Home / POINT OF U / Editors' view / Τι μ΄αρέσει σε σενα; Τι σ’αρέσει σε μένα; Τα βρίσκουμε ή ξενερώνουμε; – Χαρά Μαρκατζίνου

Τι μ΄αρέσει σε σενα; Τι σ’αρέσει σε μένα; Τα βρίσκουμε ή ξενερώνουμε; – Χαρά Μαρκατζίνου

Τι προσέχει ένας άντρας σε μια γυναίκα; Τι γοητεύει μία γυναίκα σε έναν άντρα; Τι θα μας τραβήξει πρώτο την προσοχή κι από την άλλη τι είναι αυτό που θα μας ξενερώσει απίστευτα, είτε στην εμφάνιση είτε στη συμπεριφορά;

Άβυσσος η ψυχή των δύο φύλων αγαπημένοι μου, κι ανάλογα τα γούστα, οι προτιμήσεις ποικίλουν. Ωστόσο, οι επιστημονικές έρευνες, που είναι όλες συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο, έχουν ομαδοποιήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που κεντρίζουν την προσοχή ενός άντρα και μιας γυναίκας αντίστοιχα. Όντας ευγενική από τη φύση μου, κι αν θυμηθώ τον θείο Ζαμπούνη -όχι δεν έχουμε καμία συγγένεια με τον άνθρωπο-, τα γαλλικά και το πιάνο που ποτέ δεν έκανα, θα ξεκινήσω με τους άντρες κι όλα όσα εκείνοι προσέχουν σε μία γυναίκα.

Τα επίσημα στατιστικά, λοιπόν, λένε πως οι άντρες κοιτούν πρώτα το χαμόγελο και τα μάτια μιας γυναίκας. Ένα αυθεντικό χαμόγελο, θα κεντρίσει την προσοχή ενός άντρα και θα τον ενθαρρύνει να φλερτάρει τις περισσότερες φορές (να σου θυμήσω πως έχουμε αναφερθεί στο φλερτ σε προηγούμενό μας άρθρο). Επίσης τα μάτια, που είναι ο καθρέφτης της ψυχής, είναι το αμέσως επόμενο χαρακτηριστικό που θα προσέξει ο άντρας. Ένα έντονο βλέμμα μπορεί να πει πολλά, περισσότερα ίσως κι από τις πιο εύγλωττες λέξεις…

Η προσοχή των ανδρών θα πέσει και στα μαλλιά μιας γυναίκας, και τα περιποιημένα, λαμπερά μαλλιά κερδίζουν έναντι ενός απεριποίητου λουκ. Στην αιώνια διαμάχη, μακριά ή κοντά μαλλιά, δε θα πάρουμε θέση, μιας και αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Παρόλο το μήκος, όμως, τους αρέσει να μας βλέπουν με περιποιημένα μαλλιά.

Προτού αμφισβητήσετε την αξιοπιστία των στατιστικών και των ερευνών, θα σας πω πως το επόμενο πράγμα που κοιτούν οι άντρες, είναι οι καμπύλες…όλες οι καμπύλες του γυναικείου σώματος, κι η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές! Η προσωπική μας πείρα βέβαια λέει πως οι άντρες θα προσέξουν πρώτα τα πιο καμπυλωτά μας σημεία και μετά θα δουν τα μάτια και το χαμόγελο. Το βλέμμα θα πέσει πρώτα στο στήθος και μετά στα οπίσθια ή και το ανάποδο, είπαμε προτιμήσεις είναι αυτές. Παρότι τα γούστα διαφέρουν, η αλήθεια είναι ότι το στήθος είναι ένα σημάδι νιάτων και γονιμότητας, γι’αυτό και ελκύει την πληθώρα των βλεμμάτων.

Επόμενο στην λίστα των ανδρών είναι το δέρμα. Έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες θεωρούν το καθαρό δέρμα ως σημάδι υγείας. Για να τραβήξετε τους άντρες, φροντίστε το δέρμα σας να είναι μαλακό και απαλό και να μοσχοβολάει. Ένα διακριτικό άρωμα, που κάνει αισθητή την παρουσία του στο πέρασμα μιας γυναίκας σε συνδυασμό με ένα λαμπερό δέρμα, θα κεντρίσουν την προσοχή του άνδρα. Επίσης, κορίτσια, οι άντρες προσέχουν επίσης το πόσο ψεύτικες είναι οι γυναίκες. Αν έχετε εξτένσιονς στα μαλλιά ή ψεύτικα νύχια, σίγουρα θα το προσέξουν και είναι κάτι που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα. Ένα απαλό μακιγιάζ, που τονίζει τα χαρακτηριστικά σας και την εικόνα σας έτσι όπως ακριβώς είστε, όχι κάτι επιτηδευμένο, θα μαγνητίσει τα βλέμματα. Θα εκπλαγείτε, αλλά οι άντρες προσέχουν και το στυλ, Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άντρες προτιμούν τις κλασικές γυναίκες που δε δείχνουν πολλά. Αντιθέτως, τους αρέσει το μυστήριο στην εμφάνιση μίας γυναίκας. Εμπρός, λοιπόν, κορίτσια, αφήστε ένα μυστήριο να πλανάται στην εμφάνισή σας και δώστε την ευκαιρία στους άντρες να το ανακαλύψουν…

Χαρακτηριστικά, όπως το χιούμορ και η προσωπικότητα μιας γυναίκας, είναι στοιχεία που ανακαλύπτει ένας άντρας στην πορεία της γνωριμίας τους, αφού τον έχουν κεντρίσει κάποια ή και όλα από τα παραπάνω.

Από την άλλη μεριά, τι προσέχει η γυναίκα σε έναν άντρα; Πρώτα πρώτα τα χέρια! Τα ωραία χέρια, με το σωστό μπράτσο, τον γυμνασμένο πήχη που καταλήγει σε μια θεϊκή παλάμη με ωραία δάχτυλα και περιποιημένα νύχια, κερδίσει αμέσως. Μην σας φαίνετε παράξενο. Άλλωστε τα καθαρά και περιποιημένα νύχια δείχνουν και ότι ο άλλος περιποιείται τον εαυτό του. Το χάδι από όμορφα, μακριά δάχτυλα εξιτάρει τη φαντασία των γυναικών. Και προτού με λιθοβολήσουν οι άντρες εκείνοι με τα πιο τραχια και σκληραγωγημένα χέρια, θα σας πω ότι και τα δικά σας χέρια μπορούν να είναι εξίσου γοητευτικά, εφόσον είναι περιποιημένα.


Στη συνέχεια, θα κοιτάξει μια γυναίκα το βλέμμα του άντρα, τα μάτια του και τα χείλη του. Είναι πολύ σέξι το ωραίο στόμα, με τα σαρκώδη χείλη και το γοητευτικό χαμόγελο. Ένα ωραίο, ανοιχτόκαρδο χαμόγελο κερδίζει πάντα, ξέρετε, από αυτά που φωτίζουν και το βλέμμα σας αντίστοιχα. Ένα παλιότερο, λαικό άσμα έλεγε ‘με τα μάτια μιλάμε εμείς’ κι είχε απόλυτο δίκιο, γιατί στα μάτια υπάρχει η αλήθεια του καθενός, αυτό που δε μπορεί να εκφράσει αλλιώς και που δε μπορεί να κρύψει ίσως.

Επειδή ως γυναίκες σεβόμαστε τον εαυτό μας και αυτά που του αρέσουν, δε θα μπορούσαμε να μην κοιτάξουμε έναν άντρα στα…οπίσθια. Ας το παραδεχτούμε. Κοιτάμε αν είναι ζουμερά, αν διαγράφονται από το παντελόνι που φοράνε, αν είναι γυμνασμένα! Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι το πιο σέξι σημείο στο κορμί ενός άντρα είναι ο πισινός του.

Σίγουρα, η συνολική εμφάνιση ενός άντρα, ο τρόπος που ντύνεται, πώς περιποιείται τον εαυτό του, είναι πράγματα που μια γυναίκα θα προσέξει και θα εκτιμήσει ανάλογα. Ανάμεσα στα υπόλοιπα, ιδιαίτερα πράγματα, που θα παρατηρήσει μία γυναίκα, είναι και τα παπούτσαι που φοράει εκείνος. Πόσο γυαλισμένα και καθαρά είναι, αν ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύνολο κι όχι αν έχει έρθει με το σανδάλι του Γερμανού τουρίστα συνοδευόμενο από αθλητική άσπρη καλτσούλα. Αγόρια προσοχή!

