Home / POINT OF U / Editors' view / P’tit Vin Rouge – Christmas Episode! – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

P’tit Vin Rouge – Christmas Episode! – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ακούμε εκ νέου το Χριστουγεννιάτικο Υπέρ-Παραμύθι της Παναγιώτας! Καθώς προετοιμάζεστε για το Réveillon σας, μπείτε στο κλίμα με ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα!!!

Μια φορά και έναν καιρό, πες μου άραγε πως δεν θυμάσαι που ήσουν παιδί και μία ιστορία των Χριστουγέννων σε είχε συναρπάσει και σε έχει βοηθήσει να ταξιδέψεις σε άλλες εποχές με μία αίσθηση δέους! Παραμύθια κάτω από το στολισμένο δένδρο, να κάθεσαι ανάσκελα στην βάση του και να μαγεύεσαι από τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Να περνάς ώρες ολόκληρες να διαλέγεις ποιά είναι τα πιο αγαπημένα σου στολίδια, να κρυφοτσιμπάς ένα μελομακάρονο από τα στολισμένα στην τραπεζαρία, να ευωδιάζει το σπίτι από τις Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, να ακούς χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να διαβάζεις το βιβλίο με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που έκανε δώρο η νονά, η γιαγιά ή γονείς σου. Και μία από αυτές τις ιστορίες να σου καρφώνεται στο μυαλό, γιατί σε συγκινεί ένα στοιχείο της, σε χαροποιεί, σε ηρεμεί ή σε στεναχωρεί.

Το Χριστουγεννιάτικο του P’tit Vin Rouge είναι αφιερωμένο στα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας. Έχω διαλέξει ένα συγκεκριμένο, το οποίο για εμένα συμβολίζει την Αγάπη, την Ελπίδα, την Αισιοδοξία, την Χαρά, την Δημιουργία. ΌΜΩΣ! δεν θα είναι μόνο του! Θα το συνοδέψουν αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την ώρα που θα είναι διανθισμένο με στοιχεία και από άλλα αγαπημένα παραμύθια. Έτσι, για να έχουμε παιχνίδισμα και εύθυμη διάθεση.

Σε πολλούς, όπως γνωρίζουμε, τα Χριστούγεννα αποτελούν μία δύσκολη εποχή. Τους έχουμε στον νου και την καρδιά μας και ευχόμαστε να τους προσφέρει η εκπομπή μας μία γωνιά μές την ψυχή τους, όπου η εποχή αυτή να συμφιλιώνεται με το παρελθόν και να τους συντροφεύει με γαλήνη.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους να έλθετε να γίνουμε παιδιά μέσα στα Χριστούγεννα, να θυμηθούμε ή να δημιουργήσουμε νέες ανέμελες στιγμές και να περάσουμε το καθιερωμένο, πια, κυριακάτικο δίωρό μας πίνοντας ζεστό κόκκινο κρασί -ένεκα χειμώνα ή σχεδόν χειμώνα- και εορτάζοντας την πιο γλυκειά εποχή του χρόνου!

Συντονιστείτε μαζί μας την Κυριακή 24/10/2017 στις 18:00 στο www.grass.social και το P’tit Vin Rouge!

Να Έχετε Υπέροχα Χριστούγεννα με Αγάπη, Χαρά, Φως Και Δημιουργία!!!

Comments

comments

About Panagiota Panagiotaki

Η Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι Γνωσιακή Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris XI, της Γαλλίας, και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Eχει πολυετή παρουσία στην Νευροεπιστημονική Έρευνα στο διακεκριμένο Ίδρυμα Collège de France καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας. Έχει κερδίσει Γαλλικά Βραβεία και Ευρωπαϊκές Υποτροφίες (Marie Curie European Fellowship), με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις και συγγραφή επιστημονικού συγγράμματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στην Αττική, όπου ειδικεύεται στην αντιμετώπιση διαταραχών σχετιζόμενων με την Συναισθηματική Συμπεριφορά (διαταραχές πανικού, φοβιών, αγχωδών διαταραχών, κατάθλιψης), την εκπαίδευση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Προσωπικής Ανάπτυξης για την Επίτευξη Στόχων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, σχεδίασε και οργανώνει το εθελοντικό Πιλοτικό Πρόγραμμα “Συγκέντρωση του Νου και Ενίσχυση της Προσοχής σε Παιδιά Δημοτικού” σε συνεργασία Δημοτικά Σχολεία. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ψυχολόγων, με δικαίωμα ασκήσεως της Ψυχολογικής Δραστηριότητας σε 21 χώρες της Ευρώπης. Με την συγγραφική της ιδιότητα έχει εκδόσει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα (“Εγχειρίδιο Ονειροπλαστικής: Ένα Παραμύθι Life-Coaching Για Ενήλικες”, 2013 & “Και οι θεοί εγέρασαν;” Ποιητική Συλλογή, 2014) από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Πέραν της μητρικής Ελληνικής, ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.
x

Check Also

Podcast P’tit Vin Rouge – Episode 17 – Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Λουλουδάκια ανθίζουν, μελισσούλες βουίζουν, πουλάκια τιτιβίζουν και όλοι τριγύρω χοροπηδούν από χαρά. ...

Σίγουρα Παντρεύεσαι Για Τους Σωστούς Λόγους;

a.k.a. The Sequel of “Μήπως παντρεύεσαι για λάθος λόγους“ Σούσουρο έγινε πολύ ...