Home / IN & OUT / Θέατρο Ελπίδας: Μια επανεκκίνηση με ελπιδοφόρο Σκοπό

Θέατρο Ελπίδας: Μια επανεκκίνηση με ελπιδοφόρο Σκοπό

Από το Σεπτέμβριο, το «Θέατρο Ελπίδας» με νέα καλλιτεχνική διεύθυνση και «με βάρκα την ελπίδα» τραβά όχι προς στο άγνωστο, αλλά σε νέες κατευθύνσεις και προκλήσεις στη θεατρική Αθήνα. Στο καλλιτεχνικό τιμόνι της «Ελπίδας» βρίσκεται η εταιρεία L&C των Νίκου Λημνιού και Δημήτρη Χύτου, δημιουργών πολλών θεατρικών παραγωγών μέχρι σήμερα για παιδιά και μεγάλους.

Κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, Σμύρνης 5-7 και Αριστοτέλους, (μόλις 200 μέτρα από τον Σταθμό ΗΣΑΠ Βικτώρια)  το «Θέατρο Ελπίδας» θα υποδεχτεί ήδη από το Σεπτέμβριο νέους καλλιτέχνες, νέες θεατρικές ομάδες και παιδικές παραστάσεις, ταξιδεύοντας το κοινό του με ιστορίες που θα ξεδιπλώνονται σε ένα χώρο με ιστορία. Στο πλαίσιο του νεοσύστατου Hope Festival που θα διαρκεί όλο το χρόνο και με κινητήρια δύναμη την Ελπίδα ότι οι θεατρικοί χώροι μένουν ζωντανοί, όσο οι σκηνές είναι γεμάτες καλλιτέχνες, και οι πλατείες γεμάτες κοινό, θα φιλοξενηθούν ομάδες παραστατικών τεχνών από όλη την Ελλάδα.

Στο εναρκτήριο διήμερο με διαγωνιστικό χαρακτήρα του Hope Festival 15-16 Σεπτεμβρίου, δύο ομάδες, οι Raindogsκαι οι Aniline Dancetheatre θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, και εκτός από το χειροκρότημα θα διεκδικήσουν και την ψήφο του κοινού.

 

 

Σχετικά με την ιστορία του Θεάτρου Ελπίδας

Το Θέατρο Ελπίδας ιδρύθηκε το 1973 από το Δημήτρη Κωνσταντινίδη (καθηγητή Δραματολογίας στη Σχολή Θεοδοσιάδη, διευθυντή θεατρικών εκπομπών της ΕΡΤ και εισηγητή δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου), ο οποίος στέγασε εκεί τη δραματική σχολή του.

Από το θέατρο αυτό πέρασαν σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Ανδρέας Ντούζος, ο Γιώργος Βουτσίνος, ο Μανώλης Δεστούνης, ο Θόδωρος Κάλβος, η Κατερίνα Γιουλάκη, ο Δημήτρης Ποταμίτης, η Τζένη Στεφανάκου, ο Φωκίων Ζαρίκος, ο Στάθης Αναστασίου και πολλοί άλλοι που με το ταλέντο τους και τη λάμψη τους φώτισαν και δημιούργησαν την ιστορία αυτού του Θεάτρου Ελπίδας, πάντα με την καθοδήγηση και την ηγεσία της αείμνηστης ηθοποιού Έλενας Τσαλδάρη.

 

Πρόγραμμα παραστάσεων διημέρου 15-16/9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ορφανά,της Ντέννις Κέλλυ

Σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ από την ομάδα Raindogs

Σκηνοθεσία: Κώστας Conie Ισαακίδης
Παίζουν:ΒαλουγεώργηΆννυ, Κριτσάκης Θανάσης, Τόλιας Παναγιώτης

Ώρα έναρξης: 21:00 | Διάρκεια: 120’

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα Aniline Dancetheatre

Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Νατάσσα Αραμπατζή, Αλέξανδρος Γκουντινάκης
Ώρα έναρξης: 21:00 | Διάρκεια: 45’

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

Σμύρνης 5-7 και Αριστοτέλους,10433 Αθήνα
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6977198088

Comments

comments

About Kiss My GRass