Home / LIFE / Οι υπερδυνάμεις που έχουν μόνο τα μωρά

Οι υπερδυνάμεις που έχουν μόνο τα μωρά

Χρειάζεται να δεις αυτά για να καταλάβεις πόσο καταπληκτικά είναι τα μωρά. Αυτά τα μικρά πλάσματα είναι μοναδικά και το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσεις όσα ακολουθούν.

Τα μωρά δεν κλαίνε

-Τι εννοείς δεν κλαίνε; Δεν κάνουν και κάτι άλλο!

Στην πραγματικότητα γκρινιάζουν, φωνάζουν αλλά δεν κλαίνε. Οι δακρυϊκοί πόροι τους είναι κλειστοί οπότε δεν κλαίνε.

Είναι καταπληκτικοί υποβρύχιοι κολυμβητές

Είναι το καταδυτικό ανακλαστικό το οποίο εξαφανίζεται στην ηλικία των 6 μηνών.Ενστικτωδώς τα μωρά κρατούν την αναπνοή τους και κινούν τα μέλη τους όπως οι κολυμβητές.

Αναπνέουν και καταπίνουν ταυτόχρονα

Στα βρέφη ο φάρυγγας είναι ψηλότερα από ότι στους ενήλικες. Οταν καταπίνουν η είσοδος της αναπνευστικής οδού δεν φράσσεται από την επιγλωττίδα.

Μπορούν να φταρνίζονται συνεχώς

Οι αναπνευστικοί πόροι ενός νεογέννητου είναι στενότεροι των ενηλίκων. Επειδή δεν μπορούν να φυσήξουν την μύτη τους χρησιμοποιούν το ανακλαστικό φτάρνισμα για να απαλλαγούν από ό,τι τα ενοχλεί.

Κοιμούνται απροβλημάτιστα

Αντίθετα με την πεποίθηση πως όταν κοιμούνται τα μωρά δενπρέπει να κάνουμε θορύβους, τα μικρά δεν έχουν κανένα τέτοιο θέμα.

Εχουν προφορά

Επιστήμονες ισχυρίζονται πως τα μωρά έχουν προφορά ανάλογη με την εθνικότητά τους την οποία αποκτούν ακούγοντας τη φωνή της μητέρας τους όταν ακόμη βρίσκονται στην μήτρα της.

Μπορούν να μπουσουλάνε

Είναι εκπληκτικό.Από το πρώτο λεπτό τα μωρά μπορούν να κατευθυνθούν στο στήθος της μητέρας τους μπουσουλώντας αρκεί να τα ακουμπήσουμε στο στομάχι της.Η οσμή είναι αυτή που τα οδηγεί.

Τα μωρά είναι πολύ ευλύγιστα

Το σώμα του βρέφους αποτελείται από 300 περίπου κόκαλα. Καθώς περνά ο χρόνος αυτά δένουν σε ένα στιβαρό σύνολο. Η ευκαμψία των οστών είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό που βοηθάει κατά την διάρκεια του τοκετού.

Αλλάζουν χρώμα μαλλιών με φυσικό τρόπο

Οι ξανθιές γίνονται καστανές, οι μπούκλες ισιώνουν και το αρχικό χνούδι αντικαθίσταται από τα μόνιμα μαλλιά

Και τα μάτια αλλάζουν χρώμα

Τα μωρά τριπλασιάζουν το βάρος τους χωρίς να παχαίνουν

Τα μωρά κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής τους αναπτύσσονται ταχύτατα, τριπλασιάζουν το βάρος τους όμως δεν παχαίνουν.

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.

%d bloggers like this: