάλια.

Ταινίες λοιπόν! Ταινίες μαγικές. Ταινίες που μας άφησαν μαλάκες εντυπωσίασαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

blake-lively-and-the-shark-the-shallows-39717776-1000-544

The Shallows

Ταινίες για όλα τα γούστα και κυρίως όλων των ειδών (genre) βρίσκονται εδώ όπως κάθε χρόνο για να μην αφήσω κανέναν σας παραπονεμένο!

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας ενημερώσω πως από την τελική επιλογή κόπηκαν την τελευταία στιγμή το καθηλωτικό The Shallows με την εκρηκτική Blake Lively σε ρόλο ναυαγού στα ρηχά, περικυκλωμένη από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, το μάλλον για ενήλικες animated και ακατάλληλο για τα βλαστάρια σας – όσοι έχετε – Sausage Party που μας έκανε να πέσουμε κάτω απ’ τα γέλια, ενώ τέλος στην λίστα θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα και το απαράμιλλης ομορφιάς Κορεατικό, The Handmaiden, αν δεν τραβούσε τόσο πολύ και αν ήταν -ας πούμε- πιο περιεκτικό! Ελπίζω αυτό να μην σας εμποδίσει από το να απολαύσετε και αυτές, όπως επίσης ελπίζω πραγματικά αυτή η λίστα να σας φανεί εντελώς άχρηστη (μη χρήσιμη), λόγω του ότι έχετε δει, αν όχι και τις δεκαπέντε, τουλάχιστον τις περισσότερες ρε αδερφέ (κουνάω το κεφάλι μου απογοητευμένος)!

1024

SausageParty

 Σίγουρα όμως, είστε και εσείς που θέλω να σας αρχίσω στα χαστούκια, που δεν είδατε τίποτα απ΄όλα αυτά. Για εσάς ειλικρινά δεν έχω λόγια. Ή μάλλον έχω, γιατί η μαμά μου δεν με μεγάλωσε με Γαλλικά και πιάνο, αλλά μπάλα και ξύλο… τέλος πάντων. Γιορτές πλησιάζουν. Ας μην σας κράξω άλλο, γιατί στην τελική η αγάπη θα σώσει την ημέρα που λένε και στο Αμέρικα του Τραμπ ή οπουδήποτε το λένε anyways!

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν η επιλογή μου, σε ένα μοναδικό countdown χωρίς φανφάρες και Χριστουγενιάτικα στολίδια.

Οι 15 καλύτερες ταινίες που είδα μετά την περυσινή απονομή των Όσκαρ!

oscarnominations-revenant759

Δεξί κλικ – αποθήκευση λινκ – και κάντε και κάνα Like & Share. Δεν θα σας πέσει ο κώλος.

Φύγαμε λοιπόν!  

15. Batman VS Superman: Dawn Of Justice

batman-v-superman-dawn-of-justice-quad-poster-1-e1455260692561

Φοβούμενος ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον αμφιλεγόμενο σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη.

Ben Affleck σκοτεινά κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό ς και Henry Cavill στην ταινία που οι φανς των κόμικ περίμεναν σχεδόν 100 χρόνια! Κερασάκι στην τούρτα η – μείναμε με ανοιχτό το στόμα και μας τρέχανε τα σάλια –  Gal ”Wonder Woman” Gadot. Με σχεδόν 1εκ.σε εισπράξεις, δικαιωματικά στις πιο πετυχημένες της χρονιάς και κάτι ‘κριτικούς’ τους γράφω στα μεγάλα, αψεγάδιαστα, γυαλιστερά και όμορφα μου… παπούτσια, γιατί αν δεν έχεις διαβάσει ούτε ένα κόμικ στην ζωή σου, μήπως δεν θα ‘πρεπε να’χεις και γνώμη;

14. The Nice Guys 

nice-guys-crowe-gosling

Βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες του 1977. Δύο δευτεροκλασάτοι ντετέκτιβ ερευνούν την εξαφάνιση μιας κοπέλας, η οποία συνδέεται με το θάνατο μιας πορνοστάρ. Ο Jackson Healy (Russell Crowe) είναι ένας αρκετά βίαιος ιδιωτικός ερευνητής και ο Holland March (Ryan Gosling) ένας κάπως άγαρμπος συνάδελφός του και μπαμπάς μιας πανέξυπνης νεαρής, της Holly. Οι δυο τους συναντιούνται κατά σύμπτωση και ο κακός χαμός έρχεται μαζί τους!

