Home / ASTROLOGY / Το φετίχ μου, το φετίχ σου… – Χαρά Μαρκατζίνου

Το φετίχ μου, το φετίχ σου… – Χαρά Μαρκατζίνου

Ακριβές τσάντες, παπούτσια, κινητό τηλέφωνο, ρούχα, εσώρουχα, κοσμήματα, ερωτικά βοηθήματα, γλυκά, φαγητό, ο,τιδήποτε μπορεί να αποτελέσει το φετίχ του καθενός.

Τί είναι, όμως το φετίχ; Φετίχ, μία λέξη που προήλθε από το πορτογαλικό “feitico” και από τα Λατινικά, “factitius” ή “facere”, και σημαίνει «για να κάνει». Η αρχική του έννοια ήταν είτε θρησκευτική είτε ανθρωπολογική: μέχρι το δέκατο ένατο αιώνα, ο όρος αναφερόταν σε οτιδήποτε ήταν λατρεμένο σε υπερβολικό βαθμό, ενώ από τον 19ο αιώνα και μετά, ο όρος φετίχ συνδέθηκε άρρηκτα με το φύλο και την έλξη ορισμένων τμημάτων του θηλυκού σώματος, ή συγκεκριμένα μέρη της θηλυκής ενδυμασίας, όπως τα εσώρουχα, τα πόδια, το δέρμα, τα μαλλιά κτλ. Ο φετιχισμός όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα και συνδέεται περισσότερο με την σεξουαλική έλξη απέναντι σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο ή μέρος του σώματος. Βάσει ερευνών που έγιναν σε άνδρες και γυναίκες τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν κάποια πιο δημοφιλή φετίχ σε σχέση με άλλα.

Κόκκινο κραγιόν

 Φετίχ all time classic…κόκκινο κραγιόν. Χρώμα του πάθους που αφήνει ανεξίτηλο σημάδι στο πέρασμά του. Ναι το κόκκινο κραγιόν είναι φετίχ, όχι μόνο σεξουαλικό, είναι στυλ, είναι άποψη, είναι πάθος. Το κόκκινο κραγιόν σε συνδυασμό με τα κόκκινα νύχια αποτελούσαν το κλισέ των 80’s. Και όμως, ακόμα και σήμερα πολλοί άντρες εξακολουθούν να ερεθίζονται με το συγκεκριμένο «πακέτο». Απολαμβάνουν την αίσθηση από τα νύχια μιας γυναίκας στην πλάτη τους, ενώ ερεθίζονται όταν φιλώντας μια γυναίκα μουτζουρώνονται με το κραγιόν της. Πολύ απλά γιατί κάτι τέτοιο τους δίνει την αίσθηση του παράνομου, του απαγορευμένου…

Υποταγή – Κυριαρχία 

Ιδιαίτερα διαδεδομένο φετίχ – φαντασίωση, κατά την οποία άνδρες και γυναίκες αποκτούν ρόλους αφέντη και σκλάβου/σκλάβας. Αξίζει να σημειώσουμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις τον ρόλο του αφέντη τον έχει η γυναίκα (mistress), ενώ ο άντρας υποτάσσεται (slave)… Έρευνες υποστηρίζουν πως οι άντρες απολαμβάνουν να υποτάσσονται στις παρτενέρ τους, ιδιαίτερα όταν αυτές τους διατάζουν να κάνουν κάτι.

Κοιλιά 

Χωρίς αμφιβολία η σφιχτή κοιλιά ή το sixpack μπορεί να ξετρελάνει άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι και εκείνες που ποτέ δεν θα κατάληγαν στο κρεβάτι με κάποιον/α, αν η κοιλιά του δεν ήταν πληθωρική.  Πολύς κόσμος δεν είναι και τόσο επιλεκτικός όσον αφορά τα «κοιλιακά» του παρτενέρ του και παραδέχεται ανοιχτά ότι ερεθίζεται όταν μια γυναίκα έχει κοιλιά που προεξέχει ελαφρώς πάνω από το παντελόνι. Τέλος, ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών ενθουσιάζεται με την ιδέα της εκσπερμάτωσης πάνω στην κοιλιά μιας γυναίκας, γιατί όπως υποστηρίζουν «διαφορετικά η πράξη δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον».

Body Piercing

Το συγκεκριμένο φετίχ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ηλικίες μεταξύ 18 και 35 χρονών. Τα Piercing στον αφαλό, στην γλώσσα, στις ρώγες, στα φρύδια ακόμα και στα γεννητικά όργανα, θεωρούνται από τους…. υποστηρικτές του εν λόγω φετίχ όχι μόνο αποδεκτά και ερεθιστικά, αλλά ενίοτε και απαραίτητα.

