Home / POINT OF U / Ακροτελεύτια πολιτική δήλωση και όποιος κατάλαβε – Semper Dimicantus (a.k.a. X.M.-)

Ακροτελεύτια πολιτική δήλωση και όποιος κατάλαβε – Semper Dimicantus (a.k.a. X.M.-)

0-naomi-watts (1)

Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες έφεραν θύελλες και καταιγίδες. Αυτές τις καταιγίδες, τις οποίες  ορισμένοι, κοινωνικά και λειτουργικά αναλφάβητοι, αντιλαμβάνονται σαν αναγκαίο και προαπαιτούμενο κακό, για να βρέξει κεράσια και να έρθουν οι μονόκεροι, κλιπιτικλόπ πάνω στο ουράνιο τόξο.UNICORN ON RAINBOW images

Με ψυχρό μάτι, βλέπω τις παρακάτω κατηγορίες συμπολιτών μου και με πιάνει μια θλίψη. Πολλές φορές δε, μου έρχεται αναγούλα. Δεν θα ασχοληθώ ξανά, έχω σοβαρότερα θέματα, τα οποία με παρακινούν δημιουργικά.

  • Κόπανοι μαρξιστές, που νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον “γκόζμο”.
  • Αφελείς αριστεροί, που πιστεύουν ότι με γελοίες σοσιαλιστικές πρακτικές θα χτυπήσουν “τα λαμόγια και τους κλέφτες”.
  • Καιροσκόποι του κώλου, που έτυχε να έχουν σοβαρά ποσά σε συνάλλαγμα εκτός Ελλάδος και ελπίζουν να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές χωράφια, κτήρια και επαύλεις, “όταν έρθει η καταστροφή”.
  • Ένα ατελείωτο κοπάδι από χαρούμενα χαϊβάνια που νομίζουν ότι κάπου υπάρχει κρυμμένο λεφτόδεντρο και “οι προηγούμενοι” το έκρυβαν για να το “τρυγάνε τα αφεντικά τους της λέσχης Μπιλντεμπέ κλπ”.
  • Ζηλόφθονοι “κατατρεγμένοι από την κοινωνία”, που ελπίζουν να φάνε ένα ξεροκόμματο και να πληρώνονται “από το δημόσιο” (π.χ. καθαρίστριες ΥπΟικ)
  • Σαπιοκέφαλοι και μαθηματικά αναλφάβητοι, που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τελείωσαν οριστικά τα χρήματα για τους τεμπελοσυνταξιούχους, τους αργόμισθους και τα τεμπελόσκυλα.

Εν ολίγοις, αφελείς παρέα με κωθώνια και απατεώνες μας έχουν χαλάσει την δημιουργική διάθεση.

Όχι, δεν θα σας κάνω άλλο τη χάρη. Πνιγείτε μόνοι σας στα βοθρολύματα της σκέψης σας. Σε όσους δε τυχαίνει να συμφωνούν μαζί μου, εύχομαι καλές περιπέτειες και διαδρομές. Κάπου θα διασταυρωθούν οι πορείες μας. Προτίθεμαι να συνεχίσω να γράφω, αλλά μόνο για όσα θέματα συμβάλλουν στην ευημερία των μη τελούντων εν συγχίσει  ή εν υπνώσει.

 

Ειλικρινώς τεμέτερον (*)

Χρήστος Μεϊχανετζίδης

 

ΥΓ. Οι παρατηρητικοί από εσάς, θα διαπιστώσουν ότι άφησα έξω από το κείμενο τους πάμπολλους θυμωμένους και απογοητευμένους. Αυτούς που δεν είχαν την ευθυκρισία ή το καθαρό μυαλό, έτσι ώστε  να αντιληφθούν, πως δεν ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Λίγοι από αυτούς το παραδέχτηκαν και απλά περιμένουν να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της επιλογής τους. Η συντριπτική πλειοψηφία σιωπά, ελπίζοντας να τη γλιτώσουμε. Τουλάχιστον δε μας ζαλίζουν πλέον, με την επίπλαστη αισιοδοξία που διαλαλούσαν στο πρόσφατο παρελθόν.

(*) “Τεμέτερα παιδία” αποκαλούν οι Πόντιοι τα “δικά μας παιδιά”.

Comments

comments

About Χρήστος Μεϊχανετζίδης

XM.- τα αρχικά μου και Χρήστος Μεϊχανετζίδης το όνομα μου. Μαθητής και φοιτητής εργαζόμουν τα καλοκαίρια. Όχι από υποχρέωση, απλά βαριόμουν να περιφέρομαι άσκοπα. Από τις σπουδές μου στο Φυσικό δεν θυμάμαι τίποτε. Εργαζόμενος για άλλους επέλεξα θέσεις στην πρώτη γραμμή. Εργαζόμενος για τον εαυτό μου, υποχρεωτικά παρέμεινα στην πρώτη γραμμή. Από τις αποτυχίες διδάχθηκα και από τις επιτυχίες πήρα θάρρος να προχωρήσω. Ανέκαθεν παρατηρούσα την συμπεριφορά των ανθρώπων. Από πιτσιρικάς προσπαθούσα να κατανοήσω τα κίνητρα για τις πράξεις τους. Εχω μια υποψία πως ελάχιστοι με ξεγέλασαν. Ίσως σπεύσετε να παρατηρήσετε, πως αυτή η δήλωση είναι εγωιστική. Δεκτή η παρατήρηση, χωρίς εγωισμό η ζωή είναι ένα βαρετό καφενείο. Ευγνωμονώ τους δασκάλους και τους δοκιμαστές μου. Χωρίς αυτούς θα ήμουν ένας απλός θαμώνας του καφενείου της ζωής.
x

Check Also

Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος – Κυριακάτικο κήρυγμα από τον ΧΜ.-

Αγαπητός παιδικός φίλος και ομαδάρχης μας σε κατασκηνώσεις που άφησαν εποχή. Πάντοτε ...

Παραδοσιακόν Καφενείον η Ζωή – XM.-

XM.- τα αρχικά μου και Χρήστος Μεϊχανετζίδης το όνομα μου. Μαθητής και ...