Ο Gosling με έκανε να δακρύσω απ΄τα γέλια και το ντίσκο σαόυντρακ ίσως είναι το καλύτερο της χρονιάς που φεύγει. Σπουδαία κωμωδία, με πανέξυπνο χιούμορ αλλά και με ζόρικες δόσεις δράσης! Δύο άκρως διασκεδαστικές ώρες!

13. Cloverfield Lane

10-cloverfield-lane

Μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε ένα υπόγειο σπιτιού. Αυτό που φοβάται είναι ότι την έχει απαγάγει ένας μανιακός με την επιβίωση, ο οποίος όμως της λέει ότι έσωσε τη ζωή της από μια βιοχημική επίθεση και πως η έξω ατμόσφαιρα είναι πλέον μη βιώσιμη. Χωρίς να είναι βέβαιη για το τι να πιστέψει αληθινά, η κοπέλα αποφασίζει να δραπετεύσει, ανεξάρτητα με όποιους κινδύνους κι αν την περιμένουν έξω. Τα τέρατα παίρνουν πολλές μορφές σε αυτό το θρίλερ σε παραγωγή του Τζέι Τζέι Έιμπρααμς. Πολλοί βέβαια μπορεί να ξαφνιάστηκαν με το Sci Fi φινάλε, αλλά εγώ προσωπικά το καρα – γούσταρα, γιατί οτιδήποτε λιγότερο μάλλον θα μας ξενέρωνε. O πολύς John Goodman, η Mary Elizabeth Winstead του ξεκαρδιστικού Braindead (series) και ο John Gallagher Jr στους τρεις κλειστοφοβικούς ρόλους! Βλέπεται με κομμένη την ανάσα!        

12. Captain America Civil War

civilwarheader

Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, η οποία όμως θα έχει και αμάχους για θύματα, ξεκινούν κάποιες πολιτικές διεργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των υπερηρώων Avengers. Ο Iron Man συμφωνεί. Ο Captain America όχι, δύο υπερ- ομάδες θα σχηματιστούν και θα τεθούν αντιμέτωπες, ενώ οι εχθροί τους κάνουν πάρτυ!

Eμφύλιος λοιπόν και διαλέξτε πλευρά γατάκια! Ασταμάτητη υπερ- περιπέτεια, ασταμάτητο υπερ- ξύλο και δυόμισι ώρες καθαρής απόλαυσης, με όποιο υπερήρωα ξέρεις και δεν ξέρεις και βέβαια με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην ίσως καλύτερη ταινία της Marvel έως και σήμερα!

11.Mon Roi 

mon_roi_still

Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε, ενώ έκανε σκι. Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο. Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιός ήταν αυτός ο άντρας; Πως επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος; Το λάτρεψα, με συγκίνησε και το ένιωσα όσο λίγα φέτος. Βιώματα βλέπεις και όπως την “ακούει” ο καθένας. Όλοι μας τα έχουμε και η ταινία είναι η προσωπική ιστορία όλων όσων έχουμε νιώσει τον έρωτα, ως την μοναδική ασταμάτητη και σαρωτική δύναμη της φύσης, που δεν χρειάζεται εξηγήσεις, αλλά ούτε και δικαιολογίες, γιατί η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία. Γουστάρουμε όσους μας αγαπούν και μας θέλουν, αλλά τρελαινόμαστε και χάνουμε έλεγχο, όπου μας ψήνουν το ψάρι στα χείλη.

Λατρεμένος Vincent Cassel και Emmanuelle Bercot έδωσαν ρέστα σε δύο πραγματικά μεγάλες ερμηνείες. Οι κριτικοί δεν το πολυγούσταραν. Το κοινό το αγάπησε. Συντάσσομαι!

10.“Midnight Special” 

midnight-special

Πατέρας ανακαλύπτει τις ιδιαίτερες ‘εξωγήινες’ δυνατότητες του γιου του, αλλά όταν αυτές θα γίνουν γνωστές το παιδί θα αποτελεί κίνδυνο, με τον πατέρα να ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό για να το προστατέψει. O Jeff Nichols του εκπληκτικού Take Shelter με την υπέρτατη Jessica Chastain και πάλι τον σπουδαίο Michael Shannon, μας δίνει μια περιπέτεια, που έρχεται από το πουθενά και αγγίζει την μαγεία μεγαθηρίων του παρελθόντος. Οι Shannon και Dunst ως γονείς του προικισμένου αγοριού με τις μαγικές ιδιότητες και o Joel Edgerton ως bodyguard είναι πολύ καλοί, ενώ σε ρόλο που κερδίζει τις εντυπώσεις έχουμε και τον Adam Driver του Star Wars, που πραγματικά είναι ό,τι πιο hot αυτή την στιγμή σε Hollywood και Indies!

