Home / POINT OF U / Editors' view / Survivor με καρύδα, ή μπρικ με φιλέ μινιόν και γαρίδα; – Αναστασία Κορινθίου

Survivor με καρύδα, ή μπρικ με φιλέ μινιόν και γαρίδα; – Αναστασία Κορινθίου

007002949_survivor-

Το survivor Δεν παίζεται στον Αγιο Δομίνικο και μέσα από την τηλεόραση μας, αλλά εδώ στην Ελλάδα και μέσα από τα σχόλια στα social media!

Ναι ναι… καλά το διάβασες!

Εγώ στο λέω που έχω γίνει ειδική survivorλόγος!

Μιλάμε για μεγάλο χιτάκι Ελληναρά μου!

Είχαμε την αιώνια μάχη καλού και κακού (μηλαράκι ή άρπα στα συννεφάκια), το πήγαμε σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ (πράσινο – μπλε), το γυρίσαμε έτσι για να σπάσουμε την μονοτονία την χρωματική σε Κόκκινο vs Πράσινο (Ολυμπιακός και Παναθηναικός ) και τώρα… ΤΩΡΑ… ταράμ ταράμ ταράμ (εδώ μπαίνει η Φιλαρμονική και ένα φοκλόρ μπαλέτο) έχουμε τα νέα δύο μεγάλα στρατόπεδα!

Αυτοί που ΒΛΕΠΟΥΝ survivor (Που να τους χρησιμοποιήσει ο Ζούγκεμπερκ τα προσωπικά τους δεδομένα στο fb και να τους καταραστεί η Λουκά, να τους καεί το pc και η τηλεόραση μαζί με το κινητό και το μπλεντερ) και αυτοί ΠΟΥ ΔΕΝ βλέπουν survivor και εκείνη την τρισκατάρατη ώρα προβολής του, διαβάζουν ποίηση, φιλοσοφία κάνουν μπαλέτο, πίνουν τσάι με γιασεμί με ανασηκωμένο το μικρό δαχτυλάκι και έχουν την ευλογία του σύμπαντος και της Οσίας Θέκλας.

Ναι ναι…

Όπως το ακούς και το διαβάζεις!

9 με 12 το βράδυ ξεκινά ο… σκοτωμός και ο νέος Εμφύλιος μέσα από την εμπόλεμη ζώνη του Facebook, istagram, twitter!

Γράφει «κάτι» ένας από το στρατόπεδο των survivorικών και απαντά ο… Άλλος, ο πεφωτισμένος από κάτω «ΤΙ;;;; Βλέπεις αυτή την  ντροπή, αυτό το αίσχος και την ξεφτίλα για τα ήθη, τα έθιμα και τα ιερά και όσια αυτού του τόπου;»

Γιατί ως γνωστόν σε αυτόν τον… τόπο εμείς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ματαξαναείδαμε Big Brother, X Factor, ΛΑΜΨΗ με την Σελήνη να σεληνιάζεται, Δυναστεία και σαπουνόπερες.

Όχι! Ποτέ…

Εμείς μεγαλώσαμε με μπρικ για δεκατιανό και όπερα για τα τσακίρ κέφια!

Αφήνει η μία μάνα το παιδί της να δει το… παιχνίδι τούτο στην τηλεόραση, ξεσηκώνεται η άλλη του ποιοτικού χρόνου και γράφει άρθρα του στυλ «Το παιδί μου ααααχ το παιδί μου… Αυτό το παιδάκι που μεγάλωσα στα ιδιωτικά, με το τένις και τα Γαλλικά του, άκουσον άκουσον! Μου ζήτησε να δει Survivor! To πήγα σε παιδοψυχολόγο, ξεματιάστρα και στην Σόφη Πασχάλη για γιόγκα μα τίποτα το σκασμένο! Θέλει λέει να βλέπει survivor! Tι θα κάνω η δόλια μάνα;»

Ελα μου ντε;

Τι θα κάνουμε και εμείς που μείναμε, όχι με την καρύδα στο χέρι, μα με την μπανάνα που ταιριάζει γάντι στον… μαιμού αυτόν κόσμο μας;

Λοιπόν, άκου να δεις, γιατί πολύ κουράστηκα και έχω και κάτι κουλουράκια για το Πάσχα να ψήσω!

Χαλαρώστε λιγάκι…

Αν έχεις την ανάγκη να το παίξεις διανοούμενος, ασχολήσου με κάτι πιο ουσιαστικό που να «κολλάει» και στο προφίλ του Κούντερα, άντε Κοέλιο, που θες να υποστηρίξεις.

Σε μια εποχή που τηλεοπτικά ΒΡΩΜΑΕΙ άσε με να πάρω τον αέρα μου σε μια παραλία με φοίνικες!

