Home / LIFE / Να στο εξηγήσω επιστημονικά: Εμείς οι δυο θα μπλέξουμε! – Αναστασία Κορινθίου

Να στο εξηγήσω επιστημονικά: Εμείς οι δυο θα μπλέξουμε! – Αναστασία Κορινθίου

Θα στο «ζητήσω» ευγενικά και θα στο εξηγήσω επιστημονικά!

Εμείς θα μπλέξουμε!

Ναι ναι… θα μπλέξουμε και συντελούν λόγοι σοβαροί για αυτό!

Όχι, όχι μη με ξενερώσεις με βελάκια, αγγελάκια, τόξα και σαχλαμαρίτσες!

Ολα είναι θέμα οργανισμού και βιολογίας!

Ο έρωτας είναι γιατρικό και θεραπεύει!

Για το καλό σου (και το καλό μου) καλό θα ήταν να το συντομεύουμε σου λέω!

Πρώτα από όλα δες με…

Καλοκαίρι, σκάει ο τζίτζικας  βάζω φουλ το κλιματιστικό και συνεχίζω να ιδρώνω!

Μπάινω στο ντουζ ρίχνω παγωμένο νερό πάνω μου και  νιώθω σαν να είμαι σε χαμαμ…

Γιατί πουλάκι μου;

Γιατί ΕΣΥ φταις που επιδράς στην αδρεναλίνη μου!! Βέβαιααα… Κάτσε να πάρω το σοβαρό μου και να στο εξηγήσω… Στα αρχικά στάδια του ο έρωτας ενεργοποιεί την απόκριση του οργανισμού στο στρες αυξάνοντας τα επίπεδα της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης στο αίμα (πως τα λέω τα επιστημονικά η άτιμη). Σε αυτό ακριβώς οφείλεται το γεγονός ότι όταν σε βλέπω ξαφνικά  ξαφνικά τα χέρια μου  ιδρώνουν και το στόμα  στεγνώνει. Δεν πα να πιω τον Βόσπορο (σε μεταλλικό νερό, μη πάει ο νους σου αλλού) τίποτα… τα συμπτώματα εκεί… παραμένουν!

Αμ το άλλο; Που έχω χάσει τον ύπνο μου και την όρεξη μου; Με καλούν οι φίλοι για κρέπες με παγωτό και λέω όχι εγώ!!! Ποιά ΕΓΩ; Πάω στο σούπερ μάρκετ και έχω αυτό το ύφος της γυναίκας που η Ντοπαμίνη της χορεύει στους ρυθμούς της Μακαρένα χωρίς μακαρόνια! Οι φρεσκοερωτευμένοι έχουν υψηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τα δίκτυα της «επιθυμίας και της ανταμοιβής» και προκαλεί ευφορία και ευχαρίστηση. Θεωρείται ότι έχει την ίδια επίδραση με την κοκαΐνη: αυξημένη ενέργεια, μικρότερη ανάγκη για φαγητό και ύπνο, εστιασμένη προσοχή και τεράστια ευχαρίστηση ακόμη και από τα πιο μικρά πράγματα που βρίσκει κάποιος στη σχέση του. Για αυτό σου λέω έλα να τελειώνουμε και να το… προχωράμε! Είναι καιροί να φαινόμαστε σαν… εθισμένοι στην κοκαΐνη; Όχι πες μου να χαρείς! Κρίμα και άδικο! Εγώ που ούτε κόκα κόλα δεν πίνω η χριστιανή!

Αμ το άλλο; Αμ η Σεροτονίνη μου; Που την πας την σεροτονίνη μου πουλάκι μου; (αστη κάτω να σε… βουτήξω εγώ). Έλα να συγκεντρωθούμε τώρα!!!! Αυτή που λες έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα χημικά του έρωτα. Η μείωση των επιπέδων του συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή, ο οποίος συνδέεται μεταξύ άλλων με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, εξηγεί το γιατί όταν ερωτευόμαστε δεν μπορούμε να διώξουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο από τη σκέψη μας. Νύχτα μέρα τσουπ μπροστά μου σε έχω μιας και όλα σε θυμίζουν! Χθες παρολίγο να την πέσω στον διαχειριστή της πολυκατοικίας! (Χαράαααα που έκανε… δεν το συζητώ) .

Και αν ακόμα δεν σε έχω πείσει κρατώ τον άσσο τον καλό για το τέλος!

Ωκυτοκίνη!!! Την ωκυτοκίνη ΜΑΣ δεν την λυπάσαι βρε άκαρδε; Δεν την σκέφτεσαι; Δεν την υπολογίζεις; Αν θες να ξέρεις χάρη σε αυτήν διωχθήκαμε από τον Παράδεισο. Το μήλο είναι παραπλάνηση και λάθος ιστορική καταγραφή. Που μεταξύ μας τώρα, που μυαλό να τα «καταγράψουν» σωστά ο προπάππους και η προγιαγιά (Αδάμ και Ευα ); Ο Διαμαντής (ο όφις ντε) ωκυτοκίνη τους τράταρε και πέσανε τα ανάσκελα! Ήταν και γυμνοί εεεε δεν ήθελε και πολύ να γενεί το… καλό (καλόοο σου λέω) Τι με κοιτάς με απορία με αυτά τα μάτια σου, μάτια μου, γιατί είπαμε ότι λόγω της αδρεναλίνης έχω και αυτά τα ΝΤΟΥΠΟΥ ΝΤΟΥΠΟΥ σαν με θωρείς! Τούτο που λες είναι η  «ορμόνη της αγάπης», εκκρίνεται από τους άνδρες και τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αμέ… είδες πόσα μαθαίνεις απόψε καλό μου;

Θεωρείται  δε ότι «χτίζει» την οικειότητα και το συναισθηματικό δέσιμο και μη με πεις τρελή για δέσιμο γιατί πολύ θα με πληγώσεις !

Το θέμα λοιπόν είναι ε πι στη μο νι κό.

Εμείς αυτό το καλοκαίρι θα τα φτιάξουμε…

Έτσι. Για την ντοπαμίνη μας  ρε γαμώτο!

Comments

comments

About Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου επέστρεψα πάλι μετά από 26 θαλασσινά χρόνια στην Ρόδο της καρδιάς μου! Βλέπεις στον… τόπο του εγκλήματος δεν επιστρέφουν μόνο οι δολοφόνοι αλλά και οι... ποιητές για να καταγράψουν ερωτικά εγκλήματα στα οποία όλοι είμαστε συνεργοί! Με λένε νεράιδα, εγώ νιώθω χαμίνι! Αγαπώ να… αγαπώ και ιδιαίτερα αυτούς που δεν ξέρουν πώς να αγαπιούνται! Αδύνατο σημείο μου που με κάνει δυνατή τα τρία υπέροχα παιδιά μου! Με βρίσκετε στα πιο ασυμβίβαστα στέκια, σε συννεφάκια από «πειραγμένο υλικό» και φυσικά στα βιβλία μου!