Συμπέρασμα… Όταν αγαπάς κάποιον, τον αφήνεις να ακολουθήσει την μοίρα του γιατί εδώ πάνω απ’ όλα και πέρα από ένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας, έχουμε μια όμορφη ιστορία αγάπης! Ο Σπίλμπεργκ και ο Carpenter θα νιώθουν υπερήφανοι!

9. A Bigger Splash

13883883_10154499455759708_14045233_n

Μια διάσημη ροκ σταρ η Μαριάν (ένας θηλυκός Bowie), παραθερίζει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, τον σκηνοθέτη Πολ, κάτω από τον ειδυλλιακό ήλιο της απόμερης ιταλικής νήσου Παντελερία. Η ηρεμία τους διαταράσσεται από την απρόσμενη άφιξη ενός παλιού φίλου και της κόρης του, ο Χάρι και η Πενέλοπε, κάτι που θα εκτοξεύσει έναν ανεμοστρόβιλο ζήλειας και πάθους μιας και ο Χάρι υπήρξε στο παρελθόν εραστής της Μαριάν. Τον Αύγουστο είχαμε γράψει γι αυτό: κλικ εδώ

Μαγικές εικόνες σε ένα άκρως επιτυχημένο ριμέικ της θρυλικής ”Πισίνας”, Τίλντα θεά ως συνήθως… και ένας σαρωτικός Ρέιφ Φάινς με υπόκρουση Rolling Stones! Το καστ συμπληρώνουν η… δυστυχώς δεν έμοιασα στην μάνα μου και στην γιαγιά μου… Ντακότα Τζόνσον και ο σέξι Ματίας Σένερτζ                          

8. Demolition

demolition-1

Ένας επιτυχημένος τραπεζικός επενδυτής, ο Davis (Jake Gyllenhaal), προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πεθερός του (σπουδαίος για ακόμη μια φορά ο Chris Cooper) τον πιέζει να συνέλθει, αλλά ο Davis αντιστέκεται. Αντ΄αυτού, εκτονώνεται μέσα από μια εξομολογητική και πολύ προσωπική αλληλογραφία, που εγκαινιάζεται με μια επιστολή παραπόνων και απευθύνεται στην Karen (Naomi Watts), μια υπάλληλο εταιρείας αυτόματων μηχανών πώλησης. Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά και θα αναπτύξουν έναν στενό δεσμό, που αποδεικνύεται από μηχανής θεός για τις ζωές τους. Ο Τζείκ Τζύλενχααλ εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας. Τόσο απλά! Το απέδειξε πέρυσι με το Nightcrawler (τεράστια αδικία το γεγονός ότι έμεινε εκτός πεντάδας) και θα το αποδείξει ξανά σε όλους στο επερχόμενο Nocturnal Animals του ημίθεου, Tom Ford. ‘Ισως μαζί με το La La Land – έχω λυσσάξει όμως και για τα δύο – οι πιο αναμενόμενες ταινίες που έρχονται τις προσεχείς εβδομάδες! 

7. Indignation

indignation-sundance-20161

Η μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Φίλιπ Ροθ έχει για πρωταγωνιστή τον Μάρκους, έναν άθεο Εβραίο φοιτητή τη δεκαετία του ’50, που δουλεύει στο χασάπικο του πατέρα του και κερδίζει υποτροφία σε σπουδαίο κολέγιο του Οχάιο, “δραπετεύοντας” έτσι και από την στρατολόγηση για τον Πόλεμο της Κορέας αλλά και από την ασφυξία της ζωής με την οικογένεια του. Στο κολέγιο η σχέση του με την πανέμορφη και όχι μόνο, Ολίβια Χάτον, μια πολύ προχώ για την εποχή της συμφοιτήτρια αλλά και με τους συγκατοίκους του, θα φέρει στην επιφάνεια το θέμα της αθεότητας του με καταστροφικές συνέπειες. Το λες και καθηλωτικό. Το λες και διαμαντάκι. Λόγκαν Λέρμαν, Σάρα Γκέιντον και Τρέισι Λετς σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Σέιμους, που ως σεναριογράφος μας είχε δώσει την προ αμνημονεύτων Παγοθύελλα και που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!                   