Δερμάτινα, Καουτσούκ, Vinyl, Latex

 Ιδιαίτερα διαδεδομένο φετίχ στους άνδρες, οι οποίοι ερεθίζονται σεξουαλικά τόσο από την υφή των παραπάνω ρούχων, όσο και από την πορνογραφική αίσθηση που αυτά δίνουν κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τα εφαρμοστά δερμάτινα, το vinyl και το latex στην γυναίκα ενισχύουν τον ρόλο της ως «κακής» mistress σε φαντασιώσεις υποταγής με αφεντικά και σκλάβους,  γεγονός που εξιτάρει αρκετούς άνδρες, οι οποίοι απεχθάνονται το μοντέλο της «καλής» και σεμνής γυναίκας.

Νερό 
Άνδρες και γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όταν αυτό πραγματοποιείται σε «υγρό» περιβάλλον. Στην θάλασσα, στη μπανιέρα, στο ντους, ακόμα και κάτω από την βροχή, το σεξ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως χάρη στον ήχο από το τρεχούμενο νερό.

Παιχνίδια ρόλων

 Ε ναι! Οι φαντασιώσεις που βασίζονται σε ρόλους είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε άντρες και γυναίκες. Αποτελούν «κρυφό μυστικό» πολλών ζευγαριών, τα οποία σε μια προσπάθεια ανανέωσης της σεξουαλικής τους ζωής προσποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις. Τα παραδείγματα ρόλων; Χιλιάδες. Φαντασία να υπάρχει… Σέξι νοσοκόμα, γιατρός, δασκάλα και μαθητής, χήρα και playboy, ακόμα και… παππάς.

Ποδολαγνεία

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που απολαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά να γλείφουν, να ρουφάνε, να φιλούν ή να δαγκώνουν τα γυναικεία πόδια. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αρκετοί από αυτούς δεν δέχονται καν να… βγουν με γυναίκες που έχουν άσχημα πόδια ή δάχτυλα.

Η φαντασία, όμως, δε σταματά εκεί…τι θέλω να πώ; Το φετίχ της οικονομικής κυριαρχίας (findom) είναι ίσως το λιγότερο γνωστό, αλλά και το περισσότερο… καταστροφικό κάποιες φορές!

Πως λειτουργεί; Όμορφες γυναίκες λαμβάνουν χρήματα και πανάκριβα δώρα από άνδρες που δεν ζητούν τίποτα για αντάλλαγμα, εκτός από την ευκαιρία να υποταχθούν σε μια ισχυρή «αφέντρα» του πορτοφολιού τους! Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σχέσεων findom, από συναλλαγές που περιορίζονται σε μια εφάπαξ πληρωμή μέχρι τακτικά τραπεζικά εμβάσματα από άνδρες στα αντικείμενα του πόθου τους. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι «υποτακτικοί» παραδίδουν όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών καρτών τους σε τελείως άγνωστες γυναίκες, ώστε να βιώσουν την εμπειρία της απόλυτης παράδοσης.

Διάφορες έρευνες έχουν κατηγοριοποιήσει τα φετίχ ανάλογα με το κάθε ζώδιο. Και ιδού τα αποτελέσματα:

Κριός

Δεδομένου ότι είναι το πρωταρχικό και αρχέγονο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός βρίσκει ευχαρίστηση στον τομέα των ακατέργαστων και υψηλής αδρεναλίνης εμπειριών. Μπορείτε να υπολογίζετε σε ιδρώτα καλογυμνασμένων μυών και «χτυπήματα» όπως το να χτυπά το κρεβάτι στον τοίχο ή εσάς στο πάτωμα και, αν είναι πραγματικά προικισμένος, το ανώτατο όριό σας. Σεξ το πρωί, τράβηγμα μαλλιών και έμφαση στα βασανιστήρια… Ε, κάποιος πρέπει να το κάνει τέλεια, σωστά; Στους Κριούς αρέσει να έχουν τον έλεγχο. Οι αυτοκρατορικοί Κριοί έχουν στην φύση τους να είναι κυρίαρχοι και τους αρέσει το κυνήγι.

