Home / MOOD OF THE DAY / “Μπραντζολίνα γιαχνί ή με πατάτες Νιγηρίας στο φούρνο”, από τον ΧΜ.-

“Μπραντζολίνα γιαχνί ή με πατάτες Νιγηρίας στο φούρνο”, από τον ΧΜ.-

“Μπραντζολίνα γιαχνί ή με πατάτες Νιγηρίας στο φούρνο”, από τον ΧΜ.-

Μπραδόπιτα γιαχνί

Διαβάστε με προσοχή:

Η γυναίκα μου αρρώστησε. Ήταν συνεχώς νευρική λόγω προβλημάτων στο χώρο της δουλειάς της, από προσωπικά της θέματα, από κάποιες αποτυχίες της, αλλά και από τα παιδιά. Έφτασε στα 35 της χρόνια να ζυγίζει 40 κιλά. Έκλαιγε συνεχώς. Ήταν μια δυστυχισμένη γυναίκα. Υπέφερε από συνεχείς πονοκεφάλους, πόνους στο στήθος και νευρόπονους στην πλάτη και τα πλευρά της. Δεν κοιμόταν καλά, κατάφερνε να αποκοιμηθεί λίγο μόνο το πρωί, ενώ κουραζόταν πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η σχέση μας ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης. Η ομορφιά της άρχισε να την εγκαταλείπει, είχε σακούλες κάτω από τα μάτια της, ενώ έπαψε να φροντίζει του εαυτό της. Αρνιόταν κάθε πρόταση για δουλειά και κάθε ρόλο. Είχα χάσει πια κάθε ελπίδα και σκεφτόμουν το διαζύγιο. Αλλά ξαφνικά, αποφάσισα να δράσω.

Είχα την πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη. Ήταν το είδωλο των μισών ανδρών και γυναικών στη γη κι εγώ ήμουν αυτός που του επέτρεπε να κοιμάται δίπλα της και να την αγκαλιάζει. Άρχισα να τη γεμίζω με φιλιά λουλούδια και όμορφα λόγια. Κάθε στιγμή και λεπτό της εκδήλωνα την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό μου, που υπήρχε στη ζωή μου. Της έπαιρνα δώρα και ζούσα μόνο για εκείνη. Μιλούσα στο κοινό μου, μόνο γι ‘αυτήν. Τα πάντα στρέφονταν γύρω από αυτήν. Την επαινούσα διαρκώς όταν ήμασταν οι δυο μας, αλλά και μπροστά στους φίλους μας.

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά η Αντζελίνα άνθισε. Άρχισε να συνέρχεται. Πήρε πάλι τα κιλά της, ηρέμησε, με αγάπησε περισσότερο από ποτέ. Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να αγαπήσει τόσο δυνατά! Από όλη αυτή την ιστορία, κατάλαβα ένα πράγμα: η γυναίκα είναι η αντανάκλαση του άντρα της. Αν την αγαπήσεις μέχρι σημείου τρέλας, έτσι θα σε αγαπήσει κι αυτή.

Brad Pitt

Διαβάσατε μια γλυκιά και ανθρώπινη επιστολή γραμμένη από τη διασημότητα της φωτογραφίας μας και συγκουνηθήκατε συθέμελα; Θέλετε να το κοινοποιήσετε για να το διαβάσουν και οι φίλοι σας;

Τι να σας πω τώρα.

Η παραπάνω μπούρδα αναδημοσιεύθηκε σε Ελληνικό blog και σκέφθηκα να σας γλιτώσω από το ρεζίλι. Είναι της μοδός τα φάκε νιουζ.

Η “επιστολή” αρχικά εμφανίστηκε το 2013, ίσως και νωρίτερα. Τα ίχνη της χάνονται στα βάθη του Αμαζονίου. Ούτε Πίτα ούτε Τζολίνας στην αρχική έκδοση.

Ένας εφευρετικός αντάρτης, που διατηρεί στη Νιγηρία ιστότοπο συμβουλών για απογοητευμένους, όταν ανακοινώθηκε η ηλιθιότητα της μαστεκτομής, της κατά τα άλλα συμπαθούς Τζολίνας, σκέφτηκε να φτιάξει παραμυθάκι, μπας και μαζέψει μερικά κλικ παραπάνω.

Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από το αναμενόμενο.

Μάζεψε πάνω από 1.000 αρέσκειες και αναδημοσιεύθηκε αμάσητο 800.000 φορές. Ναι, πάνω από οκτακόσιες χιλιάδες αναδημοσιεύσεις.

Με συγχωρείτε! Έκανα λάθος!

Η επιστολή δεν ξεκίνησε από τον Νιγηριανό συμβουλάτορα. Δημοσιεύθηκε πρώτη φορά, 17 Ιουνίου 2013, στη FB σελίδα του  Αιγυπτιακού site “Identity Magazine”. Το ποστ είχε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 πάνω από 150.000 αναδημοσιεύσεις και σχεδόν 240.000 αρέσκειες.

Να μην αρχίσω γκρίνιες και αναποδιές.

Όταν το θέμα έπεσε στην αντίληψη μου διάβασα με ενδιαφέρον, απόρησα για λίγα δευτερόλεπτα και σε δυο λεπτά είχα βρει την πατάτα. Ας είναι καλά ο θείος Γκούγκλης.

Την επόμενη φορά που θα χαρείτε για την “ειλικρίνεια” του Χένρι Κίσσιντζερ, της Φρατζολίνας, του Μαχάτμα Γκάντι ή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ψάξτε το λίγο.

Υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να σας έψησαν με πατατούλες Νιγηρίας στο φούρνο.

Να ίστε όλι καλά κε σας έφχομε καλές βουτιές παρέα με φλαμίγκα και ορέες γυμνέκες.

Ειλικρινός θαυμαστής σας
Χρήστος Μεϊχανετζίδης, a.k.a. XM.-

Comments

comments

About Χρήστος Μεϊχανετζίδης

XM.- τα αρχικά μου και Χρήστος Μεϊχανετζίδης το όνομα μου. Μαθητής και φοιτητής εργαζόμουν τα καλοκαίρια. Όχι από υποχρέωση, απλά βαριόμουν να περιφέρομαι άσκοπα. Από τις σπουδές μου στο Φυσικό δεν θυμάμαι τίποτε. Εργαζόμενος για άλλους επέλεξα θέσεις στην πρώτη γραμμή. Εργαζόμενος για τον εαυτό μου, υποχρεωτικά παρέμεινα στην πρώτη γραμμή. Από τις αποτυχίες διδάχθηκα και από τις επιτυχίες πήρα θάρρος να προχωρήσω. Ανέκαθεν παρατηρούσα την συμπεριφορά των ανθρώπων. Από πιτσιρικάς προσπαθούσα να κατανοήσω τα κίνητρα για τις πράξεις τους. Εχω μια υποψία πως ελάχιστοι με ξεγέλασαν. Ίσως σπεύσετε να παρατηρήσετε, πως αυτή η δήλωση είναι εγωιστική. Δεκτή η παρατήρηση, χωρίς εγωισμό η ζωή είναι ένα βαρετό καφενείο. Ευγνωμονώ τους δασκάλους και τους δοκιμαστές μου. Χωρίς αυτούς θα ήμουν ένας απλός θαμώνας του καφενείου της ζωής.