Home / MAKE ME FEEL / Το χρονικό μιας φιλίας – Evi Snowflake

Το χρονικό μιας φιλίας – Evi Snowflake

tumblr_ndjl39PKu11rnecpgo1_500

Αγαπημένη μου φίλη προχθές που σε είδα μου είπες ότι είσαι ερωτευμένη. Είμαι τόοοοσο χαρούμενη για σένα. Ποιος το περίμενε… εμείς που περάσαμε τόσα βράδια μαζί πλέκοντας το εγκώμιο του ιδανικού πρίγκιπα που θα έρθει καβάλα στο άλογο να μας σώσει από τις μίζερες ζωές μας. Εμείς που ήπιαμε λίτρα καφεΐνης κράζοντας το αντρικό φύλλο και τόνους αλκοόλ προσπαθώντας να απαντήσουμε στο άλυτο ερώτημα «αν έχουμε μαλακομαγνήτη», αν δηλαδή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Και να ‘σαι τώρα, πετάς στα σύννεφα με κάποιον που η αλήθεια είναι ότι απέχει πολύ από αυτό που περιγράφαμε και περιμέναμε… είσαι όμως τόοοοσο ευτυχισμένη κι εγώ είμαι τόοοοσο χαρούμενη που σε βλέπω έτσι, οπότε γιατί να το αναλύσουμε;

Αγαπημένη μου φίλη εχθές μου μίλησες βιαστικά στο τηλέφωνο, είναι εκεί, δε μπορείς να μιλήσεις. Δεν προλαβαίνεις λες να κάνεις τις δουλειές σου. Πάνε 2 μήνες και είστε από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Βγαίνετε, πηγαίνετε για φαί, cinema, ποτό και κάνετε έρωτα όλη την ώρα. Έχεις αποσυντονιστεί. Γελάμε. Σου φωνάζω «κράτα γερά», «δώσε του να καταλάβει», θα βρεις χρόνο για τις δουλειές σου μετά.

Αγαπημένη μου φίλη έχουν περάσει 6 μήνες. Σε έχω δει 2 φορές μόνη σου και 8 φορές μαζί με το τρελό αγόρι. Έχεις αρχίσει να μου λείπεις. Δεν είμαι καλά τις τελευταίες μέρες, θέλω να πάμε για ένα ποτό οι δύο μας να γελάσουμε, να φλερτάρουμε, να πούμε τα «δικά μας». Δε μπορείς, έχεις κανονίσει για ποτό με το αγόρι. Δεν πειράζει, θα δω ταινία.

Κλείσατε χρόνο. Τα πράγματα πηγαίνουν ανέλπιστα καλά. Χαίρομαι για σένα. Σου άξιζε να βρεις κάποιον να σε αγαπά κι ας είναι το κόστος να σε χάνω εγώ σιγά σιγά. Περνάς τη φάση σου. Δε θέλω να στο χαλάσω.

Πάει 1,5 χρόνος τώρα. Έχω να σε δω 4 μήνες. Μιλάμε στο τηλέφωνο συχνά. Έχει εκπτώσεις. Πάμε για ψώνια; Έλαααα, πάμε να κάνουμε τρελό shopping therapy. Χμμμμ δε μπορείς, πήγες προχθές με το αγόρι την 1η μέρα των εκπτώσεων. Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω. Μέχρι κι αυτό που είναι καθαρά γυναικείο άθλημα, μόνο για «φίλες» ή έστω προσωπική υπόθεση, το κάνεις μαζί ΤΟΥ. Ξέχασες πόσο βαρετό είναι να κουβαλάς άντρες στα ψώνια; 1ον είναι μαρτύριο γι’ αυτούς και 2ον σου λένε σε όλα «ναι» κι ας είναι χάλια για να τελειώσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τι έχεις πάθει; Τι ακριβώς κάνεις;

Αγαπημένη μου φίλη σταμάτα να προσπαθείς να μου γνωρίσεις όλους τους φίλους Του και σταμάτα να μου λες ότι πρέπει να βρω κάποιον. Μου αρέσει η φάση που είμαι και δε με ψήνει η ιδέα να βγαίνουμε ζευγάρια μόνο, το βρίσκω λίγο μίζερο… με τρομάζει.

Τσακωθήκαμε, με κατηγορείς ότι είμαι κολλημένη στο παλιό μοτίβο της φιλίας μας και ότι οι ζωές μας πρέπει να προχωράνε. Δεν είμαστε πια παιδάκια, μου λες. Σε κατηγορώ ότι αλλάζεις και ενώ αυτό θα έπρεπε να είναι καλό εσύ γίνεσαι κάτι που δε μου αρέσει. Σε βλέπω να ξεχνάς ποια είσαι, να αλλάζεις θεωρίες, να μιλάς σαν Αυτόν. ΕΣΥ γίνεσαι ΑΥΤΟΣ, το καταλαβαίνεις;

Πέρασαν 2 χρόνια. Σου έκανε πρόταση γάμου, ετοιμάζεις το σπίτι σας. Σου λέω στο τηλέφωνο ότι γνώρισα κάποιον. Πετάς από την χαρά σου αλλά δε προλαβαίνεις, έχεις κανονίσει να πάτε να δείτε κάτι έπιπλα για την κρεβατοκάμαρα. Κλείνεις. Σχεδόν νιώθω την ανακούφιση σου ότι έχω βρει κάποιον για να βγαίνω μαζί του και δε θα σε πρήζω να πάμε για καφέ, ποτό ή απλά να βρεθούμε. Σπίτι μου ή σπίτι σου. Οι ΔΥΟ μας.

