Home / POINT OF U / Guest Stars' view / “Η Πριγκίπισσα Λίλη και η Μάγισσα Ανορέξια”, ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα κορίτσια… – Χριστίνα Παπαζή

“Η Πριγκίπισσα Λίλη και η Μάγισσα Ανορέξια”, ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα κορίτσια… – Χριστίνα Παπαζή

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα βασίλειο πολύ πολύ μακριά ζούσε με την οικογένεια της μια μικρή πριγκίπισσα. Η πριγκίπισσα Λίλη.

Η πριγκίπισσα Λίλη ήταν πολύ όμορφη και όλοι την θαύμαζαν, όχι μόνο για την σπάνια ομορφιά της, αλλά και για τις ικανότητες της στο μπαλέτο. Η πριγκίπισσα ήταν η καλύτερη χορεύτρια που είχε δει ποτέ το βασίλειο.

Τα χρόνια περνούσαν και η Λίλη γινόταν ακόμα πιο όμορφη και όλο και καλύτερη στο χορό και σκεφτόταν ότι αυτό θα ήθελε να κάνει για πάντα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα άλλο.

Μία μέρα, μία συμμαθήτρια της της είπε ότι οι μπαλαρίνες είναι πολύ αδύνατες ενώ εκείνη δεν είναι τόσο και δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει κανονική μπαλαρίνα.

Η Λίλη απογοητεύτηκε πολύ. Έμεινε κλεισμένη στο δωμάτιο της για βδομάδες και δεν μίλησε σε κανέναν, ούτε καν στους γονείς της για το πρόβλημα που την απασχολούσε. Η πριγκίπισσα σκεφτόταν τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αν δεν ασχολιόταν με τον χορό. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να αρχίσει να ασχολείται με πρίγκιπες. Όλες οι φίλες της είχαν βρει ήδη τον πρίγκιπα τους – ακόμα  και την Χιονάτη βρήκε ο δικός της μετά από τόσο καιρό. Αλλά αν δεν άρεσε σε κανέναν τι θα έκανε; Μήπως το σώμα της δεν έκανε ούτε για μπαλέτο, ούτε για πρίγκιπες;

Η πριγκίπισσα Λίλη σκεφτόταν όλα αυτά και έκλαιγε όταν άκουσε κάποιον να χτυπάει το παράθυρο της. Ήταν η καλή της νεράιδα, η Ζωή. Της άνοιξε και εκείνη της είπε ότι ξέρει ότι είναι στενοχωρημένη για αυτό που της είπε η συμμαθήτρια της αλλά δεν θα έπρεπε να ακούει τους άλλους. Της είπε να μιλήσει στους γονείς της για να την βοηθήσουν και ότι πρέπει να δει τον εαυτό της όπως είναι, δηλαδή πολύ όμορφο και να μην επηρεάζεται από τους άλλους και ότι έτσι θα ζήσει μία πραγματικά ευτυχισμένη ζωή.

Η πριγκίπισσα σκεφτόταν πολύ σοβαρά αυτά που της είπε η νεράιδα την ώρα που μπήκε μέσα η μάγισσα Ανορέξια. Ήταν πολύ αδύνατη και όμορφη. Όμως ήταν και πάρα πολύ κακιά και ήθελε να βλάψει την πριγκίπισσα Λίλη. Της είπε ότι με ένα ξόρκι θα μπορούσε να την κάνει αδύνατη όπως ήταν και εκείνη και ότι έτσι θα μπορούσε να κάνει ότι ονειρευόταν πάντα και να διαλέξει τον πιο όμορφο πρίγκιπα. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να τρώει λιγότερο.

Η πριγκίπισσα Λίλη ενθουσιάστηκε στην ιδέα. Απλά θα έκανε μία μικρή θυσία αλλά θα μπορούσε να έχει τα πάντα. Η καλή της νεράιδα προσπαθούσε να την πείσει ότι δεν πρέπει να την προδώσει και να κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα γιατί έκρυβε παγίδες. Η Λίλη όμως δεν άκουσε την συμβουλή της. Την έδιωξε και της είπε να μην την ξαναενοχλήσει. Μετά έδωσε τα χέρια με την Ανορέξια, που άρχισε αμέσως να λέει το ξόρκι της.

