Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Πλέγμα προστασίας – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Πλέγμα προστασίας – Λίλιαν Σίμου

Good tradition

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και ο Άρης στον Ζυγό σχηματίζει θετική όψη προς τον Ήλιο στον Τοξότη.

Παράλληλα ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον αστεροειδή Μέδουσα.

Με θέληση για ζωή,  τόλμη και  επιθυμία, αναπτύσσουμε ιδέες, κοινωνικές σχέσεις, συνεργασίες. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται, νέες προοπτικές,  από τον κοινωνικό μας περίγυρο ή τον σύντροφό μας.

Δύσκολο στοιχείο η παρουσία της Μέδουσας, τείνει να δηλητηριάζει τις όμορφες στιγμές, να μειώνει την αξία της κατάκτησης. Φόβος, προσκόλληση, ταμπού, σκοτεινές σκέψεις, σκοτεινά συναισθήματα. Είναι ένα σημείο, όπου η ψυχή «παγώνει» και «πετρώνει». Μπορεί να μας οδηγήσει σε πράξεις που θα μας κάνουν να μετανιώσουμε. Θα δείξει τον κίνδυνο με τον οποίο πετρώνει το συναίσθημα και εκδηλώνεται άκαμπτη και ανάλγητη συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων.

Ωστόσο, η ευεργετική σύνδεση του Ήλιου προς τον Άρη, δημιουργεί ενστικτωδώς ένα πλέγμα προστασίας.

Ο έλεγχος των παρορμήσεων μειώνει την αρνητική εισβολή, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, προστατεύει από τις ύπουλες κινήσεις.

Εξ άλλου, όπως αναδεικνύεται από την σύνδεση των δύο πλανητών, είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε τις υποθέσεις στον δρόμο που μας ενδιαφέρει, να τιθασεύσουμε αδυναμίες, να προστατεύσουμε το έργο ή τον στόχο από κακόβουλες αντιδράσεις.

Προστατεύουμε και υπερασπιζόμαστε το δημιουργικό μας έργο, τις σχέσεις, σαν ένα ευαίσθητο και τρυφερό βλαστό.

Στην διαδρομή μας υπάρχουν φίλοι, υποστηριχτές, συμπαραστάτες, συνοδοιπόροι.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr