Home / LIFE / THE COCK: Το τέλος τον “διακοπώνε” και το ατελείωτο καλοκαίρι

THE COCK: Το τέλος τον “διακοπώνε” και το ατελείωτο καλοκαίρι

 

‘Ελα μωρέ να ‘ούμε… Μας έχουν πρήξει «τα απίδια» να ‘ούμε (να το πω να το ‘φχαριστηθώ)!

Μας έχουνε πρήξει, με αυτούς να ‘ούμε που λένε, ότι τους τα πρήζουν οι άλλοι να ‘ούμε, που εύχονται «Καλό Χειμώνα», «Καλά Φθινόπωρα και Σαρακοστές» να ‘ούμε.

Τι πρόβλημα έχουτε ρε να ‘ούμε; Για κάποιους οι διακοπές απλά τελειώσανε να ‘ούμε… Για κάποιους τώρα αρχίζουν να ‘ούμε και για κάποιους άλλους θα αρχίσουν Οκτώβριο και για κάποιους άλλους τελείωσαν από τον Ιούνιο  να ‘ούμε.

31 Αυγούστου λέει το καλεντάρι να ‘ούμε! Κανένα καλοκαίρι δε τελείωσε και κανένα φθινόπωρο δεν άρχισε ακόμα να ‘ούμε.

Μπίρι μπίρι και μπίρι μπίρι να ‘ούμε… Στη δουλειά, στο σπίτι, στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα φαγώνεστε να μη σας πουνε «Καλό Χειμώνα» και αν σας πούνε αρπάζεστε κιόλας να ‘ούμε.

Ρε εκτιμήστε ρε τη χώρα που ζούμε ρε να ‘ούμε!

16300 χιλιόμετρα ακτογραμμή ρε! Με «δεκαέξι τρακόσα» ακτογραμμή κάθε μέρα κάνεις διακοπές ρε να ‘ούμε. Τελειώνεις Πατήσια στις 5 και στις 6 είσαι μέσα στη θάλασσα. Θες από Κηφισιά το ίδιο, θες από Μενίδι το ίδιο  να ‘ούμε…

Τι κάθεσε και μου αρχίζεις τη μίρλα για «χιόνια και Χριστούγεννα» με 30 βαθμούς να ‘ούμε.

Και αυτοί που τα εύχονται το ίδιο μίζεροι είναι να ‘ούμε. Γιατί δεν εκτιμάνε να ‘ούμε…

Δεν εκτιμάμε να ‘ούμε ότι κάθε Έλληνας έχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα από Μάη μέχρι Οκτώβρη να ‘ούμε.

Δεν εκτιμάει που μια βδομάδα, είτε πλούσιος είτε φτωχός είναι να ‘ούμε, κάπου θα πάει και θα σπάσει στα μπάνια, τη μπύρα και το αραλίκι «μπαει δε σι» να ‘ούμε γιατί κάθε χιλιόμετρο στην Ελλάδα υπάρχει «μπιτσόμπαρο».

Δε εκτιμάει να ‘ούμε που εδώ τα πετάμε όλα έξω από «τρεις Μαίου» και μέχρι 28η Οκτωβρίου φοράμε κοντομάνικα να ‘ούμε και βουτάμε όποτε γουστάρουμε, άμα λάχει να ‘ούμε.

Δεν εκτιμάνε που πάς Σουηδία, Νορβηγία, Εσθονία, Γερμανία, Φιλανδία να ‘ούμε στις 12 Αυγούστου και θες μπουφαν και μπότες για να περπατήσεις στη βρόχα να ‘ούμε. Και όλοι αυτοί μας ζηλεύουν που εδώ έχουμε όλη αυτή την θάλασσα και τόσο μακρύ καλοκαίρι να ‘ούμε.

Γι’ αυτό μας βρίζουν, μας ζηλεύουν και μας χρεώνουν… «Ρε φούστη Έλληνα», λένε, «εγώ δουλεύω στη φάμπρικα της Κοπεγχάγης εντεκάμισι μήνες και έρχομαι μια βδομάδα στη Κω να στα ακουμπήσω και εσύ την Κω την έχεις κάθε μέρα, όλη μέρα όπου και να πάς να ‘ούμε; Θα σε «μαμήσω» να ‘ούμε»

Ναι μη γελάτε να ‘ούμε… Έτσι σκέφτεται ο Δανός ο Γερμανός και ο κάθε «ασπροδέρμας» και καμιά φορά, υποσυνείδητα να ‘ούμε, αλλά το λέει να ‘ούμε..

Γι’ αυτό λοιπόν… Σταματείστε «τα ευχολόγια των εποχώνε»  να ‘ούμε… Πάτε ακόμα διακοπές αν μπορείτε να ‘ούμε ή μόλις φύγεις από τη δουλειά να ‘ούμε ή τα «σου κου» να ‘ούμε… πάρε τους αγαπημένους σου και ροβολάτε για την κοντινότερη παραλία να ‘ούμε…

Οι διακόπες τελειώνουν αλλά το «the Greek summer” συνεχίζει ακάθεκτο να ‘ούμε

Comments

comments

About THE COCK

The Cock γλυκό όταν το νιώθεις στα Αγγλικά, γλυκό και όταν το τρως στα Ελληνικά. Υπερβολικό και όμως αληθινό, καφρικό αλλά και τολμηρό, απρόσμενο και όμως τόσο κοινό.Ο Νεοέλληνας της διπλανής πόρτας είναι εδώ και σου μιλάει. Διάβασε τον και πράξε, απόφυγε ή συμφώνησε αναλόγα...