Ταύρος

Σχεδιασμένος για αισθησιακές εμπειρίες, ο Ταύρος θέλει να έχει όλο το μεγαλείο σε κάθε συνάντηση. Απολαμβάνει το μεγάλο και όμορφο (ο νοών νοείτω), οτιδήποτε αφορά στα τρόφιμα, τα βαθιά φιλιά και φυσικά τις πιπιλιές (καθώς ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό ).Θέλει να κάνει σεξ μόνο και μόνο για χάρη του σεξ. Αυτό που του λείπει στην πρωτοτυπία, το κερδίζει η γλώσσα του, που την χρησιμοποιεί για τα πάντα… και το εννοώ αυτό. Του αρέσει να γλείφει ιδιαίτερα αν κάποιος είναι πασαλειμμένος με σαντιγί, αλκοόλ, σοκολάτα και γλυκά. Οι Ταύροι είναι αφέντες. Χειριστικοί και κτητικοί, φτιάχνονται με την ιδέα των σκλάβων που θα τους οδηγήσουν στην σεξουαλική κορύφωση.

Δίδυμοι

Το πιο πολυανοιγμένο φερμουάρ του ζωδιακού κύκλου γεμίζει με συγκίνηση το βλέμμα του, όταν πέφτει πάνω σε αντικείμενα και δραστηριότητες που κινούνται γρήγορα και μανιωδώς. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε ένα ζευγάρι χέρια, στο στοματικό σεξ, τα κραγιόν, το γαργάλημα, στο σεξ υψηλής ταχύτητας, σε ερωτικά παιχνίδια και πνευματώδη πειράγματα. Επίσης, είναι ειδικός στον αυνανισμό, αλλά πάντα πρόθυμος να δώσει μια χείρα… βοηθείας, ακόμη και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της ανατομίας. Οι Δίδυμοι δεν αρκούνται σε έναν. Τους αρέσει η ποικιλία και να έχουν επιλογές. Έχουν γεννηθεί πολυγαμικοί.

Καρκίνος

Το εγκεφαλικό επεισόδιο σε έναν Καρκίνο θα μπορούσε να προέρθει, αν βρει κάτι που του θυμίζει κάτι που αγαπούσε. Έχει την τάση να λατρεύει το στήθος, το δέρμα (δεδομένου ότι αγκαλιάζει το σώμα), το παίξιμο των θηλών, το τρίψιμο της κοιλιάς, την γούνα, το πιπίλισμα, τον ρόλο ως νοσοκόμα και τα δωμάτια του ξενοδοχείου που του δίνουν την αίσθηση ότι είναι σαν το σπίτι του. Μια προειδοποίηση: του αρέσει η παιδικότητα, οπότε καλύτερα να είστε έτοιμοι να υποδυθείτε ένα μικρό αγόρι ή μια αθώα παιδούλα. Στους Καρκίνους αρέσει να δίνουν. Είναι δοτικοί πιο πολύ απ΄όσο πρέπει και ταιριάζουν γάντι στον ρόλο του υποταγμένου.

Λέων

Η μεγαλοπρέπεια και κάποιος βαθμός επιδειξιμανίας είναι αυτό που κάνει να χοροπήδα η χαίτη του Λέοντα στο τέλος. Έτσι, αγαπά τα πολλά ή μακριά μαλλιά, το δάγκωμα, το γδάρσιμο, το φλερτ, τα σεξουαλικά πειράγματα και τις πορνό ταινίες. Ζει για το ερωτικό τρίγωνο, οτιδήποτε σε μια ομάδα τελοσπάντων είναι εντάξει, εφ ‘όσον είναι στη μέση και αρχηγός. Μάλιστα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στην πλάτη του, πάνω από τον κόκκυγα του, που ξεκλειδώνει έναν ερωτικό παράδεισο, για όποιον του το αγγίξει, καθώς τον κάνει πραγματικά γατούλη… Οι Λέοντες μπορεί να είναι και αφέντες και υποταγμένοι. Έχουν στην φύση τους να είναι αρχηγοί, αλλά αν βρεθεί κάποιος να τους χαλιναγωγήσει, μπορούν πολύ εύκολα να υποταχθούν.

Παρθένος

Ενας Παρθένος βρίσκει οάσεις ευδαιμονίας στο λατέξ, στους ρόλους γιατρού / νοσοκόμας, στις μάσκες, τις χειροπέδες και τα σικάτα καθαρά εσώρουχα. Μερικοί Παρθένοι θέλουν να τιμωρηθούν. Θα κάνουν άσχημα πράγματα για να συλληφθούν, ώστε να μπορούν να τιμωρηθούν. Θα έλεγα ότι είναι ιδανικός για τον Κριό που θέλει να τιμωρήσει κάποιον. Προσποιηθείτε σκηνές βιασμού λοιπόν για να ενεργοποιήσετε έναν Παρθένο. Oι Παρθένοι έχουν γεννηθεί για σκλάβοι. Τους αρέσει να δίνουν τα πάντα στον σύντροφό τους. Υποτάσσονται χωρίς αντιρρήσεις αρκεί να είναι ευχαριστημένο το σεξουαλικό τους ταίρι.

