Home / POINT OF U / Editors' view / P’tit Vin Rouge – Episode 11 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

P’tit Vin Rouge – Episode 11 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Tριώδιο 2018 ή Είμαστε για τα Καρναβάλια;

Την ερχόμενη Κυριακή μπαίνει το Τριώδιο. Μία πανάρχαια παράδοση, η οποία έχει αντέξει σε αλλαγές θρησκειών και εθίμων μέσα από το διάβα πολλών αιώνων.

Η Απόκρεω, Αποκριά ή Καρναβάλι (πιο λατινικά) σε άλλους προκαλεί ρίγη χαράς και ενθουσιασμού, σε άλλους προκαλεί ρίγη αποστροφής και απέχθειας.

Κάποιοι λαχταρούν να εφεύρουν τις νέες στολές που θα φορέσουν, κάποιοι σιχαίνονται την παραμικρή απόκλιση από την γνωστή τους καθημερινή αμφίεση και συμπεριφορά.

Δεν θα πάρω θέση, ο καθείς με τα γούστα του.

Αυτό που όμως με συναρπάζει είναι το μυστικιστικόσυμβολικό υπόβαθρο πίσω από την παράδοση της Απόκρεω: η διαδικασία της μεταστοιχείωσης, η υπερβατική έκσταση σαν ανάγκη του ανθρώπου να νοιώσει ζωντανός και να κυριαρχήσει πάνω στα στοιχειά της φύσης, με τον πνευματισμό και τα ζωώδη ένστικτα να συμπλέκονται και να συνδυάζονται σαν ένα πολύχρωμο γαϊτάνι.

Αυτό θα είναι και το θέμα που απασχολεί το Επεισόδιο 11 του P’tit Vin Rouge την Κυριακή 28/01/2018.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν φλερτάρετε με την σεμνοτυφία, καλύτερα να ΜΗΝ ακούσετε την εκπομπή! Θα περιέχει τραγούδια της ελληνικής σκωπτικής τέχνης!

Συντονιστείτε τις Κυριακές  στις 18:00 στο www.grass.social  ή στο www.kissmygrass.gr   ή στην σελίδα του Κissmygrass στο Facebook  και το P’tit Vin Rouge, για ένα δίωρο ανεμελιάς!

 

Μπορείτε να ακούσετε το podcast του Επεισοδίου 11 εδώ:

Comments

comments

About Panagiota Panagiotaki

Η Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι Γνωσιακή Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, της Γαλλίας, και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Eχει πολυετή παρουσία στην Νευροεπιστημονική Έρευνα στο διακεκριμένο Ίδρυμα Collège de France καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας. Έχει κερδίσει Γαλλικά Βραβεία και Ευρωπαϊκές Υποτροφίες (Marie Curie European Fellowship), με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και συγγραφή επιστημονικού συγγράμματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην Αττική, όπου ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διαταραχών σχετιζόμενων με την Συναισθηματική Συμπεριφορά (διαταραχές πανικού, φοβιών, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης), την εκπαίδευση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Προσωπικής Ανάπτυξης για την Επίτευξη Στόχων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, σχεδίασε και οργανώνει το εθελοντικό Πιλοτικό Πρόγραμμα “Συγκέντρωση του Νου και Ενίσχυση της Προσοχής σε Παιδιά Δημοτικού” σε συνεργασία Δημοτικά Σχολεία. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων, με δικαίωμα ασκήσεως της Ψυχολογικής Δραστηριότητας σε 21 χώρες της Ευρώπης. Με την συγγραφική της ιδιότητα έχει εκδόσει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα (“Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες”, 2013 & “Και οι θεοί εγέρασαν;” Ποιητική Συλλογή, 2014) από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Πέραν της μητρικής Ελληνικής, ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
x

Check Also

Podcast P’tit Vin Rouge – Episode 17 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Λουλουδάκια ανθίζουν, μελισσούλες βουίζουν, πουλάκια τιτιβίζουν και όλοι τριγύρω χοροπηδούν από χαρά. ...

Σίγουρα Παντρεύεσαι Για Τους Σωστούς Λόγους;

a.k.a. The Sequel of “Μήπως παντρεύεσαι για λάθος λόγους“ Σούσουρο έγινε πολύ ...