Ουφφφφφ τα καταφέραμε πήγαμε για καφέ μετά από 6 μήνες. Μιλάμε. Προσπαθώ να σου καλύψω το κενό 6 μηνών. Τι να σου πρωτοπώ; Έχουν γίνει τόσα. Από πού να αρχίσω; Γαμώτο το καταλαβαίνεις ότι έχεις χάσει 6 μήνες από τη ζωή μου; Έχω θέματα στη σχέση μου. Σου λέω ότι πάλι μία από τα ίδια φαίνεται το πράγμα. Με βλέπεις σχεδόν με λύπη… μα έλα τώρα, κάποτε γελούσαμε με αυτό, κλαίγαμε και γελούσαμε ταυτόχρονα… θυμάσαι; Ο «μαλακομαγνήτης»; Δε σου φαίνεται αστείο πια, μόνο θλιβερό το βρίσκεις. Γιατί μου τη σπας που έχεις «ωριμάσει»; Γιατί σου τη σπάω που δε λέω να αλλάξω;

Δε με καταλαβαίνεις, το μόνο που σε νοιάζει είναι το σπίτι και τα γαμοέπιπλα, αααα ξέχασα και το γαμονυφικό, είναι κι αυτό τώρα.

Δε σε καταλαβαίνω, μου λες. Έχεις μπει σε άλλη φάση. Έχεις την τέλεια σχέση και θες να κάνεις οικογένεια, παιδιά. Αναρωτιέσαι γιατί το βρίσκω τόσο κακό. Δε μπορώ να σε νιώσω, λες. Δε μπορώ να δεχτώ ότι οι άνθρωποι προχωρούν. Αποχτούν άλλα ενδιαφέροντα, παντρεύονται κάνουν παιδιά. Τώρα που το σκέφτεσαι ίσως σε ζηλεύω κιόλας. Τώρα που το σκέφτομαι είσαι τελείως ηλίθια. Έχεις γίνει γυναικούλα. Έχεις πιαστεί από ένα γκόμενο που θα Τον παντρευτείς κιόλας και αφήνεις να χαθεί η φιλία μας. Ήδη 2 χρόνια τώρα δεν είσαι πουθενά. Μόνο Αυτός σε νοιάζει. Αναρωτιέμαι, δεν έχεις την ανάγκη να κάνεις κάτι μαζί μου; Με κάποιον άλλο, μόνη σου έστω, με κάποιον άλλο εκτός από Αυτόν. Φαίνεσαι γελοία στα μάτια μου. Φαίνομαι κακιά στα δικά σου.

Αγαπημένη μου φίλη έχεις κάνει το 2ο παιδί σου. Είσαι μανούλα πια. Χαίρομαι. Σου πηγαίνει τελικά να είσαι μαμά. Θηλάζεις μου λες, 6 μήνες θα κάνεις πάλι να βγεις από το σπίτι με αυτό το θηλασμό, μου λες. Έχεις πήξει. Άντε να μεγαλώσουν τα παιδιά. Κουράστηκες.

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που παντρεύτηκες. Τα παιδιά μεγάλωσαν λίγο και δε κρέμονται και τόσο πάνω σου. Μιλάμε σπάνια στο τηλέφωνο πια. Έχεις βαρεθεί την ζωή σου, μου λες. Δεν υπάρχεις πουθενά ΕΣΥ. Όλα είναι δουλειά, σπίτι, παιδιά και Αυτός. «Εγώ που είμαι;» μου λες. Δεν έχεις άλλα ενδιαφέροντα πέρα από την οικογένεια. Βαρέθηκες. Σου έχει λείψει λίγο να είσαι ανέμελη. Να μην έχεις καμία υποχρέωση. Να κάνεις κάτι για σένα. Γνώρισες κάποιον στο γραφείο, μου λες. Να βγούμε για ένα ποτό να τα πούμε, μου λες.

Αγαπημένη μου φίλη λυπάμαι πολύ για σένα. Ίσως είναι μια κρίση, λογικά θα περάσει. Σίγουρα θα περάσει. Ήσουν τόσο ερωτευμένη, θυμάσαι; Δε μπορεί μια κρίση θα είναι. Ποτό; Δεν έχω χρόνο, δεν προλαβαίνω. Σε 2 μήνες παντρεύομαι, το ξέχασες; Ξέρεις πως είναι αυτά. Ορίστε λοιπόν, «μαζεύτηκα» κι εγώ. Θα πρέπει να είσαι χαρούμενη για μένα τώρα. Έχω αρχίσει επιτέλους να σου μοιάζω. Αυτό δεν ήθελες;

Comments

comments

About Evi Snowflake

Είναι η ζωή μικρές στιγμές και τίποτε άλλο.