Home / GRASS PRESS / 7 πόλεις για να επισκεφθείς το φθινόπωρο (όσο προλαβαίνεις) – Eleni Q

7 πόλεις για να επισκεφθείς το φθινόπωρο (όσο προλαβαίνεις) – Eleni Q

 

Lille – Λιλ (Γαλλία)

Η Lille είναι πόλη στη βόρεια Γαλλία η οποία γειτονεύει με το Βέλγιο και απέχει λίγο από το Λουξεμβούργο, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Οι πανέμορφες πλατείες της πόλης, η  εμπνευσμένη από τους Φλαμανδούς κουζίνα της και τα πρωτότυπα αξιοθέατά  της, κάνουν τη Lille έναν μοναδικό προορισμό γι αυτούς που Γαλλία δεν σημαίνει μόνο Παρίσι.  Η Lille είναι φημισμένη ως πολιτιστικό κέντρο λόγω της όπερας, της εθνικής ορχήστρας, των μπαλέτων και του μουσείου καλών τεχνών Musee des Beaux-Arts το οποίο φιλοξενεί έργα των Rubens, Goya και Delacroix. Επίσης, η πόλη φημίζεται για τη Μεγάλη Υπαίθρια Αγορά της, τη λεγόμενη Βraderie. Πρόκειται για ένα υπαίθριο παζάρι, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει ως αυτόνομος έμπορος.

 

Tallinn – Tαλίν (Εσθονία)

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας θεωρείται η «βασίλισσα» της Βαλτικής» και βρίσκεται στη νότια ακτή του κόλπου της Φινλανδίας. Η Παλιά Πόλη περιλαμβάνεται στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ιδανικη για περίπατο με τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα να σας συνεπαίρνει. Πλακόστρωτα σοκάκια, μεσαιωνικές αγορές, παραδοσιακά σπίτια με λάμπες που φωτίζουν τους δρόμους και  αύρα 13ου αιώνα, θα σας κάνει να νιώσετε σαν πρωταγωνιστές σε μεσαιωνικό παραμύθι, μέσα σε καλοδιατηρημένα τείχη, με πλακόστρωτες πλατείες και πύργους . Από την κορυφή του λόφου της θα απολαύσετε την πιο μαγευτική θέα της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και την πλατεία του δημαρχείου. Το Ταλίν θυμίζει έντονα σκανδιναβική πόλη, με μηδαμινή κίνηση στους δρόμους, αφού οι 500.000 κάτοικοί του προτιμούν τις βόλτες με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Prague – Πράγα (Τσεχία)

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα στην κεντρική Βοημία, έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους. Αποκαλείται «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο κατάλογος των αξιοθεάτων της Πράγας είναι πολύ μακρύς ωστόσο μια βόλτα στη γέφυρα του Καρόλου ξημερώματα μ’ αυτήν τη φθινοπωρινή πάχνη και την μυρωδιά των πεσμενων φύλλων θα σας μείνει αξέχαστη για πάντα.

 

Verona – Βερόνα (Ιταλία)

Η Βερόνα είναι πόλη της βόρειας Ιταλίας, γνωστή από τα έργα του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Οι δύο κύριοι της Βερόνα, και Το ημέρωμα της στρίγγλας. Ένα τριήμερο στη Βερόνα, είναι αρκετό για να ζήσετε την μαγεία και να επισκεφθείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τη ρομαντική της ατμόσφαιρα και τις βόλτες με άρωμα espresso. Μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι αυτό με μονοήμερη εκδρομή στην Βενετία ή στο Μιλάνο επίσης.

Istanbul – Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

Για να γνωρίσεις την Πόλη πρέπει να την περπατήσεις αφού δεν υπάρχει γωνιά της που να μην έχει κάτι να δεις ή να κάνεις. Εκτός από τα γνωστά σε όλους μας αξιοθέατά της όπως Αγιά Σοφιά, Τοπ Καπί, Μπλε Τζαμί, η Πόλη είναι μαγική το φθινόπωρο όταν τα πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα χρώματα της φύσης αντανακλώνται στα νερά του Βοσπόρου. Τα κοντινά Πριγκηποννήσια προσφέρονται για φθινοπωρινή νοσταλγική ρομαντζάδα και η γέφυρα του Γαλατά το ηλιοβασίλεμα με  τους αμέτρητους γλάρους να γεμίζουν τον ουρανό είναι ένα θέαμα που κάποιος θα πρέπει να έχει απολαύσει στη ζωή του. Στα παραδοσιακά χαμάμ της παλιάς πόλης μπορείτε να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα του καλοκαιριού και να επιστρέψετε με νέο απολεπισμένο και έτοιμο για το χειμώνα εαυτό.

Cologne – Κολωνία (Γερμανία)

Η Κολωνία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, χτισμένη στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου. Στις 11 Νοεμβρίου πραγματοποιείται  η επίσημη έναρξη του καρναβαλιού η οποία μεταμορφώνει ολόκληρη την πόλη σε μια τεράστια ζωντανή και πολύ χρωμη γιορτή. Η παλιά πόλη με τις πετρόχτιστες πλατείες και τα κτίρια τιυ 19ου αιώνα και οι όχθες του Ρήνου σπαρμένες με φθινοπωρινά φύλλα δημιουργούν μια αξέχαστη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Lisbon – Λισσαβόνα (Πορτογαλία)

Από τις πιο νοσταλγικές πόλεις της Ευρώπης χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τάγου και ξαπλωμένη στις πλαγιές των επτά λόφων της η Λισσαβόνα αποτελεί έναν ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό, Από τις κορυφές των λόφων της που είναι ντυμένοι με πορτοκαλοκίτρινα χρώματα, προσφέρεται πανοραμική θέα της πόλης και ο μουντός φθινοπωρινός ουρανός καθρεπτίζεται στα νερά του Ατλαντικού.

Καλά μας ταξίδια!

Eleni Qse

Comments

comments

About Kiss My GRass