Home / LIFE / Food tip of the day: Millefeuille με μελιτζάνα & κιμά

Food tip of the day: Millefeuille με μελιτζάνα & κιμά

Υλικά

4 μελιτζάνες
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 πιπεριές φλωρίνης
1 ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
12 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας μικρά
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
30 γρ. κουκουνάρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες

1. Ψήνουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα το σκόρδο και μισό κρεμμύδι στο φούρνο, μαζί με τις μελιτζάνες για 35 λεπτά.

2. Συγχρόνως τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι και το υπόλοιπο κρεμμύδι.

3. Βγάζουμε τα ψημένα λαχανικά από το φούρνο και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.

4. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις πιπεριές την ντομάτα το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε την πάπρικα αλάτι και πιπέρι.

5. Ρίχνουμε την μισή σάλτσα πιπεριάς στο τηγάνι με το κιμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

6. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει.

7. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα τριμμένα τυριά αλάτι και πιπέρι.

8. Ψήνουμε τα σφολιατάκια και τα χωρίζουμε στη μέση.

9. «Χτίζουμε» το μιλφέιγ βάζοντας φύλλο, κιμά, πουρέ εναλλάξ.

10. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

 

Συνταγή: Μιράντα Παπαδοπούλου (www.foodprints.gr)

via cookingnetwork.gr 

Comments

comments

About Kiss My GRass

x

Check Also

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 21:00 – Γιώργος Κόκολας

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που τελικά ...

Στίβεν Χόκινγκ: Στα 76 του χρόνια φεύγει το πιο φωτεινό μυαλό της σύγχρονης κοσμολογίας

Ο αστροφυσικός και συγγραφέας του «Χρονικού του Χρόνου» έσβησε σε ηλικία 76 ...