Home / IN & OUT / Events & Night Life / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “6 Xιλιόμετρα” “Από την Αρχαία Δίολκο… στη Διώρυγα της Κορίνθου”
 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “6 Xιλιόμετρα” “Από την Αρχαία Δίολκο… στη Διώρυγα της Κορίνθου”
 

 

  του Νεκτάριου Γ. Σπηλιόπουλου

                                     Operations Manager “6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ”

 

 

Πολυθεματικό, Διαδραστικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού,
Γυμνασίου και Λυκείου.

 

 

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε;

Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας και με τη “Γραμμή του Χρόνου”, ταξιδεύουμε στους αιώνες, από την αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα. Συναντάμε ανθρώπους, γεγονότα, αποτυχίες και επιτυχίες!

Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η διάνοιξη της Διώρυγας και πόσο σημαντική;

Η Διώρυγα της Κορίνθου γίνεται η αφορμή για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε  ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο κτλ.) και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές και βιωματικές δράσεις.
Παράλληλα συνδέει την Διώρυγα με διάφορα επιστημονικά και γνωστικά πεδία όπως Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Τέχνη και Πολιτισμός αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της Τοπικής ιστορίας.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες  βιώνουν μία διαφορετική εμπειρία περιήγησης της ευρύτερης περιοχής (Διώρυγα, Κορινθιακός κόλπος, Σαρωνικός κόλπος, πρανή της Διώρυγας, Οδικές Γέφυρες του αυτοκινητόδρομου, κτλ.) με τη χρήση ειδικών συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (ειδικά Virtual Reality γυαλιά).

Προσομοιωτές, πειραματικές διατάξεις και σύγχρονη τεχνολογία (3D Experience, Flying through, SandBox) επιστρατεύονται για να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της κατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα τεχνικά έργα της ανθρωπότητας.

 

Οι δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν σχεδιαστεί και εφαρμόζονται από ειδικούς ερμηνευτές συνεργάτες της «Γραμμής του Χρόνου». Αξιοποιούν σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρα και προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου» – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, αναπτύσσονται, προβάλλονται και υλοποιούνται μία σειρά από εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα που σκοπό τους έχουν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής μας. Παράλληλα προάγεται η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της και αναδεικνύεται η συμβολή των επιμέρους κλάδων της (Μαθηματικά, Φυσική, Γεωλογία, Μηχανική, κτλ.) στην εξέλιξη του κόσμου.

Η «Γραμμή του Χρόνου» στεγάζεται στην Ποσειδωνία Κορίνθου, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων και αξιοποιεί  για την επίτευξη των σκοπών της, την σύγχρονη τεχνολογία. Ξεκίνησε το έργο της τον Σεπτέμβριο του 2017. 

 

Πληροφορίες και κρατήσεις σχολείων:
τηλ: 
6931 861 215
email: [email protected]

www.grammi.org

Comments

comments

About Kiss My GRass