Ζυγός

Το μέρος του σώματος που συνδέεται συνήθως με τον Ζυγό είναι οι γλουτοί. Αυτό μας δίνει μια ιδέα για το φετίχ του Ζυγού. Απολαμβάνει να δέρνει και να παίζει με τον πισινό. Αγαπά να παίζει ρόλους, όπου πρέπει να ντύνεται. Συνήθως έλκεται από όμορφες παρουσίες που έχουν μια φανταστική αίσθηση του χιούμορ. Επίσης είναι ο ρομαντικός του ζωδιακού κύκλου. Δεν κάνει σεξ μόνο για σεξ.Μπορεί να γίνει η χαριτωμένη παλλακίδα σας ή ένας go go boy αλλά ποτέ δεν γίνεται πρόστυχος. Οι Ζυγοί θέλουν θρόνο. Αν και είναι κυρίαρχες προσωπικότητες, εκτιμούν τη μονογαμία και θέλουν να τους φέρονται σαν σε πριγκίπισσες. Θέλουν να είναι το επίκεντρο του συντρόφου τους και να κάνουν κουμάντο στο κρεβάτι.

Σκορπιός

O Σκορπιός δεν φοβάται το σκοτάδι ή οτιδήποτε μυστηριακό γι ‘αυτό βρίσκει μέρη απόλαυσης στη δουλεία. Του αρέσει η μυρωδιά του σώματος, τα παιχνίδια μπουντρουμιού, το σεξ μέσα και γύρω από το νερό ή σε ημιδημόσια μέρη (σε σοκάκια ή σταθμευμένα αυτοκίνητα) και το να δένει τα μάτια. Έχει πάντα μελανιές και γδαρσίματα από το χαλί στα γόνατα και την πλάτη του, σουβενίρ από την συνεχή πάλη του με τον/την παρτενέρ του, κατά την διάρκεια του σεξ. Οι Σκορπιοί εκφράζονται μέσω του σεξ. Κατά τη διάρκεια του σεξ εκφράζουν τα βαθύτερα αισθήματά τους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν βγάζουν το ζώο από μέσα τους και δεν αποζητούν την υποταγή.

Τοξότης

Η περιπέτεια είναι το μεσαίο όνομα του Τοξότη, οπότε φυσικά θα αναμένουμε να συνδέεται με το φετίχ του. Το πιο πιθανό είναι να του αρέσει το σεξ σε δημόσιο χώρο, αλλά μπορεί επίσης να φτιάχνεται από λιγότερο αποκαλυπτικά πράγματα, όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια ήτην casual εμφάνιση, πχ τα τζιν και τα boxer εσώρουχα. Nα υποσημειώσω ότι είναι φτιαγμένος για σεξ σε οποιαδήποτε στάση, τρόπο ή μορφή και για kinky πειράγματα! Τον Τοξότη τον ανάβει η ποικιλία. Είτε έχουν σχέση, είτε όχι οι Τοξότες θα βρουν τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει από swinging parties μέχρι και σχέσεις με πολλά άτομα.

Αιγόκερως

Σκεφτείτε βουνοκορφές και θα έχετε μια ιδέα για το τι παίρνει ο Αιγόκερως όταν ερεθίζεται σαν αγρίμι. Αν δεν είναι τα ψηλά τακούνια, οι ηλικιωμένοι άνδρες ή γυναίκες, η πίσω πλευρά ή το σεξ στην αίθουσα συνεδριάσεων, τότε αυτό θα είναι το σεξ σε μια πραγματική κορυφή του βουνού, όσο ψηλότερη, τόσο το καλύτερο! Είναι φυσικά ηχητικοί τύποι, αφήνουν δαγκωματιές και σημεία έλεγχου στο κορμί του/της παρτενέρ τους. Του αρέσει να τον γλύφουν στο πίσω μέρος των γονάτων του και να παίζει παιχνίδια εξουσίας. Θεωρώ ότι είναι ένα παρεξηγημένο ζώδιο γιατί μπορεί να είναι πολύ kinky, εφ ‘όσον είναι με κάποιον που αγαπά. Οι Αιγόκεροι είναι οι τέλειοι σαδιστές. Ειδικά ένας Αιγόκερως που στην καθημερινότητά του είναι υπάκουος, είναι πολύ πιθανό στο κρεβάτι να θέλει να προκαλέσει τον πόνο σε όσους τον αφήσουν.

Υδροχόος

Δεδομένου ότι είναι το επίσημο σύμβολο του μέλλοντος, ο Υδροχόος θα εχει σαν φετίχ κάτι που φαίνεται φουτουριστικό, προοδευτικό ή με ριψοκίνδυνη διάθεση. Είναι συνήθως λάτρης του σεξ στον κυβερνοχώρο / τηλέφωνο, του ομαδικού σεξ, των ερωτικών παιχνιδιών, των τύπων κακό αγόρι / κορίτσι και των βρώμικων κουβέντων. Του αρέσει να είναι kinky. Η γυναίκα Υδροχόος μπορεί να αυνανίζεται αρκετά, τα αρσενικά όμως του ζωδίου δεν έχουν αυτή την ευκαιρία, επειδή δεν προλαβαίνουν αφού είναι περιζήτητα. Oι Υδροχόοι μπορεί να έχουν φετίχ όλων των ειδών. Από σαδομαζοχισμό μέχρι το να φοράνε εσώρουχα στο κεφάλι.

Ιχθύες

Οκ, δεν μπορεί να μην έχει φετίχ ένας Ιχθύς τα πόδια, το πιπίλισμα των δαχτύλων και ενίοτε το γλείψιμο των παπουτσιών. Επίσης επειδή είναι ερωτευμένος με την εικόνα, οπότε έχει μια τάση για ηδονοβλεψία και παιχνίδι με φωτογραφίες. Προσθέστε επίσης τις μπότες, τα τακούνια στιλέτο, τις κρέμες ποδιών και τα καλσόν… Οι Ιχθείς δεν έχουν όρια. Τους αρέσει να τα εξερευνούν και, κυρίως, να τα ξεπερνάνε.

Πέρα, όμως, από τα σεξουαλικά φετίχ, υπάρχουν κι άλλα, απλά καθημερινά. Το φετίχ αποτελεί αντικείμενο πόθου. Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε για να αποκτήσετε το φετίχ σας;

Ένα από τα αγαπημένα φετίχ – και δικό μου μπορώ να ομολογήσω- είναι τα φουλάρια. Σε διάφορα χρώματα, μήκη και υφές. Καλοκαιρινά, χειμερινά, ανοιξιάτικα, που αγκαλιάζουν το λαιμό, έχουν το άρωμά μου και…κρύβουν κάποιες φορές όμορφα σημάδια πάθους… Τα φουλάρια προσδίδουν μία αίσθηση μυστηρίου, κι ένα μυστικό, που εμένα προσωπικά με εξιτάρει να έχω.

Αλλο ιδιαίτερα δημοφιλές φετίχ είναι τα παπούτσια. Και σίγουρα, κορίτσια – γιατί είναι από τα αγαπημένα μας – πολλές από εμάς έχουμε άπειρα ζευγάρια παπούτσια – οι σαρανταποδαρούσες σίγουρα λιγότερα – που δεν έχουμε πού να τα στοιβάξουμε αλλά κι όταν έρθει η ώρα να διαλέξουμε, δεν τα καταφέρνουμε και σκεφτόμαστε, πως μάλλον δεν έχουμε παπούτσια..Κωμικό δεν είναι; Ωστόσο, αυτό οπου κάνει ένα ζευγάρι παπούτσια να γίνει το φετίχ μιας γυναίκας, είναι ο ήχος που κάνουν στο διάβα τους όπως και τα βλέμματα που προσελκύουν. Άλλωστε, πάντα ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια, μπορεί να απογειώσει και το πιο απλό ντύσιμο.

Για τους πιο ρομαντικούς της παρέας, σίγουρα ο,τιδήποτε σε σχήμα καρδιάς αποτελεί φετίχ. Καρδούλες στα ρούχα, καρδούλες μενταγιόν, καρδούλες ξύλινες, καρδιές στα emoticons, καρδιές all over… ίσως γιατί η αγάπη είναι το σημαντικότερο και το σπουδαιότερο σ’αυτή τη ζωή κι έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τη μορφή της παντού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του έχει και το φετιχ του και πολύ καλά κάνει. Όπως και καλά θα κάνει να το απολαμβάνει όπου και όπως του δίνεται η ευκαιρία…

 

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα…Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος…Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι…