Home / IN & OUT / Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 – Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! – Haris Petruzzo

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 – Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! – Haris Petruzzo

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo

Ένας σχεδόν μήνας έμεινε μέχρι την 90ή απονομή των Όσκαρ και οι αίθουσες έχουν πάρει φωτιά! Μερικές από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν βρίσκονται στην διάθεση μας ενώ τις επόμενες 3-4 εβδομάδες έρχονται και οι υπόλοιπες! Ελπίζω ειλικρινά να έχετε ήδη απολαύσει τα Coco, Molly’s Game και Three Billboards Outside Ebbing Missouri… άντε να βάλω και το ”The Post” μέσα, ώστε να πάρουν σειρά οι ταινίες αυτής της εβδομάδας!

Εκτός λοιπόν από το δικό μας…”1968” το οποίο μας συγκίνησε όσο λίγες ελληνικές παραγωγές του πρόσφατου παρελθόντος, από σήμερα στις αίθουσες έχουμε άλλες δύο ταινίες που ήδη βραβεύτηκαν στις Χρυσές Σφαίρες και έχουν μπει στην τελική ευθεία για την μεγάλη απονομή της Ακαδημίας, όντας δύο από τις καλύτερες της χρονιάς! Ας πούμε όμως λίγα λόγια για την καθεμία ξεχωριστά!

”Εγώ, η Τόνια”

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo

Η Μάργκοτ Ρόμπι που αγαπήσαμε στον ”Λύκο της Γουόλ Στρητ” σε μια αξιόλογη ερμηνεία είναι η Τόνια Χάρντινγκ. Ποια είναι τώρα η Τόνια Χάρντινγκ θα με ρωτήσετε! Έχουμε και λέμε… Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 το καλλιτεχνικό πατινάζ ζει μεγάλες δόξες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η Τόνια Χάρντινγκ είναι μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια που όμως δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από σχεδόν κανέναν. Από χαμηλή κοινωνική τάξη, με μια μάνα κέρβερο (κέρδισε την Σφαίρα η ‘Αλισον Τζάνεϊ και μπαίνει ως φαβορί και για το Β΄Γυναικείου) και με κερασάκι στην τούρτα έναν σύζυγο με βαρύ χέρι, προσπαθεί να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες και να γίνει πρωταθλήτρια!

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo

Θα τα καταφέρει εν μέρει (πραγματοποιώντας και ένα άλμα – τριπλό άξελ – το οποίο δεν είχε καταφέρει καμία αθλήτρια στο παρελθόν) αλλά την καριέρα της θα σημαδέψει ένα περιστατικό, που όμοιο του δεν είχε συμβεί ποτέ έως τότε στον χώρο του αθλητισμού! Η Τόνια θα βρεθεί κατηγορούμενη σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και της οποίας τα πραγματικά γεγονότα δεν γνωρίζουμε ακόμη και σήμερα, τα οποία όμως ερευνά η ταινία με τρόπο πραγματικά αξιοθαύμαστο! Εν κατακλείδι μια σπουδαία ταινία με πολύ δυνατές ερμηνείες! Απολαύστε το τρέιλερ και συνεχίζουμε…

The Disaster Artist   Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo  

 Αγαπάμε τον James Franco σχεδόν σε ότι κάνει. Ναι… ψόφα λίγο Σκάρλετ ή στην τελική γλέιψε λίγο ακόμη τον Γούντι Άλεν μπας και πάρεις και κανά ρόλο ατάλαντη, να δω κάτι! Συνεχίζω! Από τις Οσκαρικές… ”127 ώρες” μέχρι το ξεκαρδιστικό ”Pinneapple Express” είναι από τους πιο ταλαντούχους και εργατικούς νέους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και πλέον έχει και μια Χρυσή Σφαίρα στην κατοχή του για την απίστευτη ερμηνεία του στο ”Disaster Artist”! Η ταινία λοιπόν διηγείται την ιστορία δημιουργίας του ”The Room”! Το ”The Room” το οποίο βγήκε στις αίθουσες το 2003, δεν είναι απλά μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών! Για την ακρίβεια έχει χαρακτηριστεί ως… ”ο Πολίτης Κέιν των κακών ταινίων” για να καταλάβετε γιατί αθλιότητα μιλάμε! Το είδα πρόσφατα και ειλικρινά μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι… ξεκαρδιστικά κακό!

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo

Με την πάροδο των χρόνων όμως αυτή η τόσο κακή ταινία άρχισε να έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη (στις ΗΠΑ παίζεται σε αίθουσες μέχρι και σήμερα, ενώ γίνονται συχνά και επετειακές προβολές), κατατάσσοντας την πλέον στις συνειδήσεις πολλών ως ένα cult αριστούργημα! Με αυτή την ταινία-φαινόμενο λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί ο James Franco και το αποτέλεσμα της δικής του ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον μικρό του αδερφό, είναι ένα απολαυστικό, αστείο, συγκινητικό πορτρέτο ενός γνήσια παθιασμένου αν και κακόγουστου δημιουργού του Τόμι Γούισο,του οποίου την ζωή καλύπτει μέχρι και σήμερα ένα πέπλο μυστηρίου! Το σίγουρο είναι πως αν επιλέξετε το ”The Disaster Artist” αυτό το τριήμερο με την παρέα σας θα βιώσετε μια σπάνια Σινε εμπειρία με πολύ γέλιο!

Δείτε το τρέιλερ και πάρτε μια γεύση!

 

  ”1968”  Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo   

Το “1968” δεν είναι μια Aεκτζήδικη ταινία» λέει, και είναι κάθετος σε αυτό, παρότι δηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης. Το επιβεβαιώνω και εγώ λοιπόν ως γνήσιος Παναθηναϊκός! Είχα καιρό να συγκινηθώ με ελληνική παραγωγή και ο δημιουργός της ”Πολίτικης Κουζίνας” και του ”Νοτιά” το κατάφερε με το ιδιαίτερο νοσταλγικό του στυλ!

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo

Ο σκηνοθέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας και 50 χρόνια μετά μας δίνει ένα ρομαντικό και συγκινητικό μείγμα μιας ταινίας-ντοκιμαντέρ, που αφηγείται πέρα από το ιστορικό γεγονός και τις ιστορίες ανθρώπων που δένουν μαεστρικά ως ένα μωσαϊκό από μνήμες πόνου, αλλά και άπλετου χιούμορ σε μια χρονιά (και εποχή) που κυριολεκτικά ολόκληρος ο πλανήτης έβραζε σε ένα κύμα επανάστασης και ανατροπής!

Εγώ η Τόνια,The Disaster Artist,1968 - Μια σπουδαία κινηματογραφική εβδομάδα! - Haris Petruzzo

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, ο Γιάννης Βούρος (ναι, απ΄ότι καταλάβατε… όλοι οι Αεκτζήδες ‘Ελληνες ηθοποιοί) αλλά και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των γεγονότων, παρελαύνουν σε μια παραγωγή που μας έκανε υπερήφανους εκτός από σινεφίλ… και ως ‘Ελληνες. Δείτε και το τρέιλερ του 1968 και ελπίζουμε να απολαύσετε μια από τις προτάσεις μας (γιατί όχι και όλες) τις επόμενες ημέρες!

Καλές προβολές φίλοι και φίλες!

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man
x

Check Also

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι: Η ταινία της εβδομάδας – Haris Petruzzo

Φίλοι και φίλες βρισκόμαστε ήδη στον πυρήνα της σεζόν των βραβείων και ...

Χρυσές Σφαίρες: Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε! – Haris Petruzzo

     Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγες ώρες η απονομή των Χρυσών Σφαιρών ...