Η καλή της νεράιδα είχε δίκιο όμως. Η συμφωνία με την Ανορέξια έκρυβε πολλές παγίδες. Μία από αυτές ήταν ότι η Λίλη θα ήταν μεν αδύνατη αλλά δεν θα μπορούσε να το δει. Εκείνη θα έβλεπε τον εαυτό της χοντρό και άσχημο αλλά όλοι οι άλλοι θα την έβλεπαν όπως ήταν. Υπερβολικά αδύνατη δηλαδή. Εκείνη θα προσπαθούσε να αδυνατίσει κόβοντας το φαγητό σταδιακά αλλά θα έφτανε στο σημείο που δεν θα έτρωγε τίποτα. Θα έκανε πολύ κακό στον εαυτό της. Και όσο δεν θα έτρωγε τόσο θα αδυνάτιζε. Θα γινόταν  πραγματικά άσχημη και στο τέλος θα έμεναν μόνο τα κόκαλα της και τίποτα άλλο. Μετά θα κοιμόταν για πάντα. Θα έκανε τους γύρω της πολύ δυστυχισμένους και τίποτα από όσα της υποσχέθηκε η Ανορέξια δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα. Εκείνη όμως δεν θα μπορούσε να δει τίποτα από αυτά. Δεν θα άκουγε κανέναν.

Τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς της τα είχε πει η Ζωή. Η Λίλη άρχισε να μειώνει το φαγητό της αλλά δεν έβλεπε κανένα αποτέλεσμα πάνω της. Είχε αρχίσει όμως να αδυνατίζει πολύ. Στο μπαλέτο όλοι πρόσεξαν την αλλαγή και για ένα διάστημα άκουγε και θετικά σχόλια. Όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Είχε αρχίσει να νιώθει αδυναμία και δεν μπορούσε να χορέψει όπως παλιά. Αναγκάστηκε να τα παρατήσει . Οι γονείς της που είχαν καταλάβει από καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά προσπαθούσαν να την βοηθήσουν αλλά η Λίλη τους έλεγε ψέματα ότι τρώει και είναι καλά για να την αφήσουν ήσυχη. Πέρναγε σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας στο δωμάτιο της παρατηρώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη. Μόνο αυτός της έλεγε αλήθεια. Κανείς άλλος. Όλοι οι άλλοι της έλεγαν ψέματα ότι ήταν υπερβολικά αδύνατη. Εκείνη ήταν χοντρή και άσχημη. Όσο έβλεπε τον εαυτό έτσι τόσο προσπαθούσε να χάσει κιλά. Όταν της έδιναν κάτι με το ζόρι να φάει, εκείνη πήγαινε και το έκρυβε ή αν το έτρωγε πήγαινε και έκανε εμετό αμέσως.

Οι γονείς της δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ήθελαν να την βγάλουν από αυτό το δωμάτιο. Να δει πώς είναι ο κόσμος. Να ξαναβρεί την επαφή της με την πραγματικότητα. Διοργάνωσαν λοιπόν ένα χορό στον πύργο τους. Θα μαζευόταν όλο το βασίλειο. Η πριγκίπισσα Λίλη πείστηκε από την μητέρα της να φορέσει το καινούργιο της φόρεμα και να κατέβει στο χορό. Οι νταντάδες της χρειάστηκε να στενέψουν τόσο πολύ το φόρεμα της ώσπου έγινε σαν παιδικό! Η Λίλη όταν είδε το μικροσκοπικό μέγεθος του φορέματος της ενθουσιάστηκε. Τα είχε καταφέρει επιτέλους. Είχε αδυνατίσει όσο έπρεπε.

