Home / POINT OF U / Editors' view / «Πως θα καταλάβω ότι είναι… μικρός για μένα;»: Θέματα ζωής – Αλεξία Μπακοπούλου

«Πως θα καταλάβω ότι είναι… μικρός για μένα;»: Θέματα ζωής – Αλεξία Μπακοπούλου

 Woman With Magazine

Μετά από καιρό αποχής πήρα την απόφαση να αγοράσω ένα γυναικείο περιοδικό να ενημερωθώ περί των ενδυματολογικών, κοσμετολογικών και άλλων …επιστημονικών εξελίξεων. Και πάνω στο ξεφύλλισμα διαπιστώνω ότι το μεγαλύτερο μέρος των επονομαζόμενων άρθρων πραγματεύονταν το καυτό θέμα του σεξ.

«Δώδεκα λόγοι που δεν σου κάθεται», όχι η φράντζα, καλέ, ο λεγάμενος. Αναλύσεις για στάσεις, που δεν σχετίζονται με το μετρό ούτε με τον ΗΣΑΠ αλλά με καβαλαρίες ρουστικάνες. Και εκεί που έχει πήξει ο εγκέφαλος από την πληροφορία μπερδεύεται γλυκά και ένα βουλκανιζατέρ με τον τίτλο «Λιπαντικά για όλους». Και για να σας βοηθήσω το άρθρο δεν το υπέγραφε η Castrol  ούτε η ΕΚΟ, αλλά μια ειδήμων σε πυρηνέλαια και βαζελίνες.

Η περιοδεία στον κόσμο των αισθήσεων συνεχίστηκε με αναλυτικές περιγραφές εργαλείων που προάγουν την ηδονή, κλάρκ για πλήρη ανύψωση, κοτσαδόρος για την απόλυτη έλξη, στραβοκατάβιδο για να του βιδωθείς στο μυαλό, σέγα για να του κόψεις το βήχα και τρακτέρ για να οργώσεις το κορμί του.

Ειδικό αφιέρωμα υπήρχε σε γράμματα αναγνωστριών που ζητούσαν λύσεις που στον πραγματικό κόσμο δίνονται με χρόνια ψυχοθεραπεία ή απλά γνωρίζοντας απλές δεξιότητες επικοινωνίας: «Είμαι 19 χρονών και το αγόρι μου θέλει να με βατέψει παρέα με κάτι συναδέλφους. Θα ήταν τολμηρό να φέρω και την ξαδέλφη μου την Τούλα που δεν έχει κανονίσει κάτι για το Σαββατόβραδό;». «Είμαι 45 ετών παντρεμένος με 5 παιδιά και τελευταία αποζητώ τη συντροφιά της περιπτερούς που μου δίνει τα ρέστα με νόημα. Πώς να της δείξω ότι τη θέλω και εγώ; Αν της πρότεινα να φάμε μαζί μια kinder Bueno θα καταλάβαινε;». «Ο Χ. είναι ξάδελφος της κουμπάρας της ανιψιάς μου και όταν με ακουμπάει με τον τροχό – είναι οδοντίατρος- αναταράσσονται τα μέσα μου. Την προηγούμενη φορά που πήγα για μια γέφυρα με κοίταξε με νόημα και μου είπε …άνοιξε. Να το θεωρήσω ερωτικό κάλεσμα;».

Στην ύστατη περίπτωση που τέτοιου είδους εκκλήσεις για βοήθεια έχουν έστω και μια πιθανότητα να είναι αληθινές, είναι σαφής ο λόγος που η ανάπτυξη μας αποφεύγει όπως η Βίσση τη Βανδή.

Εάν η ανάγνωση κειμένων περί ερωτικών περιπτύξεων ήταν η λύση στα πολύπλοκα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων τότε οι πιο διαβαστεροί αυτής της γης, θα είχαν ερωτική ζωή λουκούμι. Συγγνώμη που θα ταράξω τα τσάκρα σας αλλά το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο και πολύ πιο σοβαρό. Έχω την πεποίθηση ότι o τρόπος με τον οποίο προβάλλονται και «πλασάρονται» οι σεξουαλικές σχέσεις αντανακλούν και το επίπεδο των γενικότερων σχέσεων με τους ανθρώπους.

Ασκητής δεν είμαι. Ούτε θα γινόμουν ποτέ λόγω αδυναμίας να αντέξω μόνη μου με ακρίδες και κούμαρα για  μενού και στρώμα από βάτα και καυκαλήθρες. Όμως θέλω να πιστεύω ότι  οι λύσεις περί σχέσεων και άλλων δαιμονίων έχουν ευτελιστεί επιτυχώς σε ερωτήματα και απαντήσεις που το επίπεδο αφορά πόες και αρθρόποδα.

(Πάω να διαβάσω το «Δεκάλογο μιας ….σεξοβόμβας» του λατρεμένου Σάββα Ξηρού)

Comments

comments

About Αλεξία Μπακοπούλου

Οι καιροί είναι χαλεποί. Τα νεύρα τσίτα. Άλλοι πίνουν για να ξεχάσουν. Άλλοι ξεχνάνε γενικώς. Κάποιοι το ρίχνουν στο περπάτημα. Άλλοι στην τρελή. Εγώ, επειδή το ποτό με χαλάει, έχω γενικά καλή μνήμη και ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και η λέξη άσκηση με κουράζει, και δεν ξέρω που είναι αυτή η «τρελή» να της τα φορτώσω αποφάσισα να το ρίξω στο γράψιμο. Σχολική Ψυχολόγος που δεν ξέρει ποιος ψυχολόγος θα την αντέξει αποφάσισα να ακούσω τη φωνή -ως άλλη Ζαν Ντ ‘Αρκ- που με παρότρυνε να εκφραστώ γραπτώς. Κάφκα δεν με λες, Καζαντζάκη, το χοντραίνεις, τι να κάνουμε όμως; Σ΄ όποιον αρέσουμε για τους άλλους, σάμπως και δεν θα μπορέσουμε.

%d bloggers like this: