Home / Uncategorized / Οι σειρές του 2017 που πρέπει να ξεκινήσεις! – Eleni Qse

Οι σειρές του 2017 που πρέπει να ξεκινήσεις! – Eleni Qse

 

“The Handmaid’s tale”

Creator: Bruce Miller

Stars: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes

Βασισμένο στην ομώνυμη δυστοπική νουβέλα της Μάργκαρετ Άτγουντ. Σε ένα κοντινό και πιθανό μέλλον οι γόνιμες γυναίκες με τους κόκκινους μανδύες και τα λευκά καπέλα είναι εγκλωβισμένες στα σπίτια των αφεντικών  τους και χρησιμοποιούνται ως μηχανές αναπαραγωγής (μετά από τη ραγδαία πτώση της γονιμότητας, εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των αφροδίσιων). Οι Handmaids, που παίρνουν το όνομα του αφέντη τους,  μέχρι να του κάνουν παιδί, κάνουν σεξ με αυτούς σε μια μηνιαία τελετή όπου είναι παρούσα και η στείρα σύζυγος. Το The Handmaid’s Tale θα σε φοβίσει, θα σε εξοργίσει και θα σε κάνει να σκεφτείς αρκετά πράγματα που ίσως για σένα είναι δεδομένα.

Βαθμολογία IMDb : 8,8

Bαθμολογία Rotten Tomatoes : tomatometer 95%, audience score 92%

 

“Dark”

Creators:Baran bo Odar, Jantje Friese

Stars:Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis Triebel

Η γερμανική σειρά που μας ανατίναξε τα μυαλά! Η εξαφάνιση δύο παιδιών στο Βίντεν της Γερμανίας είναι η αρχή της απόδειξης πως ο χρόνος δεν εμφανίζεται μόνο μια φορά. Κάθε σημείο της χρονικής ύπαρξης των ανθρώπων έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και το μέλλον. Αυτό που ζουν το Νοέμβριο του 2019 οι κάτοικοι του Βίντεν, το έχουν ζήσει 33 χρόνια πριν και το ζουν οι εαυτοί τους 25 χρόνια αργότερα.  Οι Baran bo Odar και Jantje Friese δημιουργούν για χάρη του Netflix ένα science fiction που θυμίζει κάτι από Stranger Things, Missing και X-Files και ωστόσο τόσο μοναδικό και καθηλωτικό.

Βαθμολογία IMDb : 8,6

Bαθμολογία Rotten Tomatoes : tomatometer 86%, audience score 95%

 

“Big Little Lies”

Creator: David E. Kelley

Stars:Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley

Αμερικανική μαύρη κωμωδία, δημιουργία και συγγραφή τού David E. Kelly. Στη γαλήνια παραθαλάσσια πόλη του Μοντερέι της Καλιφόρνια, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Αφοσιωμένες μητέρες, επιτυχημενοι σύζυγοι, αξιολάτρευτα παιδιά, άψογα σπίτια. Πόσα ψέματα χρειάζονται για να παραμείνει ο κόσμος τους τέλειος; Η ιστορία απεικονίζει την εικόνα μιας πόλης που τροφοδοτείται από φήμες και διαιρείται σε έχοντες και μη έχοντες, εκθέτει τις συγκρούσεις, τα μυστικά και τις προδοσίες που θέτουν σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε γονείς και παιδιά και κλονίζουν τις συζυγικές αλλά και τις φιλικές σχέσεις.

Βαθμολογία IMDb : 8,6

Bαθμολογία Rotten Tomatoes : tomatometer 92%, audience score 94%

 

“Deuce”

Creators: George Pelecanos, David Simon

Stars: Kevin Breznahan, James Franco, Maggie Gyllenhaal

Tοποθετείται στις δεκαετίες του ‘70 και ’80 και αφηγείται την άνοδο της βιομηχανίας του πορνό στη Νέα Υόρκη παράλληλα με την εξάπλωση του HIV και των κυκλωμάτων των ναρκωτικών. Εξαιρετικό καστ με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Χρυσή Σφαίρα James Franco και Maggie Gyllenhaal. Όταν υπογράφει ο David Simon  του «The Wire» η επιτυχία είναι εγγυημένη.

 

Βαθμολογία IMDb : 8,2

Bαθμολογία Rotten Tomatoes : tomatometer 92%, audience score 83%

“Taboo”

Creators: Chips Hardy, Tom Hardy, Steven Knight

Stars: Tom Hardy, David Hayman, Jonathan Pryce

Ο Tom Hardy στο ρόλο του τυχοδιώκτη James Delaney που επιστρέφει στην γενέτειρά του, τη Βρετανία, μετά από 12 χρόνια στην Αφρική, με κλεμμένα διαμάντια στην κατοχή του, για εκδικηθεί και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν μετά τον θάνατο του πατέρα του.  Ο Delaney γίνεται o φόβος και ο τρόμος στους δρόμους του Λονδίνου. Στο ρόλο του κακού ο Jonathan Pryce, στον ρόλο του αντικείμενου του πόθου η Oona Chaplin («Game of Thrones») και σε αυτόν της εταίρας η Franka Potente («Run, Lola, Run»).

 

Βαθμολογία IMDb : 8,6

Bαθμολογία Rotten Tomatoes : tomatometer 76%, audience score 92%

 

Eleni Qse

Comments

comments

About Eleni Q

Με λένε Ελένη, ενίοτε και αλλιώς αλλά κυρίως έτσι. Μ΄ αρέσει να γράφω, να χορεύω, να γελάω. Δεν μ’ αρέσει να με γράφουν, να με χορεύουν (στο ταψί), να με ξε-γελούν. Μ’ αρέσει η αλητεία, τα φευγαλέα αγγίγματα, οι σφιχτές αγκαλιές, οι άδειοι δρόμοι τα ξημερώματα. Λατρεύω τον αυθορμητισμό, την τρέλα, σιχαίνομαι τις λέξεις ίσως, μπορεί, θα δούμε και δεν ξέρω. Αγαπημένα μου ρητά : «Κι αν κελαηδάει η οχιά, δεν είναι καρδερίνα» και «Όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι». Μισώ τους δήθεν, τις γκρινιάρες, τους αναποφάσιστους, τους συγκρατημένους. Όνειρό μου : ν’ αγαπώ και ν’ αγαπιέμαι. Απωθημένο μου : ένα σπίτι με κήπο. Καταγωγή μου : Mικρασία. Πόνος μου : να μην με καταλαβαίνουν. Ευχή μου : κάποιος να διάβασε όλο αυτό και να χαμογέλασε…
x

Check Also

Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων

  «Ποιος από αυτούς τους τοίχους είναι της Φίνος Φιλμς;», την είχε ...

Όταν οι Beatles ήρθαν στην Ελλάδα: Ποιο νησί προσπάθησαν να αγοράσουν!

«Έχουν δοκιμαστεί τα πάντα. Πολέμοι, εθνικισμοί, φασισμός, κομμουνισμός, καπιταλισμός, θρησκεία. Τίποτα απ’ ...