Home / LIFE / Food tip of the day: Σουφλέ λεμόνι

Food tip of the day: Σουφλέ λεμόνι

DSC03833-610x400

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο
4 αυγά
80 γρ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. γάλα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
100 γρ. χυμό λεμονιού
100 γρ. αλεύρι
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη και 1κ.σ. βούτυρο για τα φορμάκια.
Άχνη ζάχαρη

DSC03863-610x400

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Χωρίζουμε τα αυγά.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.

Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μίγμα και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνταγή: Μιράντα Παπαδοπούλου (www.foodprints.gr) 

 

 

via cookingnetwork.gr 

Comments

comments

About Kiss My GRass

x

Check Also

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 21:00 – Γιώργος Κόκολας

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που τελικά ...

Στίβεν Χόκινγκ: Στα 76 του χρόνια φεύγει το πιο φωτεινό μυαλό της σύγχρονης κοσμολογίας

Ο αστροφυσικός και συγγραφέας του «Χρονικού του Χρόνου» έσβησε σε ηλικία 76 ...