Home / IN & OUT / Κάννες! 5 ταινίες που περιμένουν όλοι οι σινεφίλ! – Haris Petruzzo

Κάννες! 5 ταινίες που περιμένουν όλοι οι σινεφίλ! – Haris Petruzzo

TheBeguiled_Trailer1

Κύριες και κύριοι το 70ο Φεστιβάλ Καννών ξεκινάει σε λίγες ώρες! Oλόκληρος ο κόσμος του κινηματογράφου θα ζει και θα αναπνέει σινεμά για κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες στην ιστορική κρουαζέτ και τα φλας των παπαράτσι θα πάρουν φωτιά!

Οι μεγαλύτεροι σταρ, οι σπουδαιότεροι σκηνοθέτες και φυσικά μερικές από τις ταινίες για τις οποίες θα μιλάμε για ολόκληρο το 2017 θα κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες μέρες!

Όπως κάθε χρόνο επέλεξα μερικές από αυτές για τα μάτια σας μόνο!

Φύγαμε λοιπόν στο καθιερωμένο αφιέρωμα μας!

o-IMDB-570

The Killing Of A Sacred Deer του Γιώργου Λάνθιμου.

Η πέμπτη ταινία του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ εκδίκησης με κάποια ”υπερφυσικά στοιχεία” και έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Colin Farrell και τη Nicole Kidman.

Σύμφωνα με ότι γνωρίζουμε ο Farrell υποδύεται έναν επιτυχημένο χειρούργο που επιχειρεί να φέρει μια έφηβη μέσα στην οικογένειά του και να την κάνει μέλος της. Η απειλητική συμπεριφορά όμως του κοριτσιού που γίνεται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνη και φέρνει απρόβλεπτα αποτελέσματα! Η Kidman υποδύεται τη σύζυγό του. Το περιμένουμε πως και πως και ελπίζουμε να έχει την πορεία του Αστακού αλλά και του Κυνόδοντα!

Καλή επιτυχία Greece! (Grece douze points)

 Okjaokja-trailer

Ένα κορίτσι με τον όνομα Mija έχει για καλύτερο της φίλο ένας φιλικό… τέρας τον Okja! Όταν αυτός όμως πέφτει θύμα απαγωγής από μια πολυεθνική εταιρία (βλ.Τίλντα Σούιντον), τότε η μικρή μας πρωταγωνίστρια θα συνεργαστεί με έναν επιστήμονα (Τζέικ Τζύλενχαλ) για να τον σώσει!

Αν όλο αυτό τώρα σας φαίνεται λίγο ως παιδικός Γκοτζίλα… think again! O τεράστιος Bong Joon-ho που μας έχει δώσει μέχρι σήμερα ταινιάρες όπως τα ”Memories of a murder””Snowpiercer” και ίσως το καλύτερο ‘τέρας’ στην ιστορία του σινεμά… το ”The Host”, μας προετοιμάζει για κάτι που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί παρέα με ένα μοναδικό καστ! Έχουμε και τρέιλερ! Eμ τι βρε! Έτσι θα σας άφηνα;

Good Time C9aRlMcVoAAkhxm

Οι εποχές ‘Twilight’ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον Robert Pattinson, ο οποίος με τα φεστιβάλ τα πάει μια χαρά! Σκηνοθέτ(ες) οι Ben και Joshua Safdie!

Στο στόρι… μια ληστεία πηγαίνει στραβά και ότι μπορεί να πάει χειρότερα θα πάει για τον πρωταγωνιστή μας, ο οποίος δεν μπορεί να ξεφύγει από όσα και όσους τον καταδιώκουν! Τώρα τι Good Τime είναι αυτό ένας Θεός ξέρει γιατί όλα ψυχρά, στραβά και ανάποδα τα είδα στο τρέιλερ!

Μαζί με τον Πάτινσον θα απολαύσουμε την αγαπημένη Τζένιφερ Τζέισον Λι και τον Μπαρκάντ Αμπντί, που ίσως θυμάστε ως πειρατή από το προ τετραετίας Captain Philips στο πλευρό του Τομ Χανκς! Ρίξτε μια ματιά!

Wonderstruck

Wonderstruck

Ναι, η θεά Τζουλιάν Μούρ είναι αυτή στην φώτο!

Βασισμένο στο βιβλίο του Brian Selznick η ταινία μας διαδραματίζεται σε δύο ιστορίες. Η μια στο 1927 και η άλλη στο 1977! Σκηνοθέτης ο Todd Haynes.

Οι ‘ειδικοί’ μιλούν ήδη για ένα περίεργο μείγμα με βάση μια ιστορία αγάπης και ένα παιδικό παραμύθι που είτε θα μνημονεύουμε χρόνια μετά ή που θα πατώσει! Ίδωμεν και το περιμένουμε με αγωνία! Δείτε ένα απόσπασμα από την ταινία!

 

The Beguiled 

thumbnail_25586

 Με όνομα βαρύ σαν ιστορία η Σοφία Κόπολα επιστρέφει στις Κάννες με ένα ριμέικ του 1971 και με ίσως την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του φεστιβάλ! Η αλήθεια είναι ότι μετά το μαγικό ”Χαμένοι στην μετάφραση” η καριέρα της πήρε την κατιούσα και το The Beguiled είναι πλέον ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα για την ίδια!

Στο στόρι ένας στρατιώτης περιθάλπτεται κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου από μια οικογένεια αποτελούμενη μόνο από γυναίκες! Οι μεταξύ τους σχέσεις όμως θα αλλάξουν όταν το σεξ (τι άλλο) τα πάθη, τα λάθη και οι αντιζηλίες θα προκαλέσουν εντάσεις με σαρωτικά αποτελέσματα σε μια ιστορία που τελικά ίσως να μην είναι αυτό που φαίνεται!

the_beguiled_everything_to_know

Πολύ δυνατό το καστ με τους Colin FarrellElle Fanning (μα παντού είναι πλέον αυτό το κορίτσι/ξωτικό), Nicole Kidman και Kirsten Dunst!

Τσιμπήστε και αυτό το καθηλωτικό τρέιλερ και καλό φεστιβάλ να έχουμε!

 

Εμείς θα τα λέμε σε καθημερινή βάση με τις αφίξεις και τα νέα της κρουαζέτ από την Σινέ – σελίδα μου στο Facebook!

https://www.facebook.com/MyCinemaReloaded/?ref=bookmarks
img71649_f9b635834553bc89b61002de8cdc3952

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man