Όταν κατέβηκε στην αίθουσα που γινόταν ο χορός, όλοι γύρισαν και την κοίταξαν με τρόμο. Ήταν σαν φάντασμα. Τίποτε δεν θύμιζε την άλλοτε όμορφη και λαμπερή πριγκίπισσα. Η Λίλη πίστευε ότι την κοιτούν με θαυμασμό. Ακόμα δεν είχε καταλάβει πόσο κακό είχε κάνει στον εαυτό της. Ανάμεσα στο πλήθος αναγνώρισε τον πρίγκιπα των ονείρων της. Άρχισε να περπατάει ανάμεσα στον κόσμο για να τον πλησιάσει. Όταν έφτασε αρκετά κοντά του εκείνος άρχισε να απομακρύνεται και να την κοιτάει τρομαγμένος. Η Λίλη το κατάλαβε και άρχισε να νιώθει πολύ άσχημα. Δεν μπορούσε να περπατήσει άλλο. Ένιωσε να χάνει και τις ελάχιστες δυνάμεις που της είχαν απομείνει. Γύρισε και κοίταξε τους γονείς της που έκλαιγαν.

Η καλή της νεράιδα είχε δίκιο. Δεν κέρδισε τίποτα από το ξόρκι της μάγισσας Ανορέξια. Αναγκάστηκε να παρατήσει το μπαλέτο που τόσο αγαπούσε. Τα αγόρια την βρίσκουν αποκρουστική και όσους την αγαπάνε και τους αγαπάει τους έχει κάνει δυστυχισμένους. Αλλά και η ίδια είναι δυστυχισμένη τελικά.

Τότε εμφανίστηκε μπροστά της η καλή της νεράιδα Ζωή. Της είπε κάτι που δεν το ήξερε. Τα μάγια της Ανορέξιας μπορούν να λυθούν μόνο αν πάρει απόφαση η ίδια ότι θέλει να την νικήσει. Αλλά πρέπει να αποφασίσει γρήγορα γιατί δεν έχει πολύ χρόνο. Αν δεν θέλει να παλέψει, θα κοιμηθεί για πάντα και δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να την ξυπνήσουν. Η Λίλη έπρεπε τώρα να απαντήσει τι ήθελε να κάνει. Το ένιωθε ότι η ώρα που θα κοιμηθεί για πάντα πλησίαζε επικίνδυνα. Θα άφηνε την Ανορέξια να νικήσει ή θα έπαιρνε το δρόμο της νεράιδας Ζωής;

Η πριγκίπισσα Λίλη πήρε απόφαση να ζητήσει βοήθεια. Πήγε σε ένα άλλο σπίτι για λίγο καιρό όπου την φρόντιζαν πολλοί καλοί άνθρωποι. Την έκαναν καλά και όταν ήρθε η ώρα να γυρίσει στον πύργο της, της είπαν ότι πρέπει να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της. Ότι η μάγισσα Ανορέξια παραμονεύει και με την πρώτη αδυναμία που θα δείξει, θα της ξαναρίξει το ξόρκι της. Θα πρέπει να προσέχει διπλά τώρα γιατί η καλή νεράιδα Ζωή δίνει ευκαιρίες μία φορά και δεν θα την συγχωρέσει αν την προδώσει πάλι.

Η πριγκίπισσα Λίλη άκουσε τις συμβουλές τους. Πίστεψε στον εαυτό της και δεν ξανάκοψε το φαγητό ποτέ. Για πολύ καιρό έδινε μεγάλες μάχες με την κακιά μάγισσα Ανορέξια – δεν  της άνοιξε ποτέ όμως το παράθυρο ξανά, όσα και αν της έταζε.

Ήξερε πλέον καλά ότι της έλεγε ψέματα, και ότι πραγματικά ευτυχισμένος είναι αυτός που αγαπάει τον εαυτό του, όχι αυτός που θέλει να του κάνει κακό.  Έζησε μία πολύ χαρούμενη ζωή, όπως της είχε πει η καλή της νεράιδα. Ξανάρχισε το μπαλέτο που τόσο αγαπούσε, γνώρισε τον πρίγκιπα των ονείρων της και οι γονείς της ξανάκλαψαν μόνο στο γάμο τους, από χαρά αυτή τη φορά.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

 

Comments

comments

About Kiss My GRass