Home / FASHION ART DECO / Βιβλιοκριτική: “Αστέρια στην ΑΜΜΟ”, Ρένα Ρωσση-Ζαϊρη – Χαρά Μαρκατζίνου

Βιβλιοκριτική: “Αστέρια στην ΑΜΜΟ”, Ρένα Ρωσση-Ζαϊρη – Χαρά Μαρκατζίνου

Αρχές Μαϊου κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση-Ζαϊρη με τίτλο «Αστέρια στην ΑΜΜΟ»  από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για άλλο ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, που θα σας καθηλώσει.

 

Πρόκειται για

μία αληθινή ιστορία ζωής,

ένα μυθιστόρημα  που λούζεται στο φως

και φωνάζει δυνατά το όνομα της αγάπης.

Για να μην κοιμηθούν ποτέ τα όνειρα,

για να ξυπνήσουν οι ελπίδες…

Διάλεξα λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, ως πρόλογο, για μία αληθινή ιστορία, που δοκίμασε τους πρωταγωνιστές της, από την παιδική τους κιόλας ηλικία, διαμορφώνοντας έτσι το μονοπάτι που ο καθένας θα ακολουθούσε ως ενήλικας. Από την παιδική ηλικία, που η άγραφη ψυχή των παιδιών γεμίζει μνήμες και βιώματα, αποτέλεσμα των επιλογών των γονιών τους, που θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία τους. Γιατί στην παιδική ηλικία ξεκινούν όλα… Πόσο μπορούν οι επιλογές των γονιών να καθορίσουν τη ζωή των παιδιών τους και πόσο εύκολο είναι να γιατρευτούν οι πληγές αυτών των επιλογών, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους τους γονείς που τις δημιούργησαν; Πώς μπορεί ένας γονιός να φορτώσει στην ψυχή του παιδιού του την εκδίκηση, πως μπορεί να το βαρύνει με τις δικές του αμαρτίες; Μπορεί η αγάπη να τα θεραπεύσει όλα;Τις απαντσεις θα τις βρείτε στις σελίδες του βιβλίου.

Η πρότερη εμπειρία της συγγραφέα ως παιδαγωγού την βοηθά να δημιουργήσει ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας και μας κάνουν μετόχους της ιστορίας τους. Ξεκινώντας την περιγραφή των ηρώων από την παιδική τους ηλικία, η εξέλιξή τους μέσα στην ιστορία έρχεται τόσο φυσικά και ο αναγνώστης κατανοεί την όποια αντίδραση και συμπεριφορά τους. Από την άλλη, η ευαίσθητη γραφή και η μοναδική, περιγραφική αφήγηση συνθέτουν, ένα ακόμα αριστούργημα της συγγραφέα. Η Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη έχει ένα μοναδικό ταλέντο να δοκιμάζει τους ήρωές της, να τους ταξιδεύει, να ωριμάζουν όσο ξετυλίγεται η πλοκή της ιστορίας, μα πάνω από όλα να τους αγκαλιάζει με αγάπη. Και σ’αυτό το μυθιστόρημα ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει νοερά σε πολλά μέρη, με κύριο άξονα των γεγονότων να περιστρέφεται στη γραφική Ύδρα, να μας μεταφέρει στον Πειραιά και την Αθήνα της δεκαετίας του ’70, στην Πάτρα και την Εύβοια, μα και την όμορφη Κύπρο, δίνοντας μας άρωμα από Βαρκελώνη αλλά και από τη μαγευτική Ινδία…

Μια δυναμική εισαγωγή στην ιστορία θα μας καθηλώσει, σταματώντας σε κρίσιμο σημείο για να μεταφερθούμε χωροχρονικά στην αρχή του κουβαριού, στην Ύδρα, όπου ξεκίνησαν όλα, κι ένας επίλογος κάθαρσης και αποκατάστασης με μοναδικό νικητή την αγάπη, θα μας πλημμυρίσει χαρά, ευγνωμοσύνη! Το «Αστέρια στην ΑΜΜΟ» είναι μία πραγματική γιορτή αγάπης. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι γεμάτο αστέρια, εκεί που ο καθένας μας φωτίζει κόκκους της δικής του αγάπης του, κι όταν λάμψουν όλα μαζί μας πλημμυρίζουν από το φως της!

 Τρυφερό, ανατρεπτικό, αγωνιώδες, αποκαλυπτικό, απόλυτα θεραπευτικό, το «Αστέρια στην ΑΜΜΟ» θα σας ταξιδέψει σε μια ιστορία που λούζεται από το φως της αγάπης!

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή ανάγνωση!

 

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...
x

Check Also

Αγάπα τον εαυτό σου

‘O,τι σε κάνει να χαμογελάς αξίζει να μένει στη ζωή σου. Έστω ...

Εκείνος και το αντηλιακό μου – Αγγελική Λυριάννα Χατζηρήγα

Μου άρεσε πάντα το καλοκαίρι. Προστάτευε τον έρωτα μου, από τα αδιάκριτα ...