Home / IN & OUT / Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στη Σύρο

Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στη Σύρο

Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη», Πλ. Μιαούλη

5 – 9 Απριλίου 2018

O ζωγράφος Γιώργος Παπαδημητρίου επιστρέφει ξανά στη Σύρο, 5 χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση, προκειμένου να παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, μια επιλογή έργων που φιλοτεχνήθηκαν κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής του πορείας.

Η έμπνευση στο σύνολο του έργου του, αντλείται από την καθημερινότητα, τις εξελίξεις που συμβαίνουν τόσο σε πραγματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Πραγματεύεται φοβίες, ερωτήματα, εμμονές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

Σε κάποια έργα κυριαρχεί το εξπρεσιονιστικό ύφος με τις έντονες πινελιές, ενώ σε άλλα, η λιτότητα, τα καθαρά περιγράμματα, οι γεωμετρικές φόρμες και οι ήπιες αποχρώσεις της παλέτας, απόσταγμα της μελέτης έργων των μεγάλων ζωγράφων της Γενιάς του ’30.

Στο σύνολό της, η δουλειά του Γιώργου Παπαδημητρίου επειδή ακριβώς είναι ειλικρινής, αποτελεί μια κατάθεση ψυχής. Οι παραστάσεις του δεν παρουσιάζονται ωραιοποιημένες, παρά έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και ερεθίσματα μέσω των βιωμάτων των μορφών του.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση  Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εκφράζεται δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής ενώ από το 2012 μαθητεύει δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλη Παππά και Ελένη Καμπουράκη.

To 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, ενώ το 2013 τη δεύτερη ατομική σε Αθήνα και Σύρο. Το 2015 παρουσίασε στη γκαλερί ‘ArtZone42’ τη σειρά έργων ‘Sinners & Saints’. H τελευταία προσωπική έκθεση με τίτλο “Νυμφιδία σύνδαιτι θεών” έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2016 στη γκαλερί ‘Black Duck’. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις.

Είναι επίσης μέλος της ομάδας παραγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation ‘Animasyros’.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 9 Απριλίου

Εγκαίνια: Μ. Πέμπτη 19.00

Ωράριο λειτουργίας: 11.00-14.00 & 17.00-22.00

 

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...
x

Check Also

Κλείνω τα 40!!!! – Χαρά Μαρκατζίνου

Μπροστά σε ένα άδειο χαρτί προσπαθώ να διαλέξω τις λέξεις εκείνες που ...

Εσύ πότε έβαλες όρια; – Χαρά Μαρκατζίνου

Όρια…όρια εδώ, όρια εκεί, όρια καταπατημένα, κι εσύ κι εγώ δυστυχισμένοι… Βλέπω ...