Home / FASHION ART DECO / Στυλιστικές συμβουλές πέρα απ’ τα καθιερωμένα – Eleni Qse

Στυλιστικές συμβουλές πέρα απ’ τα καθιερωμένα – Eleni Qse

 

Ας ξηγηθώ απ’ την αρχή : το γούστο είναι κάτι το υποκειμενικό. Το λέω αυτό για να ξορκίσω όλα αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου να κυκλοφορούν έξω καθημερινά. Η μόδα είναι τέχνη. Και ποιός είπε πως δεν υπάρχει κακή τέχνη; Μήπως όλα αυτά που προχωράνε στις πασαρέλες δεν είναι εμπνευσμένα; Μήπως κάποιος δεν έχει εξαντληθεί να τα σχεδιάσει; Και ποιά είμαι εγώ εν τέλει που θα ονοματίσω τι είναι καλόγουστο και τι όχι;

Το αφήνω πάνω σας λοιπόν. Εγώ μια φορά βρήκα τους λόγους που θα μπορούσε κάποιος να φορέσει τα παρακάτω και σας τους παραθέτω αναλυτικά.

 

Έχεις σχέση χρόνια με τον αχαΐρευτο και θες επιτέλους να συγκατοικήσετε. Να κάνετε το δικό σας σπιτικό βρε παιδί μου και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα. Είσαι 30φευγα και δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Το έφερες από δω το έφερες από κει, πλαγίως πάντα, μα αυτός χαμπάρι. Σπας το κεφάλι σου τι άλλο να πεις για να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου. Μην ανησυχείς και μη χολοσκάς άλλο. Με το παρακάτω καπέλο-ζεστό σπιτικό θα κάνεις την πολυπόθητη πρότασή σου χωρίς μάλιστα να πεις τίποτα απολύτως. Έξτρα χρήση : μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν παιχνίδι Lego όταν θα αποκτήσετε το πρώτο σας παιδάκι. Αν δεν πιάσει μπορείς πάντα να το δωρίσεις στο γιό της κολλητής σου για τα γενέθλιά του.

 

Η πεθερά σου σε κατηγορεί πως είσαι ανοικοκύρευτη και δεν μπορείς ούτε αυγό να βράσεις. Κάθε Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι πετάει σπόντες του στυλ : «αχ αγοράκι μου έχεις ρέψει, μα κάθε μέρα ντελίβερι σε ταΐζει αυτή;». Στο τέλος σας φορτώνει τάπερ με γιουβαρλάκια και διάφορα άλλα φαγητά για την ερχόμενή εβδομάδα και στο δρόμο της επιστροφής ο καλός σου παινεύει τη μανούλα του, χρυσοχέρα την ανεβάζει, νοικοκυρά την κατεβάζει. Έχεις αρχίσει και τα παίρνεις στο κρανίο με τη γριά κατσίκα η οποία σε κατηγορεί πως όλη μέρα ξεφυλλίζεις τη Βογκ και σουλατσάρεις στα Κολωνάκια. Μην εκνευρίζεσαι και μην αγανακτείς. Υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Την επόμενη Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι φόρεσε αυτό το διακριτικό καπέλο και δήλωσε με την παρουσία σου πως είσαι μια σικ νοικοκυρά και φτιάχνεις την καλύτερη πάστα φλώρα.

 

Ένα συνάχι σε ταλαιπωρεί καιρό τώρα. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα μα δεν λέει να περάσει. Η μύτη σου έχει γίνει σαν μελιτζάνα φλάσκα και τα νεύρα σου τσατάλια. Το χαρτομάντηλο έχει καταντήσει επέκταση του χεριού σου και η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τίποτα. Μην σκας και μην κακοκαρδίζεσαι. Το παρακάτω κομψό και διακριτικό καπέλο θα σε σώσει. Απλά τραβάς και χρησιμοποιείς. Προτείνεται και σε περιπτώσεις διάρροιας ή κουτσουλίσματος από περαστικό πτηνό.

 

Καταστροφή : ο πρώην σου είχε το θράσος να σε καλέσει στο γάμο του. Η νύφη είναι ένα βλαχαδερό που το παίζει Πίπα Μίντλεντον και τη μισείς θανάσιμα. Δεν καταλαβαίνεις τι σου λείπει και δεν διάλεξε εσένα. Έχεις σκάσει και εκνευριστεί αφάνταστα. Μπορεί το προσκλητήριο να σου ‘πεσε απ΄τα χέρια αλλά μην μασάς. Η μόδα έχει την λύση και για σένα παρατημένη μου γεροντοκόρη. Σκάσε μύτη στο γάμο υπέρλαμπρη φορώντας το παρακάτω καπέλο με θέμα : θα ζήσω ελεύθερο πουλί. Όλοι θα αναρωτιούνται ποια είναι αυτή η στιλάτη καλεσμένη και θα κλέψεις τα βλέμματα απ’ το τσουλάκι τη νύφη. Όταν μετά το γάμο πας σπίτι μπορείς να ουρλιάξεις άφοβα και να το σουρομαδήσεις απ’ τα νεύρα σου.

 

Έχεις πάει για ποτό και γνωρίζεις τον άντρα της ζωής σου. Είναι ψηλός, με γκρίζους κροτάφους και θεληματικό πηγούνι. Καλή δουλειά, έξυπνος και με χιούμορ. Δεν πιστεύεις στα αυτιά σου όταν σου προτείνει να συνεχίσετε τη βραδιά σας στο σπίτι του. Είσαι παντελώς απροετοίμαστη με γάμπες Βαμβακούλα απ την τρίχα και σε πιάνει πανικός. Μην αγχώνεσαι γλυκιά μου απελπισμένη. Το παρακάτω καπέλο-one night stand θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση για να απολαύσεις τη βραδιά σου γεμάτη αυτοπεποίθηση. Περιλαμβάνει χτένα, ξυραφάκι, οδοντόκρεμα, προφυλακτικά και μερικά καλλυντικά σε διακριτικές θήκες. Έτσι θα είσαι πάντα σε ετοιμότητα για ότι κι αν συμβεί. Αν πάλι δεν συμβεί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε ταξίδι σου για να είσαι φρέσκια και περιποιημένη πάντα.

Φίλες μου αγαπημένες, η μόδα στέκεται δίπλα μας κάθε σεζόν με νέες τάσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε πιο εύκολη και πρακτική την καθημερινότητά μας. Τολμήστε κάτι έξω απ’ τα συνηθισμένα για να κάνετε όλους ν΄ απορούν και να σας θαυμάζουν.

Eleni Qse

 

Comments

comments

About Kiss My GRass