Υλικά
- 225 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 110 γρ. βούτυρο αγελάδος ή βιτάμ (για πιο ελαφριά γεύση), λιωμένο
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 3 μεγάλες μπανάνες
- 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- τρίμμα κουβερτούρας για πασπάλισμα
Διαδικασία
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το πιέζουμε να «ανέβει» ελαφρώς προς τα τοιχώματα, καλύπτοντάς τα κατά 1 – 2 εκ. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 1 ώρα.
Επειτα, βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και ρίχνουμε και μία φλούδα λεμόνι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για τρεις ώρες, προσθέτοντας νερό – όσο χρειαστεί – ώστε τα κουτιά του ζαχαρούχου να είναι πάντοτε σκεπασμένα. Στα σούπερ μάρκετ, εκτός από το κλασικό ζαχαρούχο γάλα θα βρείτε και καραμελωμένο ζαχαρούχο, που χρειάζεται μόνο μία περίπου ώρα βράσιμο ή αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία του βρασίματος, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο – το καραμελωμένο πάντα ζαχαρούχο του εμπορίου – για 2 ώρες ώστε να παγώσει και να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.
Tip: Προτιμείστε το βράσιμο, γιατί θα δώσει άλλη υφή και χρώμα στην καραμέλα.
Το ζαχαρούχο θα γίνει καραμέλα και θα πάρει ένα καφετί χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τα κουτιά του ζαχαρούχου να κρυώσουν και ανοίγοντάς τα, το απλώνουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της καραμέλας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Προτιμήστε την κρέμα γάλακτος που είναι για γλυκά, θα πήξει ευκολότερα και θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το τρίμμα κουβερτούρας.
Θα το λατρέψετε απλά!
Καλή επιτυχία!
PS: Ό,τι γλυκό κι αν φτιάξετε, χαρίστε του το πιο ωραίο σας χαμόγελο και ανακατεύοντας τα υλικά, δώστε του αγάπη. Η γεύση του θα απογειωθεί <3