Home / FASHION ART DECO / Στυλιστικές συμβουλές πέρα απ’ τα καθιερωμένα – Eleni Qse

Στυλιστικές συμβουλές πέρα απ’ τα καθιερωμένα – Eleni Qse

 

Ας ξηγηθώ απ’ την αρχή : το γούστο είναι κάτι το υποκειμενικό. Το λέω αυτό για να ξορκίσω όλα αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου να κυκλοφορούν έξω καθημερινά. Η μόδα είναι τέχνη. Και ποιός είπε πως δεν υπάρχει κακή τέχνη; Μήπως όλα αυτά που προχωράνε στις πασαρέλες δεν είναι εμπνευσμένα; Μήπως κάποιος δεν έχει εξαντληθεί να τα σχεδιάσει; Και ποιά είμαι εγώ εν τέλει που θα ονοματίσω τι είναι καλόγουστο και τι όχι;

Το αφήνω πάνω σας λοιπόν. Εγώ μια φορά βρήκα τους λόγους που θα μπορούσε κάποιος να φορέσει τα παρακάτω και σας τους παραθέτω αναλυτικά.

 

  1. Έχεις κάνει ένα τέλειο πεντικιούρ αλλά ο καιρός δεν επιτρέπει να φορέσεις ανοιχτό παπούτσι για να το δείξεις. Μην νοιάζεσαι και μην χολοσκάς. Το διάφανο παπούτσι της φωτογραφίας σου επιτρέπει να πλασάρεις τα σέξυ δαχτυλάκια σου χωρίς να μελανιάσουν απ’ το κρύο. Επιπλέον σε προστατεύει από ξενυχιάσματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι άνετο και κουλ.

 

2. Τα βράδια βγαίνεις μόνη κέντρο αλλά σε κάτι στενάκια σκιάζεσαι λίγο μην στην πέσει κανείς και με τα δωδεκάποντα δεν μπορείς να τρέξεις να ξεφύγεις. Να βγαίνεις έξω με τα σνίκερς και να είσαι σαν σκαμπό; Έχεις προβληματιστεί αφάνταστα. Μην σκας και μην κακοκαρδίζεσαι. Υπάρχει λύση : παπούτσι σκιουρομονόκερος. Είναι γλυκούλι αλλά και θανάσιμο. Μ’ αυτό μπορείς να νιώθεις ασφαλής. Χρησιμεύει επίσης και σε περιπτώσεις που σε τρώει η γάμπα απ’ το κόντρα ξύρισμα και λυσσάς να την ξύσεις, μπορείς να το κάνεις διακριτικά και αποτελεσματικά χωρίς να φαγουρίζεσαι σαν την ψειριάρα.

 

3. Πολλές φορές προβληματίζεσαι να βρεις τι παπούτσι ταιριάζει με το outfit σου σπαταλώντας χρόνο να αλλάζεις και να πηγαινοέρχεσαι στον καθρέπτη. Οι φίλοι σου δυσανασχετούν γιατί τους στήνεις διαρκώς και κινδυνέυεις να μείνεις μόνη κι έρμη. Μην σε παίρνει από κάτω, υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Το Παπουτσοπαντέλονο σε βγάζει απ’ τη δύσκολη θέση και σου προσφέρει μια σικ και άνετη πρόταση. Προσοχή : δεν συνιστάται όταν πηγαίνεις για πεντικιούρ, για μπόουλινγκ ή πατινάζ.

 

 

4. Χτύπησες το μικρό σου δαχτυλάκι στο τραπεζάκι του σαλονιού. Έκλαψες από πόνο και ταυτόχρονα το νύχι σου μαύρισε. Έχεις να πας σε ραντεβού στα τυφλά και ξέρεις εκ των προτέρων πως ο άλλος είναι ποδολάγνος. Δεν ξέρεις τι να κάνεις και νιώθεις απελπισμένη και αβοήθητη. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Παπούτσι “πάτησα στην πίσσα”. Μια έξυπνη λύση για να δείχνεις τα λεπτεπίλεπτα δαχτυλάκια σου χωρίς να φαίνονται τα απεριποίητα νύχια σου. Διαθέτει διακριτική πλατφόρμα σε περίπτωση που ο ποδολάγνος είναι και ψηλός.

 

 

5. Έχεις σχέση και θέλεις να παντρευτείς. Ντρέπεσαι όμως να το προτείνεις και προσπαθείς να το δείξεις με διάφορους τρόπους αλλά μάταια. Δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτα. Κοιτάς με τις ώρες μονόπετρα στο ίντερνετ και καλά τυχαία, φοράς μακριά λευκή νυχτικιά μα το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην του κάνει κουκου. Μην το βάζεις κάτω, υπάρχει για σένα το κατάλληλο παπούτσι. Παπούτσι γαμήλια τούρτα : μια διακριτική πρόταση που όμως δεν περνάει απαρατήρητη. Αν τον ξενυχιάσεις μ’ αυτό θα τρομάξει τόσο που ή θα σε παντρευτεί ή θα φύγει τρέχοντας. One way or another εσύ θα έχεις κάνει ξεκάθαρους τους σκοπούς σου.

