Home / LIFE / Food tip of the day: Pizza calzone

Food tip of the day: Pizza calzone

«Όλοι ξέρουμε ότι η πίτσα έρχεται από την Ιταλία . Αυτοί την εμπνεύστηκαν και αυτοί την έκαναν γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο . Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ποιοι την απογείωσαν . Και φυσικά είναι οι αμερικανοί . Μια εταιρεία αποφάσισε να την κόψει στα τέσσερα και να την πουλήσει με το κομμάτι , ήταν το πρώτο στάδιο της εξέλιξης . Το επόμενο βήμα έγινε όταν ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας σκέφτονταν τι μπορεί να κάνει για τις χαμηλές πωλήσεις  του και αποφάσισε να μοιράσει φυλλάδια στο γειτονικό πανεπιστήμιο και να τους κάνει γνωστό ότι μπορεί να τους την μεταφέρει στις εστίες μια και μετά το χαγκοβερ ήθελαν κάτι για να συνέλθουν  αλλά τους ήταν δύσκολο να μετακινηθούν . Κάπου εκεί ήρθαν οι ιάπωνες και έβγαλαν τα μηχανάκια τα  “παπάκια” για να πάρει το ντελίβερι την σημερινή του μορφή.»

 

Υλικά

Ένα πακέτο σφολιάτα
200 γρ. ντομάτα σάλτσα
150 γρ. μανιτάρια
300 γρ. τυριά τριμμένα
1 πιπέρια κομμένη
Μερικά φυλλαράκια βασιλικό
5 ντοματίνια

 

Οδηγίες

Ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω σε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τη σάλτσα στο κέντρο.

037-Custom5

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στη σάλτσα αφήνοντας περιθώριο δεξιά και αριστερά.

038-Custom2

Κόβουμε την άκρη της σφολιάτας σε λωρίδες.

043-Custom1

Διπλώνουμε τις λωρίδες εναλλάξ προς το κέντρο.

050-Custom2

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

Συνταγή: Μιράντα Παπαδοπούλου (www.foodprints.gr)

via cookingnnetwork.gr 

Comments

comments

About Kiss My GRass

x

Check Also

Συναισθηματική κακοποίηση. Μήπως σε κακοποιούν;

  Πολλοί άνθρωποι συμπεραίνουν ότι αν δεν κακοποιούνται σωματικά από το σύντροφό ...

Τάσος Πέτσας: Μέσα από την μουσική  εκφράζω τα βιώματά μου και προσπαθώ να αντιμετωπίσω την καθημερινότητά μου

Συνέντευξη στον Αλεξανδρινό Παπασπυρόπουλο Άλλοτε απόφοιτος της Νομικής σχολής και μάχιμος δικηγόρος, άλλοτε ...