Άλλα χαρακτηριστικά, όπως το ύψος (ε ναι όταν ο άλλος είναι τσολιάς – από 1,90 και πάνω δε γίνεται να μην τον προσέξεις), το περπάτημα, η ομιλία είναι πράγματα που μια γυναίκα θα προσέξει, ανάλογα με τα γούστα της.

Πέρα, όμως, από αυτά που μας κεντρίζουν την προσοχή, υπάρχουν κι άλλα τόσα που μπορεί να μας ξενερώσουν, να μας απογοητεύσουν και να ρίξουμε άκυρο, αμφότεροι. Όπως αναφέραμε και παραπάνω – σας τσεκάρω να δω τι διαβάζετε – οι άντρες ξενερώνουν με ο,τιδήποτε ψεύτικο στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Όπως επίσης και στη συμπεριφορά της. Τα δήθεν και τα επιτηδευμένα, μπορεί να έχουν ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα, αλλά μετά ξεφουσκώνουν… Επίσης, πιστεύω πως αυτό που εκνευρίζει περισσότερο τους άντρες είναι η μαγική λέξη ‘τίποτα’, στην ερώτησή τους ‘τι έχεις;’. Ε ναι, βρε κορίτσια, δε μπορούν να μυρίσουν ούτε τα νύχια τους, ούτε σκέφτονται με τον πολυπλοκότερο τρόπο τον δικό μας, που ούτε και η NASA δεν έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει. Τι πιο απλό από το να του πεις τι έχεις, γιατί κι εσύ θα ξαλαφρώσεις κι ο άλλος, ακόμα και να μην καταφέρει να σε καταλάβει απόλυτα, θα προσπαθήσει τουλάχιστον…Να τα λέμε κι αυτά.

Στη συνέχεια της λίστας, οι άντρες ξενερώνουν απίστευτα με την αγένεια των γυναικών και με τη ζήλεια. Είμαστε γυναίκες, η θηλυκότητα είναι στη φύση μας, ας την αφήσουμε, λοιπόν, να βγει κι ας σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε με μαγκιά και το δυναμισμό του ‘Μπάμπη του σουγιά’. Ε δεν είναι στη φύση μας, πώς να κάνουμε. Και δυναμικές είμαστε και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά μην ξεχνάμε πως είμαστε θηλυκά. Η ζήλεια, ξέρετε, αυτή η προσποιητή ή κι αυτή που βγαίνει αυθόρμητα και αναβλύζει, λόγω των ανασφαλειών μας, τους κουράζει και τους απομακρύνει. Καλό, παλιό, αλάνθαστο κόλπο η ζήλεια, αλλά με μέτρο κι ίσως δε χρειάζεται…
Η αργοπορία μας στα ραντεβού και τηα μπερδεμένα μηνύματα, του τύπου ‘τώρα σε θέλω’ και αύριο ‘κάνε λίγο πιο κει γιατί με κουράζεις’ μπερδεύουν κι εκνευρίζουν. Το σκοτσέζικο ντους νομίζω είναι κάτι που δεν αρέσει ούτε σε γυναίκες ούτε σε άντρες. Τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, το ‘τώρα σε θέλω’, ΄μετά δε σε θέλω’ ή γενικά ‘δεν ξέρω τι θέλω πχια’, το σήμερα σε τρελλαίνω στα μηνύματα κι αύριο πίνω το αμίλητο νερό και πάσχω από κράμπα στα ακροδάχτυλα και δε μπορώ να σου στείλω μήνυμα είναι ξενερωτικό και στα δύο στρατόπεδα, γι’αυτό το νου σας!