Σε μια τηλεόραση, που σε άλλα παιχνιδάκια πετάνε τσίχλες στους διαγωνιζομένους και κάτι εντελώς παρακμοιακοί τύποι πουλάνε κρέμες υαλουρανικού για να ισιώσουν τα στραβά σας ειρωνικά χαμόγελα, εγώ θέλω να πετάξω κρίκους στους στόχους μαζί με τους τρελούς αυτούς που ξενιτεύτηκαν για 100.000.(έλα τώρα παραδέξου το, άλλοι έχουν κάνει τρισχειρότερα για πολύ λιγότερα μπιμπικίνια).

Σε μια Ελλάδα που ξεκατινιάζεται και μαχαιρώνει πισώπλατα το 2017, άσε  με να δω τους 17, που έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη πρόκληση ever. Να εκτεθούν δημόσια! Να τσαλακωθούν και να χάσουν ίσως, ίσως ακόμη και τους μέχρι τώρα funs Τους!

Μαθημένοι να ψηφίζουμε παπαριές ανά 4, μη σου πω και 2 χρόνια, στα σκοτεινά σαν sex με κυτταρίτιδα και μπυρόκοιλο, εεε έχει το γούστο του να βλέπεις  ξάφνου κάποιοι να ψηφίζονται στα φανερά!

Η Ελλαδίτσα κατάντησε ζητιάνα στην Ευρώπη, σε σοκάρει που παίρνουν μέρος σε αγωνίσματα με έπαθλο φαγητό, εσένα που η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι ξεκίνησε να σε πληρώνει με κουπόνια για super market; ΕΣΕΝΑ που στο δημοψήφισμα του Αλέξη, έτρεξες κατοστάρι σαν τον Χανταμπάκη και τον Αγγελόπουλο με το καροτσάκι στα χέρια να αγοράσεις όλα τα ζυμαρικά και τις κονσέρβες γιατί το ΝΑΙ και το ΟΧΙ μπορεί να έφερναν την… Πείνα και το survivor στο ψυγείο σου;

Σε σοκάρουν τα συνθήματα για την Λάουρα, τον Σπαλ και την μπουλντόζα Παπαδοπούλου, εσένα, που ρίχνεις καντήλια και μούτζες την ώρα που οδηγείς και θεωρείς απαράδεκτο, που πήγαν στο εξωτικό νησί για να κερδίσουν τα χρήματα αυτά με αγωνίσματα, εξάντληση και κόπο, ενώ δεν σε ενοχλεί καθόλου που άλλοι προσπαθούν να κερδίσουν αυτά τα χρήματα με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ εξάντληση, κόπο και αγώνα;

Ασε με να μαντέψω… Θα μου κάνεις επίθεση με το γνωστό πιασάρικο «Μα στην Ελλάδα πεινάνε άνθρωποι, έχουμε άστεγους, έχουμε ΣΥΡΙΖΑ –Θου κύριε…-  και ΕΣΥ , ΕΣΥ ξανθιά τσουπωτή, τύπου Λάουρα, ΤΟΛΜΑΣ να βλέπεις αυτό το… το… το… έξω από εδώ του Διαόλου πράμα;»

Η απάντηση η ξανθιά λοιπόν, με γεύση καφέ Ελληνικού διπλού, είναι απλή…

Ασε το freddo σου από την καφετέρια και το survivor στην ησυχία του.

Αλλαξε απλά κανάλι την ώρα προβολής του και ΑΝ θες να γίνεις μέγα γκουρού και Εθνοσωτήρας… πήγαινε μαγείρεψε με Κοινωνικές κουζίνες στον δρόμο, χάρισε τρόφιμα και χαμόγελα, όπου χρειάζονται και ααα ψιτ, επειδή σε ξέρω καλά, ΜΗΝ κάνεις στην άκρη αηδιασμένος στο τρένο, σαν περνά δίπλα σου ζητιάνος. ΔΕΝ κολλά η φτώχια αγάπη μου, η βλακεία κολλά!

Και εγώ δεν θέλω να με κολλήσεις, οπότε ξεκόλλα!

Comments

comments

About Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου επέστρεψα πάλι μετά από 26 θαλασσινά χρόνια στην Ρόδο της καρδιάς μου! Βλέπεις στον… τόπο του εγκλήματος δεν επιστρέφουν μόνο οι δολοφόνοι αλλά και οι... ποιητές για να καταγράψουν ερωτικά εγκλήματα στα οποία όλοι είμαστε συνεργοί! Με λένε νεράιδα, εγώ νιώθω χαμίνι! Αγαπώ να… αγαπώ και ιδιαίτερα αυτούς που δεν ξέρουν πώς να αγαπιούνται! Αδύνατο σημείο μου που με κάνει δυνατή τα τρία υπέροχα παιδιά μου! Με βρίσκετε στα πιο ασυμβίβαστα στέκια, σε συννεφάκια από «πειραγμένο υλικό» και φυσικά στα βιβλία μου!