Home / IN & OUT / 10 + 1 ταινιάρες που περιμένουμε τους επόμενους μήνες! – Haris Petruzzo

10 + 1 ταινιάρες που περιμένουμε τους επόμενους μήνες! – Haris Petruzzo

Να ‘μαστε πάλι εδώ στα γνωστά λημέρια του Kiss My GRass φίλοι και φίλες μετά από την καλοκαιρινή μας διακοπή λόγω της ετήσιας θητείας μας στον ελληνικό τουρισμό!

Το Σινέ – καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, αλλά εκτός από μεγάλες απογοητεύσεις (The Mummy, The Dark Tower) έφερε μαζί του και σπουδαίες παραγωγές, μερικές από τις οποίες σάρωσαν και στο Box Office (Wonder Woman, Alien: Covenant)

Την στιγμή δε που γράφονται αυτές οι γραμμές μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, η άχαστη… ”Δουνκέρκη” (Dunkirk) του τεράστιου Κρίστοφερ Νόλαν ξεκινάει (ήδη εντυπωσιακά) την πορεία της μέχρι τα φετινά βραβεία Όσκαρ!

Το φθινόπωρο όμως είναι εδώ και παρά τα πρωτοβρόχια αναμένεται καυτό στις αίθουσες, προμηνύοντας έναν ακόμη πιο σπουδαίο κινηματογραφικό χειμώνα! Όπως κάθε χρόνο λοιπόν ήρθε η στιγμή για δεξί κλικ και αποθήκευση συνδέσμου!

10 +1 πολυαναμενόμενες ταινίες που θα σκάσουν τους προσεχείς μήνες και που κατά την γνώμη μου είναι η βάση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του! Φύγαμε λοιπόν με λίγα λόγια για την κάθε μια αλλά φυσικά και τα τρέιλερ τους!

 

 ”It”

 Η διασκευή της πρώτης κάνει level up για να βάλει στον κόσμο του άρχοντα του τρόμου Στίβεν Κινγκ μια νέα γενιά θεατών αλλά ίσως και αναγνωστών! Το 2017 αρκετά από τα έργα του μεταφέρθηκαν στην μικρή αλλά και στην μεγάλη οθόνη (The Mist, The Dark Tower) αλλά ”Το Αυτό” μάλλον είναι το μόνο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το τρέιλερ είναι όσο τρομαχτικό το περιμέναμε, οπότε καλού κακού πηγαίνετε τουαλέτα πριν την προβολή.

 

”Mother”

O κόσμος του Ντάρεν Αρανόφσκι περιβάλλεται πάντα από μυστήριο και σαρωτικές ανατροπές ενώ οι χαρακτήρες που πλάθει είναι συνήθως βασανισμένοι, σχεδόν παρανοϊκοί και πασχίζουν με νύχια και δόντια να βρουν μια κάποια λύτρωση! Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέμ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις και Μισέλ Φάιφερ υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις ενώ το τρέιλερ έφερε στο μυαλό όλων… ”Το μωρό της Ρόζμαρι”

”Kingsman: The Golden Circle”

 

Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές (414 εκ. μόνο στις ΗΠΑ) και όχι μόνο επιτυχίες της δεκαετίας, δεν θα μπορούσε φυσικά να μην έχει σίκουελ! Η πρώτη ταινία ήταν ένας οργασμός περιπέτειας και χιούμορ, ενώ το σάουντρακ με κομμάτια αποτελούμενα ολοκληρωτικά από την  δεκαετία του ’80 μας έκανε να τραγουδάμε για ώρες μετά την προβολή της! Οι γνωστοί χαρακτήρες επιστρέφουν (αναστήθηκε και ο Κόλιν Φέρθ) ενώ το καστ περιλαμβάνει ακόμη τους Channing Tatum, Halle Berry και τον Pedro Pascal (Οberyn Martell/Game Of Thrones).

Στην ταινία οι βρετανοί πράκτορες θα συνεργαστούν με τους ομότιτλους τους των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν μια νέα τρομαχτική απειλή!