6. I Daniel Blake

 blake_poster 

Ο Κεν Λόουτς διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν να σταματάει την σκηνοθεσία και επιστρέφει εντυπωσιακά με πολιτικό σινεμά και με έντονη κριτική ματιά! Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός που ανακαλύπτει ότι έχει καρδιακά προβλήματα και ζητά για πρώτη φορά στη ζωή του βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ο γιατρός τού απαγορεύει να δουλέψει, αλλά οι Αρχές έχουν αντίθετη άποψη. Στην προσπάθειά του να βρει δουλειά θα γνωρίσει μια ανύπαντρη μητέρα που βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τον ίδιο.

Ο Λόουτς δηλώνει: ”Το σινεμά μας κάνει καμιά φορά να βλέπουμε καθαρότερα τον κόσμο κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, από τις ιδέες που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό που απειλεί να μας φτάσει στην καταστροφή, στη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία. Κινδυνεύουμε να απελπιστούμε κι όταν υπάρχει τόση απελπισία, η ακροδεξιά το εκμεταλλεύεται – πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός κι απαραίτητος.” 

Η νικήτρια του φετινού φεστιβάλ των Καννών είναι μια ταινία που θα μας/σας κάνει όλους καλύτερους ανθρώπους. Απλά άχαστο απ΄όπου κι αν το πιάσεις.

5. Deadpool

deadpool-2

Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, πάνω που ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, την καυτή Βανέσα.

ney6f34a8iecae_1_b

Μην έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα. Θεός ο Ράιαν Ρέινολντς είναι… ο Deadpool, κόλαση (χρόνια τα λέμε) η Μορένα Μπακαρίν! Μαζί με τον Σκοτεινό Ιππότη, ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει ο κόσμος των κόμικ “από εξ απανέκαθεν” που λένε και στο χωριό μου… συν χιούμορ, που σπάει κόκκαλα και το Careless Whisper για σαόυντρακ! Τι άλλο θέλεις;

4. Hacksaw Ridge 

ba6a0df04d6620fcef5e459907285150-hacksaw-ridgea

Ο στρατιώτης Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες, χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό, μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού, ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα, ενώ ήταν και ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην ιστορία των ΗΠΑ που έλαβε Μετάλλιο Τιμής. Είχαμε γράψει και γι αυτό: κλικ εδώ

Θριαμβευτική επιστροφή και καρφί για τα Όσκαρ ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Mel Gibson με μια από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές – ηρωικές – αντιπολεμικές ταινίες που είδαμε ποτέ και με ολόκληρο το καστ να είναι ανώτερο των προσδοκιών.

Και φτάσαμε στα μετάλλια!!!

3. Don’t Breathe

cvxkk2ywgaanny9

Μερικές φορές τα πόστερ όπως αυτό εδώ από πάνω, λένε όλη την αλήθεια! Στην προκειμένη… Σαν ντοπαρισμένος Χίτσκοκ (σε ελεύθερη μετάφραση)!! Όταν μια συμμορία  τριών νέων που ασχολείται με μικροκλοπές μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης (Stephen Lang) ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία που θα τους ‘φτιάξει΄μια και καλή. Το σχέδιο όμως δεν πάει καλά, γιατί το θύμα αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, αφού ο βετεράνος πολέμου και παρότι τυφλός μόνο εύκολη λεία δεν είναι και η δουλειά καταλήγει σε ένα φονικό παιχνίδι γάτας-ποντικού με ανεστραμμένους τους όρους!

Κλειστοφοβικό όσο δεν παίρνει, με ανατροπές που σε αφήνουν κοκαλωμένο στην κυριολεξία βλέποντας το, απλά… δεν παίρνεις ανάσα! Τρανή απόδειξη ότι για να κάνεις ταινιάρα που θα μνημονεύεται για χρόνια δεν χρειάζεσαι μπάτζετ δεκάδων εκατομμυρίων. Σκηνοθεσία: Fede Alvarez! Πολύ πιθανό το σήκουελ!  

