Home / LIFE / Food tip of the day: Τραγανές γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα

Food tip of the day: Τραγανές γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα

«Όποτε βλέπω γαρίδες θυμάμαι τον Φόρεστ Γκάμπ. Όλη η σύγχρονη ιστορία της Αμερικής μέσα από την υπέροχη ερμηνεία του Τομ Χάνκς. Σίγουρα από τις αγαπημένες μου ταινίες με υπέροχη μουσική και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων. Μια από τις αστείες σκηνές της ταινίας, η σκηνή που ο κολλητός του Φορεστ, ο Μπάμπα, απαρριθμεί τους τρόπους που μπορούμε να μαγειρέψουμε της γαρίδες. Ξαναδείτε την ταινία… αξίζει.»

(Μιράντα Παπαδοπούλου, www.foodprints.gr) 

 

Υλικά

20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, αφήστε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος
200 γρ. φύλλο κανταΐφι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. λιωμένο βούτυρο


Για την σάλτσα

3 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις γαρίδες μας και τις περνάμε στα ξύλινα σουβλάκια.

3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταΐφι, ξεχωρίζοντας τις ίνες του ώστε να αφρατέψει.

4. Κόβουμε τούφες και τις απλώνουμε σχηματίζοντας μακρόστενες λωρίδες.

5. Πασπαλίζουμε το κανταίφι με λίγη πάπρικα και το αμύγδαλο φιλέ.

6. Στη μία άκρη βάζουμε τη γαρίδα, την τυλίγουμε σε ρολό και την αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

7. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.

8. Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τον ανανά, την πιπεριά και ρίχνουμε το μέλι.

9. Σβήνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι και το λάιμ. Αφήνουμε την σάλτσα να γλασάρει για μερικά λεπτά.

 

via cookingnetwork.gr 

 

Comments

comments

About Kiss My GRass

x

Check Also

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 21:00 – Γιώργος Κόκολας

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που τελικά ...

Στίβεν Χόκινγκ: Στα 76 του χρόνια φεύγει το πιο φωτεινό μυαλό της σύγχρονης κοσμολογίας

Ο αστροφυσικός και συγγραφέας του «Χρονικού του Χρόνου» έσβησε σε ηλικία 76 ...