”Murder On The Orient Express”

Το πιο πολύτιμο πετράδι της συλλογής διηγημάτων της Αγκάθα Κρίστι έχει διασκευαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν για τηλεόραση και κινηματογράφο με σημαντικότερη κατά την γνώμη μου εκείνη του 1974 με τον ‘Αλμπερτ Φίνεϊ στον ρόλο του τρομερού και φοβερού… Ηρακλή Πουαρώ! All Star το καστ (δείτε την φώτο) γιατί αν τους γράψω όλους θα μας βρει το 2018. Σε γενικές γραμμές όταν ακούω διασκευή τρομάζω περιμένοντας τα χειρότερα, αλλά εδώ λόγω Κένεθ Μπράνα και σενάριο από Μάικλ Γκριν (Λόγκαν) ελπίζουμε για κάτι πραγματικά αξιόλογο.

”American Made” 

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η ταινία που περίμενε χρόνια η καριέρα του Τομ Κρουζ για να επανέλθει το υποκριτικό του ταλέντο σε εποχές ”Τζέρι Μαγκουάιρ” και ”Μανόλια”, ενώ αρκετοί σινε-κύκλοι τον βλέπουν να φτάνει μέχρι τα βραβεία κάνοντας λόγο για αξιόλογη ερμηνεία! Εμείς τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε σε ότι κάνει αλλά οκ… στουμπώσαμε από Επικίνδυνες αποστολές όλων των ειδών! Εδώ λοιπόν έχουμε μια πραγματική σχεδόν απίστευτη ναρκο-ιστορία που τον επανενώνει με τον σκηνοθέτη του εκπληκτικού “Edge Of Tommorow” Ντάγκ Λίμαν και που μας κάνει να περιμένουμε το American Made πως και πως!

Ζόρικο το τρέιλερ!

  ”The Greatest Showman”

  

O Hugh Jackman έτοιμος για υποψηφιότητα/ες! Μετά την σπουδαία ερμηνεία του στο Logan μπαίνει στο πετσί του PT Barnum, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας στον χώρο της Show Business! Το “The Greatest Showman” είναι ένα πολλά υποσχόμενο εγχείρημα το οποίο βρισκόταν στα σκαριά εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια αλλά όλο κάπου κολλούσε. Να πούμε εδώ βέβαια ότι μετά την σαρωτική παγκόσμια επιτυχία του μαγικού “La La Land” ο πήχης έχει μπει υπερβολικά ψηλά για όλα τα μιούζικαλ οπότε… είδωμεν! Mαζί με τον Τζάκμαν θα απολαύσουμε την Μισέλ Ουίλιαμς, την Ρεμπέκα Φέργκιουσον (μα τι μάνατζερ έχει) και τον Ζακ Έφρον! Για να δούμε τι θα δούμε…

 

”Molly’s Game” 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου Άαρον Σόρκιν κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη δοκιμάζοντας τις δυνατότητες του. Στο τιμόνι της σχεδόν εξωπραγματικής, ιστορίας της Μόλυ Μπλουμ βάζει την κορυφαία, μοναδική και λατρεμένη Τζέσικα Τσασταίν (εμ… ποια θα έβαζε, την Λώρενς;;) Η τρισμέγιστη γυροφέρνει εδώ και σχεδόν μια εφταετία την πηγή και το χρυσό αγαλματάκι με σαρωτικές ερμηνείες (έχει ήδη Χρυσή Σφαίρα), αλλά χάνει στις λεπτομέρειες και δεν πίνει νερό! Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει λίαν συντόμως και να την καμαρώσουμε εκεί που ανήκει. Στην κορυφή! Μαζί της ο Ίντρις Έλμπα!

Δείτε το τρέιλερ!

