Home / FASHION ART DECO / Sinners & Saints! Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου.

Sinners & Saints! Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου.

header-01

O Γιώργος Παπαδημητρίου ξεκίνησε το 2014 τη δημιουργία μιας σειράς έργων, η οποία εξελίσσεται και διαμορφώνεται διαρκώς. Το συγκεκριμένο project χωρίζεται σε τρία μέρη, το πρώτο σκέλος του οποίου προβλήθηκε σε ατομικό επίπεδο με τον τίτλο ‘Insanity’, ενώ στην Art Zone 42 Gallery παρουσιάζεται αυτή την περίοδο το δεύτερο μέρος του, το οποίο τιτλοφορείται ‘Sinners & Saints’.

01

‘’Sinners & saints,
μεικτή τεχνική, 100 x 130 εκ.

Η έμπνευσή του αντλείται από την καθημερινότητα, τις εξελίξεις που συμβαίνουν τόσο σε πραγματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Κατά κύριο λόγο οι δημιουργίες του εκφράζουν τη σχέση που έχει κάθε άνθρωπος με τους δαίμονές του. Κατά πόσο ο ίδιος καταφέρνει να ΄συζητά’ μαζί τους και κατά πόσο υπάρχουν στιγμές που ξεπερνούν τον ίδιο, καθιστώντας τον έρμαιο του εαυτού του. Στο σύνολό της, η δουλειά του Γιώργου Παπαδημητρίου επειδή ακριβώς είναι ειλικρινής, αποτελεί μια κατάθεση ψυχής. Πραγματεύεται φοβίες, ερωτήματα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Οι παραστάσεις του δεν παρουσιάζονται ωραιοποιημένες, παρά έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και ερεθίσματα μέσω των βιωμάτων των μελών του.

02

War kids-Esther,
μεικτή τεχνική, 120 x 100 εκ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου για το έργο του: ‘’Η ζωγραφική του Γιώργου Παπαδημητρίου είναι βαθιά εξπρεσιονιστική και παράλληλα σχολιάζει με κριτικό πνεύμα την κοινωνία, τον άνθρωπο και τα πιστεύω του. Παιδιά με αντιασφυξιογόνες μάσκες που όμως εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι, άνθρωποι που κραυγάζουν την αλήθεια τους κουβαλώντας ο καθένας τον δικό του σταυρό, άνθρωποι αμαρτωλοί που ζουν σ’αυτόν τον κόσμο, τον Παράδεισο και την Κόλαση, άνθρωποι φοβισμένοι και μοναχικοί, είναι μερικά από τα θέματα του ζωγράφου. Η πραγματικότητα παραμορφώνεται με σκοπό να εκφράσει τα συναισθήματα του ίδιου και των ηρώων του καθώς και την πολύ ιδιαίτερη εσωτερική οπτική του, ενώ οι φόρμες, οι έντονες πινελιές, το χρώμα και η υφή του υλικού συγκινούν το θεατή.’’

Η μοναξιά της μεγαλούπολης, η αμφιλεγόμενη έννοια της πίστης, η εξουσία στις σχέσεις, τα χαοτικά όνειρα κι η απανθρωπιά του πολέμου, εμπεριέχουν έναν κοινό παρονομαστή: Την παράνοια μιας κοινωνίας όπου «Άγιοι και Αμαρτωλοί» συνυπάρχουν και αλληλοεπιδρούν.

03

The Holy drinker,
μεικτή τεχνική, 100 x 70 εκ

04

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εκφράζεται δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής και τα τελευταία χρόνια μαθητεύει δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλη Παππά και Ελένη Καμπουράκη.

Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. To 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, ενώ το 2013 παρουσιάσε τη δεύτερη ατομική του σε Αθήνα και Σύρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμούπολης. Το 2014 ξεκίνησε τη δημιουργία έργων για το project ‘Insanity’, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Το πρώτο σκέλος του project προβλήθηκε ήδη εν έτει 2014 σε ατομικό επίπεδο.

Στην Art Zone 42 Gallery παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος του project, με τίτλο ‘Sinners & Saints’.

Copyright 2015 Γιώργος Παπαδημητρίου

az-line

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
έως και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

Ωράριο λειτουργίας:

ΤΡ./ΠΕΜ./ΠΑΡ.: 11.00 – 15.00 & 18.00-21.00
ΤΕΤ.& ΣΑΒ.: 11.00 – 15.00

Για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου στον υπολογιστή σας κάντε κλικ ΕΔΩ!

ARTZONE42 plain-footer

1px
©2015 ArtZone42 Gallery | artzone42.gr

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...
x

Check Also

Είναι μια Μεγάλη Εβδομάδα… – Χαρά Μαρκατζίνου

Ήταν μια Μεγάλη Εβδομάδα, με κατάνυξη, ευλάβεια, μέτρο και νηστεία…με ‘όχι’, ‘πρέπει’ ...

Πώς να σταματήσετε να είστε αποδέκτης της αρνητικής ενέργειας των άλλων

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο ...