Home / IN & OUT / The Tribe: Η ταινία που σόκαρε τις Κάννες είναι η ταινία της εβδομάδας! – Haris Petruzzo

The Tribe: Η ταινία που σόκαρε τις Κάννες είναι η ταινία της εβδομάδας! – Haris Petruzzo

 

OC770321_P3001_186983-copy-610x250

 ”Η φυλή”… έρχεται με φόρα από τις Κάννες και με αρκετά βραβεία στις αποσκευές της για τον απλό λόγο ότι ποτέ ξανά μια βουβή ταινία δεν έκανε τόσο ‘εκκωφαντικό’ κινηματογραφικό θόρυβο!

Οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες και κωφάλαλοι. Η ταινία δεν έχει διαλόγους. ‘Οχι στην συνήθη μορφή τους τουλάχιστον… και βέβαια όχι επειδή κάποιος ξέχασε να τους γράψει! Κατ’επέκταση δεν είναι μια ταινία για το ευρύ κοινό αλλά για σινεφίλ που αναζητούν μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία.

The-Tribe-2

 

Ο τίτλος αναφέρεται στην συμμορία της ταινίας αλλά κατ’επέκταση και στην καθημερινότητα που μας περιβάλλει, η οποία έχει εν δυνάμει αγάπη και αλτρουισμό, αλλά είναι εξίσου, αν όχι παραπάνω, βίαιη,γεμάτη με αρρωστημένα ένστικτα και σαρωτικό μίσος!

Εμείς ως θεατές παρακολουθούμε αποσβολωμένοι αυτόν τον μικρόκοσμο που έχει δικούς του κανόνες, ο οποίος όμως είναι ξεκάθαρα ένας καθρέφτης της δικής μας κοινωνίας!

Οι εικόνες είναι έντονες και σπαραχτικές ενώ την ίδια στιγμή κόβουν την ανάσα του θεατή σαν γυαλί, γιατί λένε την ιστορία από μόνες τους! Χωρίς λόγια… χωρίς τρικ!

Διαφθορά, βία (σωματική και ψυχολογική), τρομοκρατία και όλοι οι νόμοι της ‘ανθρώπινης’ ζούγκλας σε απόλυτα πρωτόγονη και αληθινή μορφή. Μέσα σε όλα αυτά, ένας έρωτας που μοιάζει καταδικασμένος, ψάχνει απεγνωσμένα μια χαραμάδα για να ανθίσει αλλά τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ του.

tribe

 

Υπόθεση:

Ένας κωφάλαλος έφηβος καταφθάνει σε ένα σχολείο-οικοτροφείο κωφών στην σημερινή Ουκρανία. Εκεί μία συμμορία μαθητών τρομοκρατεί και εκφοβίζει τους πάντες με κάλυψη από τους ιθύνοντες (καθηγητές-αστυνομία), ενώ παράλληλα εκδίδει τα κορίτσια του σχολείου σε περαστικούς από την πόλη νταλικέρηδες!

Σιγά σιγά ο πρωταγωνιστής μας ανέρχεται στην ιεραρχία της κλειστής αυτή ομάδας, αλλά σύντομα θα αντιληφθεί ότι στο περιβάλον του οικοτροφείου, έννοιες όπως η αγάπη και ο έρωτας είναι χωρίς νόημα και ότι η λύτρωση που αναζητά θα έρθει μόνο μέσω της βίας.

the-tribe-movie

 

Η ταινία του Miroslav Slaboshpitsky σόκαρε κοινό και κριτικούς με την καθηλωτική σιωπή της, γιατί όπως αναφέρει και το τρέιλερ, ”για την αγάπη και το μίσος… δεν χρειάζονται λόγια”!

Απολαύστε το και να θυμάστε ότι ο κινηματογράφος είναι η υπέρτατη μορφή τέχνης!

 

Σημείωση: Η ταινία έχει δύο σοκαριστικές σκηνές για τον μέσο θεατή, ενώ είναι ακατάλληλη για κάτω των 18.

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man
x

Check Also

Tomb Raider: H Αλίσια Βικάντερ είναι η νέα Lara Croft! – Haris Petruzzo

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα! Η Lara Croft που ξέρατε δεν υπάρχει ...

Μοιράστηκαν τα Όσκαρ! Καλύτερη ταινία η παραμυθένια ”Μορφή Του Νερού” – Haris Petruzzo

Σε μια βραδιά όπου όλα κύλησαν ήρεμα, το μαγικό παραμύθι του Γκιγέρμο ...