Τα κορίτσια ξενερώνουν σίγουρα με το άνετο στυλάκι τύπου ‘είμαι πολύ ωραίος βεβαίως βεβαίως’ και ‘θα ρίξω κι εσένα και τις υπόλοιπες που περιμένουν στην ουρά’. Η πολλή ανετίλα αγόρια βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ξεκαβαλείστε το καλάμι σας και προσγειωθείτε στο έδαφος. Αφήστε τις γυναίκες να σας δείξουν πόσο τους αρέσει η ομορφιά σας χωρίς αυτοδιαφήμιση. Η αγένεια και η βωμολοχία των αντρών είναι σίγουρα στη λίστα με τα don’ts. Δε σας λέμε να ξεπατηκώσετε τη συμπεριφορά ενός ιππότη, αλλά η ευγένεια, ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε στους φίλους σας ή στο σερβιτόρο που θα σας πάρει παραγγελία και η έλλειψη βρισιδίων θα σας δώσουν πόντους στην εντύπωση που θα κάνετε. Αν, ωστόσο από τις δέκα κουβέντες σας οι έντεκα είναι βρισιές και χρειαστεί το ΕΣΡ να θέσει απαγορεύσεις, να ξέρετε πως αυτό είναι άσχημο και αντισεξουαλικό. Αντισεξουαλική είναι η ατημέλητη εμφάνιση και διάφορες λιποθυμικές αποπνέουσες μυρωδιές. Άντρες μου αγαπημένοι, υπάρχει το σαπούνι και το αποσμητικό. Χρησιμοποιείστε τα άφοβα, γιατί δεν υπάρχει πιο αφροδισιακό πράγμα από την όμορφη μυρωδιά ενός άντρα.

Αν έχετε αποφασίσει να το παίξετε ‘Αντρέας Ράμογλου’ από τη γνωστή ελληνική ταινία και να διαφημίζετε το κότερό σας ανά πάσα ώρα και στιγμή ή το ακριβό σας αυτοκίνητο και το χρυσό ρολόι που σας έκανε δώρο ο μπαμπάς, αποφύγετέ το γιατί θα τις διώξει τις γυναίκες από κοντά σας. Εκτός κι αν έχουν έρθει κοντά σας επί τούτου, λόγω των περιουσιακών σας στοιχείων, οπότε περαστικά σας… Τέλος, ο έλεγχος του κυρίου χταπόδη-βδέλλα που σου στέλνει μήνυμα ανά πέντε λεπτά κι αν δεν του απαντήσεις, θα στείλει ένα silver alert για το πού βρίσκεσαι, τι κάνεις και πώς αναπνέεις, αποπνέει ανασφάλεια και ασφυξία, οπότε καλύτερα να αποφεύγεται…

Το ψέμα και τα μεγάλα λόγια νομίζω ξενερώνουν αγόρια και κορίτσια. Άσε που τα πράγματα είναι πιο ωραία όταν είναι απλά, όταν είμαστε ο εαυτός μας παρά όταν φλωμόνουμε τον άλλο με φαμφάρες που δεν ισχύουν…

Η σκέψη μου πάει στα λόγια του Βίκτωρ Ουγκώ…

“Ο άνδρας είναι ένας ωκεανός. Η γυναίκα είναι μια λίμνη.
Ο ωκεανός έχει το μαργαριτάρι που στολίζει, η λίμνη το ποίημα που θαμπώνει.
Ο άνδρας είναι ο αετός που πετάει. Η γυναίκα είναι το αηδόνι που τραγουδάει.
Το να πετάς σημαίνει να κυριαρχείς στο διάστημα. Το να τραγουδάς σημαίνει να κατακτήσεις την ψυχή.
Ο άνδρας είναι ένας ναός, η γυναίκα είναι το ιερό.
Μπροστά στο ναό αποκαλυπτόμαστε. Μπροστά στο ιερό γονατίζουμε.
Τελικά: ο άνδρας είναι τοποθετημένος εκεί που τελειώνει η γη. Η γυναίκα εκεί που αρχίζει ο ουρανός.”

Κλείνοντας, πατώντας το παρακάτω link μπορείτε να ακούσετε τη 2η εκπομπή από την ιντερνετική συχνότητα του Radio Grass, όπου συζητήσαμε μετά μουσικής το παραπάνω θέμα.

Comments

comments

About Χαρά Μαρκατζίνου

Αστερόσκονη και χαμόγελο, αγάπη και φως, όνειρα και ταξίδια. Με λένε Χαρά κι αυτό τα λέει όλα...Πασπαλίζω απλόχερα χαμόγελα και χαρίζω αγκαλιές. Ερωτεύομαι με πάθος χωρίς να είναι λάθος...Η αλήθεια μου είναι η δύναμή μου κι αν κοιτάξεις στα μάτια μου θα δεις αυτό που νιώθω. Η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μένα και η συγγνώμη είναι λύτρωση. Λύτρωση όμως είναι και το γράψιμο, που υπήρξε πάντα διέξοδος και τρόπος έκφρασης στη ζωή μου. Γράφω και ταξιδεύω, ζωγραφίζω κι ονειρεύομαι...