Home / POINT OF U / Selfie του Νεοέλληνα – Απόστολος Καζάκος

Selfie του Νεοέλληνα – Απόστολος Καζάκος

Πόσους λόγους έχουμε να είμαστε περήφανοι ως Ελληνες; Γιατί βουλιάξαμε ως έθνος στον καναπέ;
Μέτρα:
Διασημότητα.

Μπαίνεις σε ένα από τα αμέτρητα ρηάλιτι που σε λίγο θα είναι περισσότερα από τα κουνούπια τον Αύγουστο, γίνεσαι γκουρού στο διαδίκτυο, ξεβρακώνεσαι μέχρι αυτοεξευτελιστικής  λεπτομέρειας για να εξηγήσεις την απουσία σου. Αυτο-αναιρείς τον εαυτό σου με την πρώτη λέξη στο μικρόφωνο και στη κάμερα (Θα ήταν καλύτερα να γράφεις αν δεν ήσουν ανορθόγραφος ακόμη και στον προφορικό λόγο. Το μαρούλι που κόλλησε στον γομφίο δεν ξεκουνιέται με “τσκ”, λέξη,”τσκ”)

Αναρτήσεις.

Ενώ δηλώνεις άθεος δέχεσαι δώρα για την ονομαστική γιορτή σου, εύχεσαι “Καλή Ανάσταση”. περίμενε τουλάχιστον να πεθάνεις!

Κεφάλαιο wannabe sex symbol.

Βγάζεις τυχαία το βυζί σε ταινίες, περιοδικά. Γυρίζεις σελίδα και πετάς τα μάτια έξω στην υποκριτική. Μετά τα ξαναπετάς σε σήριαλ. Το τάδε κόμμα  σε βάζει  δημοτική σύμβουλο και ο δείνα πολιτικός αρχηγός υποψήφιο/α για βουλευτή. Ατελείωτα πράγματα κάνεις. Εμείς φτάσαμε, εσύ αργείς;

Απορία.

Ποιος επιτέλους θα πάρει για υποψήφιο τον Ζαχαράτο που μιμείται Χατζηνικολάου, Μπάρμπα, Μαρινέλα, όλα σε ένα; Σταυρώστε τον (δις) και μετά αποτεφρώστε τον!

Σχέσεις οικογενειακές.

Ξεπεράσαμε το να είμαι φίλος με την μάνα, τον πατέρα και όλο το σόι στο facebook. Σύντροφε πατέρα, φίλε Σύρε ήρωα μιας χρήσης.

Εξοικονόμηση χώρου.

Χωράμε σε 140 χαρακτήρες στο twitter, έξυπνα σχόλια, ανέκδοτα, ειδήσεις, αν έχουμε έκζεμα, αιμορροΐδες.

Τηλεοπτικό πρόγραμμα.

3-4 λένε ανέκδοτα, παίζουν δικής τους έμπνευσης παιχνίδια, αλληλολιβανίζονται, κανιβαλίζουν την πραγματικότητα, κατασκευάζουν ειδήσεις προσαρμοσμένες στη ζωή τους και στο φινάλε θάβονται μεταξύ τους.

Ενημέρωση.

Τα κανάλια ενημερώνουν την κυβέρνηση που ενημερώνει τον Πρόεδρο που πληροφορεί τον Πρωθυπουργό που βγάζει διάγγελμα από τα κανάλια. Tελικά στις εκλογές ψηφίζουμε άλλο λαό.

Διατροφή και σεξ.

Μαγειρεύουμε χωρίς αύριο, με όσο το δυνατό περισσότερες άγνωστες λέξεις, λαδερά κατά προτίμηση, ενώ για το πρόβλημα στύσης συνιστάται η επιστροφή στη Μεσογειακή κουζίνα. Με το λάδι δεν καίμε τ’αρχίδια μας και μειώνεται η τριβή στο Greek way.

Αγάπη και αλληλεγγύη.

Πιστή εφαρμογή του Ευαγγελίου στη καθημερινότητα. Εξαιρούνται οι μισοί συμπατριώτες που θα πάνε στην Κόλαση. Οι άλλοι μισοί για τους προηγούμενους μισούς γαμιούνται. Φτιάξαμε μια κοινωνία που δεν την αφορά τίποτα με την εύκολη δικαιολογία : “Εχω τα δικά μου προβλήματα” “Ασε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα”

Επίλογος

Τελικά, πόσο φτωχοί είσαστε για να ασχολείστε με όλα αυτά;

Φωτογραφία: © D A N • C R E T U

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.
x

Check Also

Μάνα – φύλακας άγγελος ενός ξεχωριστού παιδιού – Εφη Καραγιάννη

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι η μέρα που γιορτάζουν όλες οι ...

Εντυπωσιακές εικόνες, περίεργοι ήχοι από από την Γη ως τα πέρατα του σύμπαντος (Βίντεο)

Πανέμορφες εικόνες, μυστήριοι ήχοι από τα βάθη των ωκεανών, την πιο απομακρυσμένη ...