Φέτα: Το υγιεινότερο τυρί του κόσμου που όλοι αγνοούν.
Η Φέτα είναι ένα από τα πιο μοναδικά τυριά που υπάρχουν. Εχει ελαφρώς περίεργη γεύση, διαθέτει μαλακή και σταθερή υφή, τέλεια αλατότητα και προσθέτει ενδιαφέρον σε ένα βαρετό πιάτο. Είναι το συστατικό της Ελληνικής-Μεσογειακής κουζίνας που απογειώνει ένα πιάτο!
Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό: η Φέτα μπορεί να είναι την ίδια στιγμή και νόστιμη και καλή για την υγεία σου. Με λίγα λόγια το μοναδικό διατροφικό προφίλ της κέρδισε γι αυτήν το τίτλο του “Υγιεινότερου Τυριού στον Κόσμο”.
Tα καλά
Είναι πηγή:
- Πρωτεΐνης (14g ανά μερίδα)
- Ριβoφλαβίνης (1.3mg ανά μερίδα)
- Vitamin B12 (2.5mcg ανά μερίδ)
- Ασβεστiου (739mg ανά μερίδα)
- Φωσφόρου (506mg ανά μερίδα)
Tα άσχημα
Υψηλά ποσοστά σε:
- Χoλιστερόλης (133mg ανά μερίδα)
- Σoδίου (1674mg ανά μερίδα)
5 μεγάλα πλεονεκτήματα της Φέτας
1. Κατάλληλη για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά
2. Συνδυασμός βιταμίνης Β6 και Ιστιδίνης (βασικό συστατικό των πρωτεϊνών)
3. Μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
4. Ασβέστιο και υγεία των οστών
5. Βιταμίνη A
Συμβoυλές για την αγορά Φέτας
- Η σωστή Φέτα φτιάχνεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (ή συνδυασμό των δύο).
- Αγοράζουμε πιστοποιημένη οργανική Φέτα.
- Εχουμε το νου μας για κιτρινίλα. Η Φέτα είναι πάντοτε λευκή και πάντοτε είναι μέσα σε άλμη. Η κιτρινίλα σημαίνει πως έχει εκτεθεί στον αέρα εκτός της άλμης.
- Αγοράζουμε Ελληνική Φέτα. Στην Ελλάδα τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές γι αυτό είναι η αυθεντική.
- Πρέπει να υπάρχουν μικρές τρύπες στην επιφάνεια οι οποίες δεν θρυμματίζονται εύκολα. Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε έχουμε ψεύτικη Φέτα από αγελαδινό γάλα.
Η Φέτα έχει τόσα πλεονεκτήματα που ωφελούν την υγεία μας αρκεί να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωσή της. Μια μικρή ποσότητα δίνει γεύση σε όλα τα πιάτα, οπότε απολαύστε την! Το σώμα (και οι γευστικοί κάλυκές σας) θα σας ευγνωμονούν!