Home / IN & OUT / Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας – Haris Petruzzo

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας – Haris Petruzzo

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας - Haris Petruzzo

Τρεις μέρες έμειναν για την απονομή των Όσκαρ φίλοι και φίλες και σήμερα βγαίνει στις αίθουσες και η τελευταία ταινία της εννιάδας! Μιλάω φυσικά για το ”Lady Bird” (‘Πασχαλίτσα’ ο ελληνικός τίτλος) με την Σίρσε Ρόναν η οποία είναι και υποψήφια για το βραβείο του Α’Γυναικείου! Όσοι πιστοί των Όσκαρ λοιπόν θέλετε να ολοκληρώσετε το παζλ των υποψηφίων ταινιών για φέτος σπεύσατε! Επειδή όμως η ζωή δεν είναι μόνο… πχιότητα και βραβεία, σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα άλλο παζλ. Με μια ταινία που αξίζει πραγματικά την τιμή του εισητηρίου και του ποπ κόρν σας, ώστε να διασκεδάσετε με την παρέα σας! Φύγαμε λοιπόν! 

Κάθε άνθρωπος είναι ένα παζλ από ανάγκες. Βρες το κομμάτι που λείπει, γίνε απαραίτητος, και θα σου δώσει τα πάντα”. Πόσο αλήθεια η ατάκα που ακούγεται στην ταινία… αρκεί βέβαια να μην έχεις την συναισθηματική νοημοσύνη μπρόκολου, να στροφάρεις πάνω από τον μέσο όρο και να μην τρομάζει ο καθρέφτης όταν σε κοιτάζει. Δεν λέω… καλά τα εγκεφαλικά πηδήματα, αλλά αν υπάρχει και η απαραίτητη εμφανισιακή έλξη, όπως και να το κάνεις, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.  Ας αρχίσω όμως με κάτι δικά μου. Όσοι με γνωρίζετε λίγο καλύτερα γνωρίζετε ήδη από το 2013 ότι την Τζένιφερ Λόρενς δεν την πολύ γουστάρω, γιατί είχε κλέψει μέσα από τα χέρια της αγαπημένης μου Τζέσικα Τσασταίν το Όσκαρ για το ”Zero Dark Thirty” που τόσο άξιζε! Η J. Law σίγουρα είναι μια αξιόλογη ηθοποιός, αλλά ως εκεί και τα περί απολυτότητας της Ακαδημίας σας είπα που να τα βάλετε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ”Red Sparrow” όμως και μετά από πολλές ταινίες της, μια απρόσμενη συμπάθεια σκίρτησε μέσα μου και πρέπει να καταγραφεί! Λίγο η ερμηνεία της (με δουλεμένη ρώσικη προφορά), λίγο ο τσαμπουκάς του ρόλου της, λίγο οι τολμηρές, γυμνές σκηνές που ηθοποιοί του διαμετρήματός της συνήθως δεν τολμούν… με έψησαν και αποφάσισα να της δώσω το respect που της αξίζει!

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας - Haris Petruzzo

Στόρι:

Η Ντομίνικα είναι μια πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι…από σόι,που έλεγε και το άσμα. Όταν της τυχαίνει (;) ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, αντιμετωπίζει ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον σε μια Ρωσία όπου ο κόσμος πεινάει. Ο θείος της, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωσικής αντικατασκοπίας, για να την βοηθήσει, την στρατολογεί για μια σκοτεινή υπόθεση ως γυναίκα δόλωμα λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής της. Τίποτα όμως δεν είναι όπως δείχνει σε έναν κόσμο απάτης, διαφθοράς και δολοφονιών και η πρωταγωνίστρια μας θα βρεθεί πολύ πιο μπλεγμένη απ΄όσο υπολόγιζε! Δίχως πολλές επιλογές επιβίωσης αλλά και με κύριο μέλλημα την υγεία της μητέρας της θα ενταχθεί στην σχολή «Σπουργίτι», μια μυστική υπηρεσία που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς και νεαρές να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική και διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» και αναλαμβάνει μια νέα ιδιαιτέρως επικίνδυνη υπόθεση η οποία περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και την παρακολούθηση ενός πράκτορα της C.I.A! Κάθε φυλακισμένο σπουργίτι όμως έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του και ειδικά το συγκεκριμένο το οποίο μοιάζει περισσότερο… με γεράκι!

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας - Haris Petruzzo

Γνώμη: Η ταινία μας κράτησε δύο ώρες καθηλωμένους με την καταιγιστική ροή της, τις καλογυρισμένες σκηνές δράσης της, τους έξυπνους διαλόγους και σίγουρα θα πάει πολύ καλά στο ελληνικό αλλά και στο παγκόσμιο Box Office! Αν είχε άλλον, πιο έμπειρο σκηνοθέτη, θα ήταν ακόμη πιο συμπαγής και χωρίς αμέτρητα κλισέ και θα έφερνε πιο πολύ ας πούμε στο εκπληκτικό ”Atomic Blonde” με την Σαρλίζ Θέρον! Αυτό όμως λίγο μας χάλασε γιατί εκ των προτέρων γνωρίζαμε τι ακριβώς θα δούμε. Μια κατασκοπευτική περιπέτεια δηλαδή με μπόλικη δράση, ανατροπές και αξιόλογους ηθοποιούς… και όλα καλά.

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας - Haris Petruzzo

Το καστ είναι πραγματικά all star με αξιόλογες ερμηνείες και εκτός από την Λόρενς περιλαμβάνει τους Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σένερτς, Τζοέλι Ρίτσαρντσον, Τζέρεμι Άιρονς και Σάρλοτ Ράμπλινγκ. Στα πιο… τεχνικά, να πω ότι φωτογραφία και μουσικές είναι σε αξιόλογα επίπεδα, αλλά να επαναλάβω ότι η σκηνοθεσία μας τα χάλασε λίγο!

Το Κόκκινο Σπουργίτι: Κατασκοπευτικό θρίλερ η ταινία της εβδομάδας - Haris Petruzzo

Αυτά από μένα!

Θα τα πούμε πάλι την ερχόμενη Δευτέρα με τους θριαμβευτές των Όσκαρ ενώ να σας υπενθυμίσω ότι την βραδιά της απονομής θα υπάρχει συνεχής ροή στην σελίδα μου https://www.facebook.com/MyCinemaReloaded/ στο Facebook από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας!

Απολαύστε το τρέιλερ του ”Red Sparrow” και καλές προβολές!

 

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man
x

Check Also

Οι 50 αποχρώσεις της... γκρι αγαμίας σας! - Haris Petruzzo

Οι 50 αποχρώσεις της… γκρι αγαμίας σας! – Haris Petruzzo

  Ξέρω… ξέρω, είχα πει δεν θα γράψω ούτε λέξη για όλη ...

Επικίνδυνη Αποστολή:Fallout - Το τρέιλερ είναι σαρωτικό! - Kiss My Grass

Επικίνδυνη Αποστολή:Fallout – Το τρέιλερ είναι σαρωτικό! – Kiss My Grass

Στο πλαίσιο του Αμερικανικού Superbowl όπως αναμενόταν, προβλήθηκε το πρώτο επίσημο trailer ...