Home / POINT OF U / Editors' view / P’tit Vin Rouge, Eπ. 04 : Βαθειά μέσα στην Αιθερική Ψυχή – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

P’tit Vin Rouge, Eπ. 04 : Βαθειά μέσα στην Αιθερική Ψυχή – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Πριν από λίγο καιρό είχα την ευκαιρία να περιδιαβώ μέσα σε ένα μαγευτικό δάσος της βόρειας Εύβοιας. Τα χρώματα ήταν τόσο ζωντανά, σαν αυτά τα υπέροχα εικονογραφημένα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί. Οι μυρωδιές της βροχής αναμεμειγμένες με τα αρώματα του δάσους ευωδιάζαν μεθυστικά. Οι ήχοι του δάσους έμοιαζαν να ακολουθούν μία πανάρχαιη και ιερή συμφωνία, με τα πουλιά, τα θροΐσματα των φυλλωμάτων και σολίστ τα μαγευτικά κελαρύσματα από μικρά ρυάκια και καταρράκτες που στέκονταν διάσπαρτοι σε όλην την διαδρομή.

Όλη αυτή η ομορφιά σε ξελιγώνει. Σε μεταφέρει με έναν σιωπηλό και διακριτικό τρόπο σε μία διαφορετική διάσταση. Αταραξία, γαλήνη, αρμονία. Η φύση δεν κομπάζει. Είναι. Η φύση δεν διαλαλεί. Ηρεμεί. Η φύση δεν βιάζεται. Άρχει. Επικρατεί μέσα από τον αέναο κύκλο της γένεσης, της δημιουργίας και του θανάτου. Χωρίς να διαχωρίζει κάποιο από τα τρία στάδιά της, τα αποδέχεται όλα σε ένα αδιάρρηκτο όλον.

Είναι αυτή η ανυπέρβλητη σοφία της φύσης που θέλοντας και μή σε βάζει μέσα στην διαδικασία να αναζητήσεις και εσύ το ολόκληρο, την αταραξία, την αρμονία, την ισορροπία μέσα σε έναν άλλον υπέροχο φυσικό κόσμο, αυτόν που εκτείνεται έως τους απέραντους ορίζοντες της ψυχής σου.

Η φύση με την καθηλωτική ομορφιά της σου υποδεικνύει το μονοπάτι προς την εσωτερική ισορροπία και κατ’επέκταση προς την ένωση του εσωτερικού όλου με το εξωτερικό. Η πλήρης αρμονία σε λειτουργία.

Όλην αυτήν την μυσταγωγική αίσθηση ήθελα να μοιραστώ μαζί σου, ακροατή του P’tit Vin Rouge, στο σημερινό 4ο επεισόδιο μας στο www.grass.social στις 18:00.

Θα νοιώσουμε την βαθειά της φύσης και αφουγκραστούμε την δική μας, μέσα από μουσικές που μας ταξιδεύουν με αιθερική μαγεία.

Καλή μας παρέα!

 

Υ.Γ. Μπορείς να ακούσεις τις προηγούμενες εκπομπές μας σε μορφή podcast από το mixcloud.com στα παρακάτω links:

Episode 01: https://www.mixcloud.com/GrassRadio/ptit-vin-rouge-s01e01-by-panagiota-panagiotaki-22102017/

Episode 02: https://www.mixcloud.com/GrassRadio/ptit-vin-rouge-s01e02-by-panagiota-panagiotaki-29102107/

Comments

comments

About Panagiota Panagiotaki

Η Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι Γνωσιακή Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, της Γαλλίας, και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Eχει πολυετή παρουσία στην Νευροεπιστημονική Έρευνα στο διακεκριμένο Ίδρυμα Collège de France καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας. Έχει κερδίσει Γαλλικά Βραβεία και Ευρωπαϊκές Υποτροφίες (Marie Curie European Fellowship), με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και συγγραφή επιστημονικού συγγράμματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην Αττική, όπου ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διαταραχών σχετιζόμενων με την Συναισθηματική Συμπεριφορά (διαταραχές πανικού, φοβιών, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης), την εκπαίδευση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Προσωπικής Ανάπτυξης για την Επίτευξη Στόχων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, σχεδίασε και οργανώνει το εθελοντικό Πιλοτικό Πρόγραμμα “Συγκέντρωση του Νου και Ενίσχυση της Προσοχής σε Παιδιά Δημοτικού” σε συνεργασία Δημοτικά Σχολεία. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων, με δικαίωμα ασκήσεως της Ψυχολογικής Δραστηριότητας σε 21 χώρες της Ευρώπης. Με την συγγραφική της ιδιότητα έχει εκδόσει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα (“Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες”, 2013 & “Και οι θεοί εγέρασαν;” Ποιητική Συλλογή, 2014) από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Πέραν της μητρικής Ελληνικής, ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.