Home / IN & OUT / Ένα ήσυχο μερος: Η ταινία της εβδομάδας θα σας κόψει την ανάσα! – Haris Petruzzo

Ένα ήσυχο μερος: Η ταινία της εβδομάδας θα σας κόψει την ανάσα! – Haris Petruzzo

Φίλοι και φίλες αυτή την εβδομάδα έχουμε μια από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές εμπειρίες του 2018. Θα μου πείτε τώρα…’ ‘κάτσε ρε Χάρη… ακόμα δεν μπήκε ο Απρίλης. Μήπως υπερβάλεις λίγο;” Όχι..! είναι η απάντηση! Κάτι παρόμοιο είχα γράψει και πέρυσι τέτοιες μέρες για ένα άλλο ‘ταινιάκι’ και κάποιοι ειρωνεύτηκαν και μιλούσαν χωρίς βέβαια να έχουν γνώμη, για ένα θριλεράκι της σειράς! Το ταινιάκι ήταν το… ”Τρέξε/Get Out” το οποίο ήρθε από το πουθενά και μας καθήλωσε ενώ έφτασε εν τέλει μέχρι και τα Όσκαρ κερδίζοντας τα φαβορί στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου! Τι εννοώ ελπίζω να καταλάβατε! Εννοώ με απλά ελληνικά… ότι η ταινία είναι άχαστη για όποιον σινεφίλ σέβεται τον εαυτό του!
Ο ηθοποιός Τζον Κραζίνσκι (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi), τον οποίο σύντομα θα δούμε ως Τζακ Ράιαν (χαρακτήρα που έχει ενσαρκώσει ανάμεσα σε άλλους και ο Χάρισον Φόρντ στα Παιχνίδια Ολέθρου), αναλαμβάνει για πρώτη φορά τρεις ρόλους ταυτόχρονα και συμπρωταγωνιστεί… επίσης για πρώτη φορά με τη σύζυγό του, αγαπημένη Έμιλι Μπλαντ, σε ένα θρίλερ που ισορροπεί μεταξύ σιωπής και ήχου, αγάπης και φόβου. Ο ίδιος μας λέει: «Ήδη ζω με τις φοβίες που έχει κάθε νέος γονιός. Πώς θα προστατέψω τις κόρες μου, πώς θα είμαι καλός πατέρας. Θέλεις να φροντίσεις ώστε να παιδιά σου να είναι υγιή, χαρούμενα κι ασφαλή, να τρέφονται σωστά, να μορφώνονται. Ανάγνωσα την ιστορία ως μια τρομακτική μεταφορά αναφορικά με το τι χρειάζεται για να είναι κανείς γονιός και άρχισα να ακούω κυριολεκτικά τα πάντα. Τον ήχο που κάνει ένα παπούτσι όταν πατάς ή όταν το βγάζεις, τον ήχο των μαχαιροπήρουνων…»
 
Στόρι: Μια οικογένεια ζει σε ένα ήσυχο και απομονωμένο αγρόκτημα στο δάσος. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα των κωφαλάλων και κανείς τους δεν κάνει τον παραμικρό ήχο. Ο λόγος είναι απλός… αλλά τρομακτικός. Μετά από μια εισβολή εξωγήινων πλασμάτων οι ανθρώποι έχουν κατέβει σκαλί στην τροφική αλυσίδα. Τα πλάσματα (τα οποία φέρνουν αρκετά στα Alien που όλοι γνωρίζουμε) δεν έχουν όραση! Αυτό που έχουν όμως σε υπερθετικό βαθμό είναι η αυξημένη αίσθηση της ακοής! Έτσι, αν δεν μπορούν να σε ακούσουν… δεν μπορούν να σε εντοπίσουν και κατ’ επέκταση να σε κυνηγήσουν και να σε φάνε για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Κάθε μικρό λάθος όμως υπό την μορφή ήχου… μπορεί να αποβεί ολέθριο πράγμα που θα αντιληφθείτε από τα πρώτα λεπτά της ταινίας.
Γνώμη: Θα τα γράψω λιτά και απλά για να τα καταλάβετε! Στις συνήθεις λίστες που θα διαβάζετε προς το τέλος του 2018 με τις 10, 15 κορυφαίες ταινίες της χρονιάς το ”A Quiet Place” θα είναι μέσα!! Μιλάμε ξεκάθαρα για την 2η ά χα στη ταινία του 2018 (μετά τα Όσκαρ) και μετά το εξωπραγματικά φαντασμαγορικό και νοσταλγικό ”Ready Player One”!
Εδώ λοιπόν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν παίρνεις κυριολεκτικά ανάσα! Δεν μπορείς γιατί φοβάσαι να αναπνεύσεις! Φοβάσαι να κουνηθείς!! Η πλοκή, η αγωνία και η απόκοσμη ησυχία της ταινίας μεταδίδεται σαν τρόμος στην αίθουσα και ζεις μαζί με τους πρωταγωνιστές τον υπέρτατο φόβο. Θα κρυφτείτε βαθειά στα καθίσματα σας και θα λουφάξετε χωρίς να βγάζετε άχνα σε βαθμό που για μιάμιση ώρα δεν θα θελήσετε μέχρι και να μασουλήσετε τα ποπ κόρν σας πιο δυνατά απ΄ότι πρέπει! Δεν μιλάω για τρόμο αυτού καθ΄αυτού. Η ταινία δεν είναι τρομαχτική με την κλασσική έννοια. Μιλάω όμως για εκατό τοις εκατό καθαρή αδρεναλίνη και αγωνία που καταπίνει κάθε σου κύτταρο ενώ ειδική αναφορά θέλω να κάνω σε μία από τις καλύτερες σεκάνς αγωνίας που είδα τα τελευταία χρόνια σε αίθουσα! ‘Ενα πεντάλεπτο δυναμίτη όπου κυριολεκτικά μας έφυγε… το σκατ… η μαγκιά και που την ολοκλήρωση της οποίας βλέπετε εδώ από κάτω στο gif!
Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει ο σπουδαίος Μάικλ Μπέι (The Rock), καθώς και οι Άντριου Φορμ και Μπραντ Φούλερ που έχουν μακρά προϋπηρεσία σε ταινίες τρόμου (Ouija series, και τα remakes των The Texas Chainsaw Massacre, The Amityville Horror, Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street).
Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν η κωφή ηθοποιός Millicent Simmonds (Wonderstruck) και ο Noah Jupe (The Night Manager). 
Kαλές προβολές φίλοι και φίλες και καλή Ανάσταση να έχουμε!! 
Απολαύστε το τρέιλερ!

  

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man
x

Check Also

Μοιράστηκαν τα Όσκαρ! Καλύτερη ταινία η παραμυθένια ”Μορφή Του Νερού” – Haris Petruzzo

Σε μια βραδιά όπου όλα κύλησαν ήρεμα, το μαγικό παραμύθι του Γκιγέρμο ...

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας – Haris Petruzzo

Τρεις μέρες έμειναν για την απονομή των Όσκαρ φίλοι και φίλες και ...