Home / Μαύρο Πρόβατο / Το Μαύρο Πρόβατο στην Μακρόνησο με τον Σύριζα μωρό μου, Σύριζα!

Το Μαύρο Πρόβατο στην Μακρόνησο με τον Σύριζα μωρό μου, Σύριζα!

Επανέρχομαι ενίοτε ο Μαύρος, αφήνοντας για λίγο τα ανέμελα χωράφια που βοσκάω. Και υπόσχομαι να το κάνω όλο και πιο συχνά γιατί με πνίγει η ακυρότητα της επικαιρότητας, φίλοι πρόβατα και κουτοχορτοφάγοι.

Αφορμή ο Κυριακάτικος περιπατητικός σύλλογος ΣΥΡΙΖΑ που κανόνισε εκδρομή για trekking που αλλού; Στη Μακρόνησο. Η περιήγηση τιμής και μνήμης διοργανώθηκε από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ», με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και του «Left.gr». Και φυσικά σε συντονισμό με το Σπούτνικ όλα τα εξωγήινα και άσχετα με την πραγματικότητα όντα συμμετείχαν ενεργά και αγωνιστικά… (αυτό το αγωνιστικά αποτελεί ίσως τον πιο αστείο χαρακτηρισμό που θα διαβάσεις αγαπητό και δίποδο θηλαστικό.) Ανάμεσα δε στα UFO ανθρωπόμορφης κοπής ήταν εκτός των άλλων  υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος,  ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, αλλά και ο Νίκος Φίλης. Φήμες λένε ότι κάλεσαν στην ομάδα τους και τον Ziggy Stardust αλλά προτίμησε να παραμείνει πεθαμένος και αποσυρμένος σε άλλον πλανήτη, πιο ρεαλιστικό, από αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε ένα επαναστατικό παραλήρημα αδικαιολόγητο για ανθρώπους που βρήκαν εξαθλιωμένη μια χώρα και της έδωσαν μία και την έριξαν πιο κάτω κι απ’τον πάτο ο  ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας δήλωσε: “η επίσκεψη και η περιήγηση, αλλά κυρίως το προσκύνημα στη Μακρόνησο, είναι η επαναφορά και η συνέχεια της ιστορικής μνήμης όλων των ανθρώπων, αυτών οι οποίοι πάλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια δημοκρατική Ελλάδα, για μια Ελλάδα η οποία θα είναι προς όφελος των εργαζομένων”…. “Αυτό σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο, το κάνει πράξη και θεωρώ ότι για όλους μας αυτές οι επισκέψεις τονώνουν, δυναμώνουν την πίστη μας για την επιτυχία της προσπάθειας, η οποία γίνεται”… και βράζει και χύνεται…

Στη συνέχεια σήκωσε και το χέρι του έτσι όπως κάνουν στις ταινίες οι επαναστάται που σέβονται τον εαυτό τους… να έτσι:

Το Μαύρο Πρόβατο στην Μακρόνησο με τον Σύριζα μωρό μου, Σύριζα!

… και χάρηκαν τα ταρακουνημένα κοπάδια ανθρώπων τριγύρω ότι με την μπουνιά αυτή, εκεί στο κόμμα του λαού (του ποιου;) θα καταφέρουν να μη σκίσουν κι άλλα καλσόν από την πολλή εξεγερμένη εξέγερση και την τιμή στις προϊστορικές μνήμες, αδιαφορώντας για την υπέροχα μαστουρωμένη πραγματικότητα που ζούμε στο τώρα!

Κατά τα άλλα ήταν μια ωραία μέρα, έκανε και καλό καιρό, και έζησαν αυτοί σαφώς καλά, και εμείς σκατά… Σαν από πάντα δηλαδή!

ΥΓ. έχω έρθει να βοσκήσω στην περιοχή κι αν βρω αποτυπώματα του ιπτάμενου δίσκου που τους παρέλαβε για την επιστροφή θα σας ενημερώσω πρώτος. Πρώτος ο Μαύρος στον Αγώνα μνήμης της Αρχαίας Σκουριάς και της σκουριασμένης σύγχρονης μνήμης. Μέχρι τότε, συνεχίστε ό,τι κάνατε, γλυκά, αγαπησιάρικα και… αποχαυνωμένα (τα καημένα!)

Μ.Π.

Αφιερωμένο το σουξέ: Σύριζα, μωρό μου Σύριζα… να γουστάρουμε!

Comments

comments

About Το Μαύρο Πρόβατο

The Black Magic Ewe Man!