Home / POINT OF U / Editors' view / P’tit Vin Rouge – Episode 08 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

P’tit Vin Rouge – Episode 08 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Το ήξερες ότι είσαι Dreamer & Doer;

Τον φετινό Δεκέμβριο κλείνουν τέσσερα χρόνια από την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου : “Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες” (Εκδόσεις Αρχέτυπο).

Η χαρά μου για την έκδοση του συγκεκριμένου έργου υπήρξε η φυσική συνέπεια της χαράς που ένοιωθα γράφοντάς το. Μέσα από έναν θαυμαστό αλληγορικό κόσμο περιγράφει τις μυστικές συνταγές που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να επιτύχει τα Όνειρά του, δηλαδή τους στόχους της ζωής του. Το ίδιο το βιβλίο αποτελεί ένα Όνειρο που πραγματοποιήθηκε και απόκτησε την δική του πραγματικότητα και υπόσταση.

Οι μυστικές συνταγές “Ονειροπλαστικής Τέχνης” που περιέχει έχουν εμπνεύσει και συνεχίζουν να εμπνέουν ολοένα περισσότερους “Ονειροπλάστες”, προκειμένου να δημιουργούν τα προσωπικά τους Όνειρα και να νοιώθουν την μοναδική αίσθηση πλήρωσης παρατηρώντας τα να μετουσιώνονται σε πραγματικότητα μέσα από την δική τους δημιουργική δράση.

Η εγγενής δυνατότητα που διαθέτει ο άνθρωπος να γεννά ιδέες και έπειτα να βάζει τον εαυτόν του στο δημιουργικό μονοπάτι της υλοποίησής τους, τον καθιστά χαρούμενο και γεμάτον αίσθηση ικανοποίησης, για όσα επιτυγχάνει. Τον καθιστά πιο δοτικό και σε επαφή με τους συνανθρώπους του, του γλυκαίνει την ζωή, τον οδηγεί να ξυπνά με κέφι και κίνητρο, για να απολαμβάνει την ζωή και να έχει πίστη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει να πραγματοποιεί περισσότερες ιδέες του. Η διαδικασία αυτή δίνει γεύση και νόημα στην ζωή όλων μας. Επίσης, είναι ένα χάρισμα που όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως διαθέτουμε. Το έχουμε ξαναπεί αυτό, και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε!!!

Με αφορμή, λοιπόν, τα τέσσερα χρόνια που το “Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής” έχει ξεκινήσει την δική του πορεία στον Ουρανό των Πραγματοποιημένων Ιδεών, το Επεισόδιο 8 του P’tit Vin Rouge, την Κυριακή 10/12/2017, είναι αφιερωμένο στα Όνειρά μας και η μουσική που θα το συνοδεύει θα είναι επίσης ονειρική!

Tα Όνειρα αποκτούν αξία, όταν πραγματοποιούνται, για αυτό στο Επεισόδιο 8 θυμόμαστε την ικανότητά μας να είμαστε Dreamers & Doers, εκείνοι που ονειρευόμαστε και κάνουμε τα όνειρά μας αληθινά!

Αν δεν προλάβατε να ακούσετε την εκπομπή ή αν θέλετε να την ακούσετε πάλι με την ησυχία σας, μπορείτε να ακούσετε το podcasthttps://www.mixcloud.com/GrassRadio/ptit-vin-rouge-s01e08-by-panagiota-panagiotaki-10122017/ .

Kαι μην ξεχνάτε την νέα εφαρμογή του grass social για androids: http://greekinter.net/grassradio.apk !

Συντονιστείτε μαζί μας κάθε Κυριακή στις 18:00 στο www.grass.social και το P’tit Vin Rouge!

Comments

comments

About Panagiota Panagiotaki

Η Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι Γνωσιακή Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, της Γαλλίας, και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Eχει πολυετή παρουσία στην Νευροεπιστημονική Έρευνα στο διακεκριμένο Ίδρυμα Collège de France καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας. Έχει κερδίσει Γαλλικά Βραβεία και Ευρωπαϊκές Υποτροφίες (Marie Curie European Fellowship), με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και συγγραφή επιστημονικού συγγράμματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην Αττική, όπου ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διαταραχών σχετιζόμενων με την Συναισθηματική Συμπεριφορά (διαταραχές πανικού, φοβιών, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης), την εκπαίδευση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Προσωπικής Ανάπτυξης για την Επίτευξη Στόχων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, σχεδίασε και οργανώνει το εθελοντικό Πιλοτικό Πρόγραμμα “Συγκέντρωση του Νου και Ενίσχυση της Προσοχής σε Παιδιά Δημοτικού” σε συνεργασία Δημοτικά Σχολεία. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων, με δικαίωμα ασκήσεως της Ψυχολογικής Δραστηριότητας σε 21 χώρες της Ευρώπης. Με την συγγραφική της ιδιότητα έχει εκδόσει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα (“Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες”, 2013 & “Και οι θεοί εγέρασαν;” Ποιητική Συλλογή, 2014) από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Πέραν της μητρικής Ελληνικής, ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
x

Check Also

Podcast P’tit Vin Rouge – Episode 17 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Λουλουδάκια ανθίζουν, μελισσούλες βουίζουν, πουλάκια τιτιβίζουν και όλοι τριγύρω χοροπηδούν από χαρά. ...

Σίγουρα Παντρεύεσαι Για Τους Σωστούς Λόγους;

a.k.a. The Sequel of “Μήπως παντρεύεσαι για λάθος λόγους“ Σούσουρο έγινε πολύ ...