Home / LIFE / Food tip of the day: Μαρμελάδα μπέικον

Food tip of the day: Μαρμελάδα μπέικον

Φτιάξτε μόνοι σας αυτή την υπέροχη μαρμελάδα. Μπορείτε να την βάλετε στα σπιτικα σας burgers, τοστ, σε πλατό τυριών, ακόμα και σε fingerfoods.

 

Υλικά
750 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζανιού μηλόξυδο
3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού εσπρέσο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί

Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι ή ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανές.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε ( βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει στον πάτο).  Εάν το μίγμα σας στεγνώσει προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε  την μαρμελάδα στο multi και την «περνάμε» αρκετές φορές. Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και αποθηκεύουμε. Αν ανοιχτεί φυλάσσεται στο ψυγείο έως και ένα μήνα.

via 

Comments

comments

About Kiss My GRass

x

Check Also

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 21:00 – Γιώργος Κόκολας

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που τελικά ...

Στίβεν Χόκινγκ: Στα 76 του χρόνια φεύγει το πιο φωτεινό μυαλό της σύγχρονης κοσμολογίας

Ο αστροφυσικός και συγγραφέας του «Χρονικού του Χρόνου» έσβησε σε ηλικία 76 ...