2. Neon Demon

theneondemon-davestafford-1

Η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Άντζελες. Εκεί, τα νιάτα η ζωντάνια και η ομορφιά της θα γίνουν αντικείμενο ζήλιας από μια ομάδα μοντέλων με εμμονή  – προφανώς – στην εξωτερική τελειότητα. Οι ανταγωνίστριες της θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να διεκδικήσουν και να καταβροχθήσουν αυτό το… κάτι που έχει, ώστε να επιβιώσουν στον αδηφάγο χώρο της μόδας.

thumbnail_24407

Εικαστικό αριστούργημα που μόνο ο Ρεφν του Drive μπορούσε να μας δώσει. Μου θύμισε ένα quote της Όντρει Χέπμπορν που είχα διαβάσει πρόσφατα και έλεγε: Το μακιγιάζ μπορεί μόνο να σε κάνει όμορφη εξωτερικά, αλλά δεν μπορεί να σε βοηθήσει αν είσαι άσχημη εσωτερικά. Εκτός αν φας το μακιγιάζ!

the-neon-demon-elle-fanning-3-e1462564655415

Δείτε αν δεν το έχετε ήδη δει και θα καταλάβετε! Είτε το λατρέψετε, είτε το μισήσετε πρόκειται για μια δουλειά σπάνιας ομορφιάς. Εγώ το λάτρεψα. Προφανώς!

Πρωταγωνιστούν: Έλ – ένα αστέρι γεννιέται και όσο μεγαλώνει τόσο πιο λαμπερό γίνεται – Φάνινγκ, Τζένα Μαλόουν, Μπέλα Χίθκοουτ, Κιάνου Ριβς (πολύ καλός σε κόντρα ρόλο), Κριστίνα Χέντρικς και ο Αλεσάντρο Νιβόλα. Τα μάτια μου δεν “έπαιξαν” ούτε μια στιγμή.                                          

1. Suntan

suntan-afisa16

Ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί. Το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται, όταν θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως από εκείνη τη στιγμή και μετά το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που θα τον παρασύρει σε ένα μονοπάτι με επικίνδυνες ακρότητες.

27

Αποφάσισα εύκολα για το φετινό Νο 1 της λίστας και κάνω την έκπληξη-ανατροπή, μπας και ξεστραβωθείτε να το δείτε, γιατί το να τρέχετε μόνο για Παπακαλιάτη στις αίθουσες, πρόβατα σας κάνει και όχι εραστές του καλού σινεμά. Γκε γκε;

Μαζί με την Μικρά Αγγλία, το Τετάρτη 04.45 και τον Αστακό… (αλήθεια τα έχετε δει αυτά; Tα νεύρα μου λέμε)… άντε να βάλω και το ‘Ενας άλλος κόσμος (γύρνα πίσωωω ή έστωωω τηλεφώωωνα – κάτι δικά μου) αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει το Ελληνικό σινεμά την τελευταία δεκαετία κατά την ταπεινή μου γνώμη. Τον Μάρτιο το είχα περιγράψει ως ένα από τα πιο αγαπημένα μου… πριν φύγω για σεζόν στην υπηρεσία του τουρισμού!

Δες το εδώ!

pegasus_large_t_1581_106811265

Τιμή και δόξα στον Ελληνικό κινηματογράφο λοιπόν, που σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος για την νέα γενιά κινηματογραφιστών που σαρώνουν παγκοσμίως… την στιγμή που το Chevalier της Αθηνάς Τσαγκάρη οδεύει προς τα φετινά Όσκαρ!

Bonus : Το λοβ στόρυ της χρονιάς!

Ελπίζω να ψάξετε αυτές τις ταινίες (όσοι δεν) έστω και σε downloads, αν δεν τις προλάβατε στις αίθουσες και να με θυμηθείτε! ‘Εις το επανιδείν και…

cheemba_3

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man
x

Check Also

Tomb Raider: H Αλίσια Βικάντερ είναι η νέα Lara Croft! – Haris Petruzzo

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα! Η Lara Croft που ξέρατε δεν υπάρχει ...

Μοιράστηκαν τα Όσκαρ! Καλύτερη ταινία η παραμυθένια ”Μορφή Του Νερού” – Haris Petruzzo

Σε μια βραδιά όπου όλα κύλησαν ήρεμα, το μαγικό παραμύθι του Γκιγέρμο ...