Home / LIFE / Food tip of the day: Αλμυρά κουλουράκια

Food tip of the day: Αλμυρά κουλουράκια

Υλικά

125 γρ. γραβιέρα
125 γρ. βούτυρο
½ φλ. ηλιέλαιο
½ φλ. γάλα
½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι
70 γρ. μικρά αμύγδαλα
1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

11

2. Τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

1

3. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

3

4. Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε με κουπ πατ τα κουλουράκια.

4

5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μαύρο σουσάμι.

6

6. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού.

66

7. Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

7

 

Συνταγή: Μιράντα Παπαδοπούλου (www.foodprints.gr)

 

via cookingnetwork.gr 

Comments

comments

About Kiss My GRass

x

Check Also

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 21:00 – Γιώργος Κόκολας

Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που τελικά ...

Στίβεν Χόκινγκ: Στα 76 του χρόνια φεύγει το πιο φωτεινό μυαλό της σύγχρονης κοσμολογίας

Ο αστροφυσικός και συγγραφέας του «Χρονικού του Χρόνου» έσβησε σε ηλικία 76 ...