Home / FASHION ART DECO / Bookwaves / Παρουσίαση του βιβλίου της Ισμήνης Χαρίλα «Ωρέλια το ρόδο της αγάπης» – Έλια Κουρή

Παρουσίαση του βιβλίου της Ισμήνης Χαρίλα «Ωρέλια το ρόδο της αγάπης» – Έλια Κουρή

Εκδόσεις Έξη

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Ισμήνης Χαρίλα «Ωρέλια το ρόδο της αγάπης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έξη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον φιλόξενο και πολύ ζεστό Πολυχώρο Αίτιον στις επτάμισι το βράδυ. Την πολύ όμορφη βραδιά άνοιξε η εκδότρια Ισμήνη Λαμπροπούλου η οποία καλωσόρισε και επίσημα τη συγγραφέα στο εκδοτικό της σπίτι και ευχαρίστησε το βιβλιοφιλικό κοινό για την παρουσία του. Το kiss my grass δεν θα μπορούσε να λείπει από την ιδιαίτερη αυτή βραδιά ανάμεσα σε αγαπητούς φίλους.

Ήταν μια πρωτότυπη και ξεχωριστή παρουσίαση καθώς η μία εκ των δύο ομιλητριών, η ζωγράφος Άννα Αυγέρη, προσέγγισε το βιβλίο από την μεριά της Τέχνης και την οπτική ενός καλλιτέχνη. Μας μίλησε για την τέχνη του λόγου αλλά και τη ζωγραφική, αφού το εξώφυλλο θα μπορούσε άνετα να παραλληλιστεί με  κάποιον πίνακα ζωγραφικής που, αν και αντικατοπτρίζει το σήμερα, θα μπορούσε να παραπέμπει στην Αναγέννηση ή την περίοδο του Ρομαντισμού. Στη συνέχεια μας σύστησε τις ηρωίδες του μυθιστορήματος, την Ωρέλια, την Ερατώ και όλους τους ήρωες με τα ιδιαίτερα ονόματα και μας σεργιάνισε στα μονοπάτια της υπόθεσης περνώντας από την Πλάκα, τη Φλωρεντία και το Παρίσι και μας έδωσε μια γεύση από τις αλήθειες του κάθε ήρωα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η αρθρογράφος του kiss my grass Άννα Μουσογιάννη, η οποία αφού μας έδωσε τη δική της οπτική για το βιβλίο, έθεσε ερωτήσεις στη συγγραφέα. Δημιουργήθηκε μια διαδραστική συζήτηση ανάμεσά τους για το πού θα μπορούσε να αναφέρεται το βιβλίο, στο κίνημα του Ρομαντισμού ή αυτό του Ρεαλισμού, και η Ισμήνη Χαρίλα μας αφόπλισε όταν ρώτησε η ίδια την κυρία Μουσογιάννη τι ήταν αυτό που την εξέπληξε στο βιβλίο. Μίλησαν για τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο μέσα από τον μυθοπλαστικό ιστό και για τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει ο κάθε αναγνώστης διαβάζοντάς το.

Τελειώνοντας, οι αναγνώστες πήραν τον λόγο θέτοντας ερωτήματα στη συγγραφέα. Όταν τη ρώτησαν ποιο ήταν το ερέθισμα για να καταπιαστεί με το μυθιστόρημα, αφού η ίδια δηλώνει «παραμυθού», αφοπλιστικά και πολύ ειλικρινά απάντησε ότι την ώθησε ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης αλλά και πως το μικρόβιο υπήρχε μέσα της από μικρή ηλικία. Στις ευχαριστίες της η Ισμήνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη συγγραφέα Άρια Σωκράτους, κάτοικο Νέας Υόρκης, για το βήμα που της δίνει να αρθρογραφεί στο σάιτ Writer’s Gang, μια γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Ομογένεια της Νέας Υόρκης, όπως και το Bookia για την φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς καθώς και τον απεσταλμένο του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης για την παρουσία τους.

Στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της μέσα σε ένα γιορτινό και φιλικό κλίμα.

Εμείς, οι φίλοι της από το kiss my grass, της ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδη η Ωρέλια.

 

Φωτογραφίες www.bookia.gr

Comments

comments

About Έλια Κουρή

Γεννήθηκα στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1980. Σπούδασα γαλλική γλώσσα και φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2003 ως το 2010 δούλεψα τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Χρυσή Ευκαιρία στο τμήμα διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων. Έκτοτε, θύμα της ανεργίας κι εγώ. Μιλάω γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά και διδάσκω γαλλικά και αγγλικά σε ιδιαίτερα μαθήματα. Πρόσφατα ολοκλήρωσα τις σπουδές διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων στα Εργαστήρια Βιβλίου της Αλυσίδας Πολιτισμού Ιανός. Λατρεύω το γράψιμο, τα ταξίδια, τη λογοτεχνία, το θέατρο και οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό.
x

Check Also

Βιβλιοκριτική: Σκουφοκοκκινίτσα, Παραμύθια… αλλιώς, Μαρίνα Γιώτη – Έλια Κουρή

Εκδόσεις Διόπτρα Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στη σειρά παιδικών παραμυθιών «Παραμύθια… αλλιώς» από ...

Αγγλία, Σκοτία, Χάιλαντς: Ένα μαγευτικό ταξίδι σε πύργους, κάστρα, πράσινο και γοητευτικές πόλεις – Έλια Κουρή

Ένα από τα ωραιότερα ταξίδια που έχω κάνει στην Ευρώπη είναι αυτό ...