Home / Uncategorized / Ο Βασίλης Ράλλης μιλάει στο KissmyGrass!

Ο Βασίλης Ράλλης μιλάει στο KissmyGrass!

cd-cover

1.Bασίλη σε καλωσορίζουμε στο Kiss my Grass! Μίλησε μας λίγο για την καινούργια σου δουλειά.

Καλησπέρα παιδιά κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες από το Μusic Corner ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος με τίτλο ‘’Ανησυχία αταξία και Ανασφάλεια’’ μια δουλειά η οποία μου πήρε περίπου δύο χρόνια κυρίως οικονομικά. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω καιρό και μουσικά αρκετά πειραματική καθώς θα ακούσεις μια μίξη από Βαλκάνια μέχρι rock, ρεμπέτικα, reggae, afro μέχρι stoner με στίχο έντονα ωμό και επίκαιρο.

2.Πως ξεκίνησε η πορεία σου στη μουσική;

Ξεκίνησα σε αρκετά μικρή ηλικία γράφοντας στίχους, μουσικά είμαι αυτοδίδακτος δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα αλλά έπαιζα συνέχεια κυρίως κιθάρα και πάντα έπαιρνα ερεθίσματα από συναυλίες και διάφορους μουσικούς .Έπειτα πολλές live εμφανίσεις από μπουάτ μέχρι μεγάλες σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι μόνιμα Αθήνα και εμφανίζομαι σταθερά σε διάφορους χώρους.

3.Τι σημαίνει επιτυχία για σένα; Μέχρι που μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να φτάνει καλλιτεχνικά/δημιουργικά;

Επιτυχία θεωρώ να καταφέρω να βγάλω όσους περισσότερους δίσκους μπορώ και να συνεχίσω να κάνω μουσική για όλη μου τη ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς να συμβιβάζομαι και να μην χάσω ποτέ την όρεξη μου. Δεν κοιτάζω ποτέ ψηλά αυτό που θα ήθελα είναι να τραγουδάει ο κόσμος τα κομμάτια μου και καλλιτεχνικά και δημιουργικά να εξελίσσομαι συνεχώς.

4.Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή σκηνή;

Μου αρέσει να ακούω διάφορα… από Βαμβακάρη,Κάβουρα,Tρύπες μέχρι Groundation, Doors,Νirvana,Radiohead, Παύλο Σιδηρόπουλο και πολλούς άλλους! Η άποψη μου είναι πως όλες οι μουσικές έχουν να σου προσφέρουν κάτι και όλες κρύβουν μια ιστορία, αυτό φαίνεται και στο cd μου, όπου θα ακούσεις μέσα ήχους από Βαλκάνια μέχρι rock και ρεμπέτικο.

12916914_1071654846190827_3050905066808410055_o

5.Τι είναι αυτό, είτε θετικό είτε αρνητικό, που θυμάσαι πιο έντονα από τη μέχρι τώρα πορεία σου στην μουσική;

Σε όλη σου τη ζωή πόσο μάλλον και στη μουσική υπάρχουν και θετικά και αρνητικά, τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν χαρίζεται αλλιώς δεν θα μαθαίναμε και ούτε θα ωριμάζαμε. Δεν κρατάω πολλά από το παρελθόν μου, έχω όμως πολλές όμορφες αναμνήσεις από συναυλίες και την θετική αντίδραση του κόσμου και αρνητικά συνήθως όλες οι αντιξοότητες που συναντάει κάποιος όταν θέλει να κάνει αυτό που ονειρεύεται κάτι το οποίο συμβαίνει παντού.

6.Ποιά είναι η δική σου ψυχοθεραπεία και ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για την προσωπική σου ευτυχία;

Η ψυχοθεραπεία μου είναι καθαρά η μουσική όταν παρατηρώ κάτι και γράφω ένα κομμάτι η όταν τραγουδάω είναι το μόνο που με κάνει να ηρεμώ. Το μυστικό της προσωπικής μου ευτυχίας δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα αλλά πιστεύω θα το βρω στη πορεία.

7.Ποια νομίζεις ότι είναι η σχέση των νέων με τη μουσική σήμερα;

Όλοι οι νέοι ψάχνονται με μουσικές και συνεχώς στηρίζουν πράγματα και φάσεις.Έχεις πλέον το Internet το οποίο τα κάνει όλα εύκολα και μπορείς να ακούσεις και να δείς τα πάντα.Θεωρώ όμως ότι μουσικά είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό και αυτό οφείλεται στα Μ.Μ.Ε τα οποία προβάλλουν συνεχώς τα ίδια και προσπαθούν να περάσουν τη σκυλοκουλτούρα για πολιτιστική κληρονομιά μας.

8.Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;

Με μουσικούς που έχουμε τα ίδια οράματα ακόμα και αν η μουσική αισθητική μας είναι διαφορετική είτε είναι γνωστοί είτε όχι.

9.Μελλοντικά σχέδια;

Nα παρουσιάσω το καινούργιο μου δίσκο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και να πραγματοποιώ συνεχώς συναυλίες και από Σεπτέμβρη θέλω σιγά σιγά να ξεκινήσω να ηχογραφώ το δεύτερο δίσκο μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα.

Comments

comments

About Kiss My GRass