 ”The Darkest Hour” 

O Joe Wright, ο οποίος μας είχε δώσει την μοναδική ”Εξιλέωση”, επιστρέφει μετά από την τρομαχτική αποτυχία του “Pan” που δεν πήγε… παραπάν, σε ένα project που μας βάζει στην πιο σκοτεινή περίοδο του 20ου αιώνα! Το μόνο ερώτημα όσον αφορά την ταινία βέβαια είναι ένα: Θα είναι αυτός ο ρόλος που θα χαρίσει στον τεράστιο Γκάρι Όλντμαν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι που δικαιούται όσο λίγοι εν ζωή ηθοποιοί; Στην πρώιμη προ οσκαρική κούρσα πάντως μπαίνει ως ένα από τα φαβορί αν όχι ως αδιαφιλονίκητο φαβορί! Δείτε την απίστευτη μεταμόρφωση του σε Ουίνστον Τσώρτσιλ – Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί” – και αναφωνήστε μαζί μας: Όλντμαν… είσαι μεγάλη ηθοποιάρα ρε μάγκα!

”The Shape Of Water”

O μοναδικός Γκιγέρμο Ντελ Τόρο των Pan’s Labyrinth, Crimson Peak μας έχει συνηθίσει σε μαγικές και παραμυθένιες σινε-εμπειρίες! Η ταινία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’60. Σε ένα μυστικό εργαστήριο μια κωφάλαλη κοπέλα θα αναπτύξει μια σχέση αγάπης με ένα υβρίδιο αρσενικής γοργόνας! Ναι… σωστά διαβάσατε! Σάλυ Χόκινς, λατρεμένος Μαίκλ Σάνον και Οκτάβια Σπένσερ στο καστ μιας ταινίας που μοιάζει ως… η Αμελί… συναντά το Hellboy!

”The Snowman”

O Τόμας ‘Αλφρεντσον των Let the Right One In και Tinker Tailor Soldier Spy καλείται να φέρει εις πέρας το καθηλωτικό σύμπαν των μπεστ σέλερ του κορυφαίου του είδους, Jo Nesbo! Με τον Μάικλ Φασμπέντερ (αυτό είναι κάστινγκ) στον ρόλο του ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου ντετέκτιβ Χάρι Χόλε και με ονόματα όπως των Ρεμπέκα Φέργκιουσον (Mission Impossible: Rogue Nation) του Τζ.Κ.Σίμονς, Κλόε Σεβινύ και του Βαλ Κίλμερ (!!) όλα δείχνουν ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο, ενώ ίσως να μιλάμε και για ένα νέο σαρωτικό franchise μια και ο Nesbo με τα βιβλία του μας έχει δώσει υλικό για τουλάχιστον καμιά δεκαριά ταινίες και για πιθανή… ΧάριΧόλελιάδα! Το τρέιλερ απλά τα σπάει!

   ”Blade Runner 2049”

Ο τεράστιος Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει ως παραγωγός και με σκηνοθέτη τον μέγιστο Ντενί Βιλβνέβ (Incendies, Prisoners, Sicario, Arrival) σε ένα project που ορισμένοι από εμάς περίμεναν για πάνω από τρεις δεκαετίες! Το καστ δυναμίτης αποτελείται από τους Ράιαν ΓκόσλινγκΧάρισον Φόρντ, Τζάρεντ Λίτο και Ρόμπιν Ράιτ! Χωρίς αμφιβολία η πιο αναμενόμενη ταινία του 2017! Απολαύστε το εντυπωσιακό τρέιλερ!

Αυτά από μένα φίλοι και φίλες. Καλό φθινόπωρο και να πηγαίνετε σινεμά!

 

Comments

comments

About Haris Petruzzo

«... Λίγες φορές στην ζωή μου έζησα στιγμές απόλυτης διαύγειας... Όταν για λίγα, ελάχιστα δευτερόλεπτα η σιωπή καταπίνει κάθε θόρυβο... και τότε μπορώ να νίωσω. Νιώθω, παρά σκέφτομαι... και όλα είναι τόσο ευδιάκριτα. Ο κόσμος όλος τόσο ζωντανός. Ένας κόσμος που γίνεται πραγματικότητα. Δεν καταφέρνω να διαρκέσουν πολύ. Γατζώνομαι επάνω τους, μα όπως όλα, ξεθωριάζουν. Έζησα την ζωή μου χάρη σ’αυτές τις στιγμές. Αυτές με ξαναφέρνουν στο παρόν. Τότε συνειδητοποιώ πως όλα έγιναν όπως ήταν γραφτό να γίνουν...» A Single Man