 

6. Σου έχει γυαλίσει ο μανάβης στην λαική αγορά της περιοχής σου. Ντρέπεσαι και δεν ξέρεις πως να του το δείξεις. Του έχεις πετάξει υπονοούμενα του στύλ : “2.2oo να τ’ αφήσω;” ή “μου πιάνετε ένα στρογγυλό και ζουμερό καρπούζι;” αλλά αυτός δεν φαίνεται να χαμπαριάζει. Πριν παραιτηθείς απ’ την προσπάθεια σου δοκίμασε να εμφανιστείς με το κατάλληλο παπούτσι. Θα κεντρίσεις σίγουρα την προσοχή του. Ίσως να φας και καμιά ξώφαλτση ντομάτα αλλά αξίζει τον κόπο.

 

7. Είσαι νοικοκυρά-μάνα-σύζυγος-εργαζόμενη. Προφανώς το 24ωρο δεν σου φτάνει για όλα αυτά που έχεις να κάνεις. Νιώθεις πτώμα και απογοητευμένη. Αυτό που στη σπάει πιο πολύ όμως είναι να έχεις σφουγγαρίσει και να μπαινοβγαίνουν με λασπωμένα παπούτσια να σου πατάνε τα σφουγγαρισμένα. Πριν αφηνιάσεις ολοσδιόλου δοκίμασε το παρακάτω παπούτσι. Μια διακριτική και καλόγουστη λύση για όλη την οικογένεια που θα κάνει το σπιτικό σου να λάμψει από τη λάτρα και όλες τις φίλες σου να αναρωτιούνται πως τα προλαβαίνεις όλα.

 

8. Σε συνέχεια του παραπάνω ένα επιπέον κομψό και απαραίτητο παπούτσι-αξεσουάρ που θα κρατήσει τη σκόνη μακρυά κι από τα δυσκολότερα σημεία του σπιτιού σου.

 

9. Η ερωτική σου ζωή έχει γίνει ρουτίνα. Τον αγαπάς ναι, αλλά δεν βρίσκεις πια κανένα σεξουαλικό ενδιαφέρον μαζί του. Σκέφτεσαι να τον κερατώσεις μα δεν σου κάνει καρδιά γιατί είναι καλό παιδί και τίμιο. Τι κι αν σ’ έχει να κοιτάς τα σοβατεπιά δύο φορές την εβδομάδα από 15 λεπτά την καθεμία; Σπας το κεφάλι σου να βρεις έναν τρόπο να του πεις απ’ έξω απ’ έξω να αλλάξετε καμιά στάση να πάρει πάλι μπρος το θέμα μπας και γλυτώσει το κέρατο. Για άλλη μια φορά σου έχω τη λύση. Παπούτσι στα τέσσερα. Φόρεσε το στις προσωπικές σας στιγμές και ίσως θυμηθεί να σε γυρίσει μπρούμυτα. Αν πάλι δεν πάρει χαμπάρι αναγκαστικά θα πρέπει να ακολουθήσεις τη λύση νούμερο 10.

 

10. Έχεις προβεί στη λύση 9 αλλά εκείνος δεν παίρνει μπρος με τίποτα. Καναπές, πίτσα, μπύρα, κάλτσα και ιεραποστολικό. Η υπομονή σου έχει αρχίσει να εξαντλείται και έχεις ήδη στο μυαλό υποψήφιο επιβήτορα για να ανανεωθεί η σχέση σου. Σαν μια τελευταία προσπάθεια να τον προειδοποιήσεις πως αν δεν αλλάξει θα τον κάνεις τράγο, η μόδα έχει πάλι τη λύση για σένα. Τραγοπάπουτσο-εγώ στα ‘λεγα. Φόρεσε τον και δες στα μάτια του την απορία και την ανησυχία για το τι μπορεί να σημαίνει. Αν και πάλι δεν σκιαχτεί μπορείς απλά να του το καρφώσεις στις κόγχες των ματιών όταν βλέπει μπάλα και να δώσεις μια κι έξω τέλος σ’ αυτον τον καταδικασμένο γάμο.

 

Φίλες μου αγαπημένες, η μόδα στέκεται δίπλα μας κάθε σεζόν με νέες τάσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε πιο εύκολη και πρακτική την καθημερινότητά μας. Τολμήστε κάτι έξω απ’ τα συνηθισμένα για να κάνετε όλους ν΄απορούν και να σας θαυμάζουν.

Eleni Qse

Comments

comments

About Kiss My GRass