Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι βρώμη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
6 κουταλιές της σούπας μέλι
3/4 φλιτζάνι γάλα (περίπου 150 ml)
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο (περίπου 120 ml)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι τριμμένα μήλα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
*Yπολογίστε τις αναλογίες σε φλυτζάνι 250 ml
1ο Μείγμα:Σε ένα μπώλ αναμείξτε το αλεύρι, βρώμη, σόδα & αλάτι.
2ο Μείγμα:Σε ένα ξεχωριστό μπώλ, χτυπάτε πρώτα τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το Μέλι, το Γάλα και το λάδι καρύδας,ανακατεύοντας τα υλικά με αυτή τη σειρά.
Στο 1ο Μείγμα ρίξτε σιγά σιγά το 2ο Μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, τα μήλα και τα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και σε ένα ταψί για μάφινς.
Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα στις θήκες για μάφινς.
Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά στους 180C, μέχρι τα μάφινς να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά, να κρυώσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε σε μικρά ατομικά φορμάκια
Καλή απόλαυσηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!