Home / POINT OF U / Editors' view / P’tit Vin Rouge – Episode 07 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

P’tit Vin Rouge – Episode 07 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Only Love Today!

Πάλι ο νους αναζητούσε θέμα για το νέο επεισόδιο του P’tit Vin Rouge, του πρώτου για τον Δεκέμβριο 2017. Ο νους δεν έβρισκε απάντηση, ώσπου η καρδιά ψιθύρισε την απάντηση. Κλείνει σιγά σιγά ο χρόνος, περνά γενικά ο καιρός και παραλείπουμε συστηματικά να πούμε στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας τί αισθανόμαστε για εκείνους, πόσο τους αγαπούμε, πόσο ευγνώμονες είμαστε που βρίσκονται στην ζωή μας, πόσο καλύτεροι γινόμαστε νοιώθοντας την αγάπη, την στοργή και το νοιάξιμό τους προς εμάς.

Και υπήρχε λόγος που η καρδιά μίλησε έτσι…

Ο χρόνος που πέρασε με ανάγκασε να αποχαιρετίσω για πάντα δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή μου. Εντούτοις, είχα την μοναδική ευλογία να μπορέσω να επικοινωνήσω τα συναισθήματά μου προς εκείνους. Ανεξάρτητα με τον πόνο που μπορεί να νοιώθεις εκείνην την στιγμή, το γεγονός πως μπορείς να μοιράζεσαι την αγάπη σου με τους άλλους σε κάνει να αισθάνεσαι ολοκλήρωση και δύναμη ψυχική. Απελευθερώνει και εσένα και τους άλλους. Και η απελευθέρωση είναι Αγάπη.

Είναι, δε, ακόμα καλύτερο, να τα λες όλα αυτά τα συναισθήματα, όταν οι άνθρωποι που αγαπάς είναι παρόντες στην ζωή σου, καθημερινά και με κάθε ευκαιρία.

Το Επεισόδιο 7, λοιπόν, του P’tit Vin Rouge την Κυριακή 03/12/2017 είναι αφιερωμένο στην Αγάπη. Την Αγάπη για τους συντρόφους μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας – όποιας μορφής κι αν είναι- τα παιδιά μας, τα παιδιά των φίλων μας, τα κατοικίδιά μας, την ζωή μας γενικά.

Ακούμε μουσική για την Αγάπη, και ας κοροϊδεύουν πολλοί ότι κάτι τέτοιο είναι γλυκανάλατο. Στο βάθος ο καθείς μας λαχταρά να αγαπιέται και να αγαπά, και ας κραυγάζει το αντίθετο!

Ελάτε να ακούσουμε μαζί, και στείλτε μας μηνύματα Αγάπης που θέλετε να ακουσθούν σε όσους αγαπάτε, μέσα από το chat του www.grass.social και του www.kissmygrass.gr ή στην σελίδα μας στο Facebook : P’tit Vin Rouge!

Συντονιστείτε μαζί μας κάθε Κυριακή στις 18:00 στο www.grass.social και το P’tit Vin Rouge !

Για εσάς που αγναντεύατε την Υπερ-Πανσέληνο στις 03/12/2017 και δεν προλάβατε να ακούσετε το P’tit Vin Rouge, τώρα το Επεισόδιο 7 τώρα και σε podcast για να το ακούσετε ξανά και ξανά με την ησυχία σας:

Comments

comments

About Panagiota Panagiotaki

Η Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι Γνωσιακή Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, της Γαλλίας, και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Eχει πολυετή παρουσία στην Νευροεπιστημονική Έρευνα στο διακεκριμένο Ίδρυμα Collège de France καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας. Έχει κερδίσει Γαλλικά Βραβεία και Ευρωπαϊκές Υποτροφίες (Marie Curie European Fellowship), με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και συγγραφή επιστημονικού συγγράμματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην Αττική, όπου ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διαταραχών σχετιζόμενων με την Συναισθηματική Συμπεριφορά (διαταραχές πανικού, φοβιών, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης), την εκπαίδευση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Προσωπικής Ανάπτυξης για την Επίτευξη Στόχων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, σχεδίασε και οργανώνει το εθελοντικό Πιλοτικό Πρόγραμμα “Συγκέντρωση του Νου και Ενίσχυση της Προσοχής σε Παιδιά Δημοτικού” σε συνεργασία Δημοτικά Σχολεία. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων, με δικαίωμα ασκήσεως της Ψυχολογικής Δραστηριότητας σε 21 χώρες της Ευρώπης. Με την συγγραφική της ιδιότητα έχει εκδόσει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα (“Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες”, 2013 & “Και οι θεοί εγέρασαν;” Ποιητική Συλλογή, 2014) από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Πέραν της μητρικής Ελληνικής, ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
x

Check Also

Podcast P’tit Vin Rouge – Episode 17 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Λουλουδάκια ανθίζουν, μελισσούλες βουίζουν, πουλάκια τιτιβίζουν και όλοι τριγύρω χοροπηδούν από χαρά. ...

Σίγουρα Παντρεύεσαι Για Τους Σωστούς Λόγους;

a.k.a. The Sequel of “Μήπως παντρεύεσαι για λάθος λόγους“ Σούσουρο έγινε πολύ ...