Home / LIFE / Έρωτας και WiFi – Μαρία Μιχελάκη

Έρωτας και WiFi – Μαρία Μιχελάκη

Λατρεύω την τεχνολογία, ας μην παρεξηγηθώ, τη χρησιμοποιώ την εκμεταλλεύομαι, την αγαπώ. Εμείς που ζήσαμε την εποχή πριν το διαδίκτυο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μας έλυσε τα χέρια και την αγαπήσαμε σιγά-σιγά καθώς μεγάλωνε κι εξελισσόταν και μεγαλώσαμε μαζί της.

Άλλο να κάνεις βιβλιογραφική εργασία και να ψάχνεις και να χώνεσαι σε μια βιβλιοθήκη για ώρες, για μέρες και να δεις που υπάρχει επιστημονικό περιοδικό για να το βρεις για να το βγάλεις φωτοτυπία για να το δουλέψεις σπίτι σου κι άλλο να κατεβάζεις το τελευταίο μαζί με το πρώτο τεύχος  με τις πυζαμούλες στο σπίτι!

Παρόλο που έχει τη χάρη του και αυτό (το ψάξιμο) και τη μαγεία του και οι λάτρεις των βιβλίων θα διαφωνήσουν, το διαδίκτυο και οι επεκτάσεις του είναι μια εξαιρετική εξέλιξη που κάνει την πληροφορία διαθέσιμη για όλους και ανοίγει ευκαιρίες για γνώση και ενημέρωση που παλιότερα δεν υπήρχε. Είναι αξεπέραστο το γεγονός ότι μπορείς να ρωτήσεις τη γνώμη κάποιου ειδικού στην άλλη άκρη της γης με δυο μόνο εφόδια, μια κινητή συσκευή και μια ξένη γλώσσα.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θέλουν προσοχή, όχι δε θα πω για τους κινδύνους του διαδικτύου, είπαμε γουστάρω τεχνολογία, αλλά,

βγαίνουν τα συναισθήματα μέσα από την οθόνη;

-καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο άλλος με δυο καρδούλες και μια φατσούλα που κλείνει ματάκι;

-έγινε το χτυποκάρδι τρεις τελίτσες  στο messenger που αναβοσβήνουν σημάδι ότι ο/η χρήστης τάδε πληκτρολογεί;   

Έχω μια φίλη κολλητή, αδελφική, από τις καλές, αυτές που δεν κρύβεις  ούτε σου κρύβουν τίποτε, μέσα στην νύχτα μου στέλνει screenshot τις συνομιλίες στο chat με το αντικείμενο του πόθου της, την ξέρω, την καταλαβαίνω πολύ καλά, νιώθω την αγωνία της, αλλά τι να πω για τον άλλον;

Με ρωτάει: πως τα βλέπεις, με γουστάρει; Τι να πω κορίτσι μου, πού να καταλάβω; Να διαβάσω οδηγό «τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι σε φλερτάρει»;

Θέλω να δω τα μάτια του όταν σε κοιτάει, θέλω να δω πώς σε κοιτάει, πώς σου μιλάει, αν τρέμουν τα χέρια του, αν τα χάνει όταν σε βλέπει. Αν του λες ότι σ’ αρέσει κι απαντάει  αυθόρμητα, αν κοκκινίζει από έξαψη, αν γελάει όταν γελάς και αν σε καρφώνει με το βλέμμα του.

Είναι τόσο εύκολο να γράφεις ένα μήνυμα και να πατάς enter ή αποστολή και να πεις αυτά που δεν θα έλεγες ούτε μετά από καιρό στον άλλον.

Κι αν πεις ψέματα που θα το καταλάβει ο άλλος; Κι αν πεις χοντράδα, αν το παρακάνεις; Αν καρφωθείς; Ουπς ! και αμέσως το μαζεύεις – ωχ sorry δεν πήγαινε σε σένα! Χαχα react και λυπημένη ντροπαλή φατσούλα κι όλα καλά, λύθηκε η παρεξήγηση. Και μένει ο άλλος/η άλλη να κοιτάει το τηλέφωνο ή  τον υπολογιστή με απορία και να σου στέλνει τα screenshot και ανάλυση επί αναλύσεων για τα συναισθήματα, που… όχι παιδιά! Δεν είναι σίγουρο ότι τα καταλαβαίνουμε από τα μηνύματα και τα emoji!

– Σε θέλω!

– Κι εγώ!

Κι ο ένας είναι στην δουλειά κι ενώ το πληκτρολογεί μιλάει στο τηλέφωνο ταυτόχρονα, δίπλα του όρθιος τον περιμένει ένας συνάδελφος με κάτι έγγραφα στο χέρι…. Πόσο ολοκληρωτικά δοσμένος είσαι στη στιγμή εκείνη την ώρα και πόσο το εννοείς αυτό που λες; Θα το θυμάσαι ότι το έγραψες σε λίγο;

Κι η άλλη είναι στο μετρό στριμωγμένη κουρασμένη μόνο ένα μπάνιο και ύπνο θέλει, αλλά δε θέλει να το αφήσει αναπάντητο, τι θα σκεφτεί κι ο άλλος, μπορεί να παρεξηγηθεί.

Άλλωστε τώρα πια απολογείσαι αν δεν έχεις μπαταρία στο κινητό, γιατί δεν ήσουν online, γιατί δεν απάντησες  αμέσως.

Είπαμε λατρεύω την τεχνολογία αλλά βγείτε κιόλας, φλερτάρετε με τα μάτια, με το σώμα, δεν υπάρχει κανόνας, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, σκέφτεται διαφορετικά, φλερτάρει διαφορετικά. Κι αν χρειαστεί να ρωτήσεις αν σε φλερτάρει, τότε η απάντηση είναι όχι. Αυτό το ξέρεις εσύ και δεν χρειάζεται να το ομολογήσεις, είναι η χημεία που υπάρχει μεταξύ δύο ανθρώπων και την καταλαβαίνεις αρκεί να πλησιάσεις λίγο πιο κοντά.

Εντάξει δεν είπαμε να γράψεις τα στοιχεία σου σε ένα παλιό βιβλίο και να αφήσεις τη μοίρα να αποφασίσει αν θα ξανασυναντηθείτε όπως έκανε ο Kιούζακ  στο Serendipity, αλλά μην επικοινωνείτε μόνο με ηλεκτρονικά λουλούδια και φατσούλες…

-Yolo

-Yolo back

Comments

comments

About Μαρία Μιχελάκη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, είμαι Χημικός Μηχανικός, παντρεμένη με δύο παιδιά, μ'αρέσει το διάβασμα, τα ταξίδια, η καλή μουσική, οι συναυλίες, το κόκκινο κρασί,οι θετικοί άνθρωποι, τα δυνατά μέχρι δακρύων γέλια, μιλάω γρήγορα, είμαι αισιόδοξη κι ευσυγκίνητη. Γράφω από παιδί χωρίς να σκέφτομαι, για να εκφραστώ,ουσιαστικά το κείμενο γράφεται από μόνο του δεν μ' έχει ανάγκη!
x

Check Also

Το Κερατοδώρο

  Περιμένω στην ουρά στο ταμείο του supermarket, έχω βάλει τα διαχωριστικά ...

Ψυχοθεραπεία – Ταμπού, ανάγκη ή μόδα; – Μαρία Μιχελάκη

  Τι την χρειάζομαι την Ψυχοθεραπεία ; Να πω σε ξένο τα ...