Home / GRASS PRESS / Το ζεύγος Clooney στηρίζει εκπαιδευτικά, 3000 παιδιά Σύρων προσφύγων στον Λίβανο

Το ζεύγος Clooney στηρίζει εκπαιδευτικά, 3000 παιδιά Σύρων προσφύγων στον Λίβανο

Πρόσφατα, στις αρχές Αυγούστου, με μία μοναδικής ανθρωπιστικής αξίας απόφαση, το ζεύγος Clooney ανακοίνωσε τις προθέσεις του να βοηθήσουν 3.000 παιδιά Σύρων Πρσφύγων, προκειμένου αυτή τη χρονιά να καταφέρουν να λάβουν εκπαίδευση στο Λίβανο, την ίδια στιγμή μάλιστα που με επίσημη ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, 200.000 παιδιά δεν λαμβάνουν εκπαίδευση, από τότε που διέφυγαν από τον πόλεμο στη γειτονική Συρία.

Το Ίδρυμα Clooney για τη Δικαισύνη δήλωσε ότι συνεργάστηκε με την Google (GOOGL.O) και την HP Inc (HPQ.N) για να βοηθήσει την UNICEF και το υπουργείο Παιδείας του Λιβάνου να ανοίξει επτά σχολεία “δεύτερης βάρδιας” για παιδιά προσφύγων.

Ο Λίβανος έχει πάνω από 1 εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων περίπου και 500.000 παιδιών, ενώ προσφέρει εκπαίδευση στα παιδιά της Συρίας σε δημόσια σχολεία, μέσω ενός συστήματος “δεύτερης βάρδιας”, πρόσθετων απογευματινών μαθημάτων αποκλειστικά για αυτούς.

“Δεν θέλουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά, επειδή είχαν την κακή τύχη να γεννηθούν σε λάθος μέρος, τον λάθος χρόνο”, δήλωσε ο διάσημος και καταξιωμένος ηθοποιός, George Clooney και η δικηγόρος διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγός του, Amal Clooney, οι οποίοι μάλιστα απέκτησαν δίδυμα τον προηγούμενο μήνα.

“Χιλιάδες νέοι Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται σε κίνδυνο – ο κίνδυνος είναι να μην είναι αποτελέσουν ποτέ παραγωγικό μέρος της κοινωνίας”, δήλωσε το ζευγάρι σε δήλωση τους. “Η επίσημη εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αλλάξει κάτι τέτοιο.”

Μια δωρεά ύψους 3,25 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Clooney θα διατεθεί γι αυτόν τον σκοπό, ενώ παράλληλα Google και η HP θα καλύψουν το κόστος για τη μεταφορά, τα σχολικά είδη, τους υπολογιστές, το περιεχόμενο, το πρόγραμμα σπουδών και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Clooney, Max Gleischman, δήλωσε ότι ο οργανισμός τελικά αποφάσισε να στηρίξει την εκπαίδευση των Σύρων προσφύγων, μέσω του δημόσιου σχολικού συστήματος, αντί να επενδύσει σε ιδιωτικά σχολεία (όπως αρχικά είχε σχεδιάσει) τα οποία διαχειρίζεται η SABIS, μια διεθνής εταιρεία, που προετοιμάζει φοιτητές για ανώτερες σπουδές.

Όπως και να έχει, η κίνηση αυτή από το ζεύγος Clooney, την Google και την HP αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση. Μακάρι αυτό να αποτελέσει την αρχή για ανάλογες πράξεις καλής θέλησης και ενδιαφέροντος και από άλλους φορείς, γιατί οι τόσο οι χρηματικές, όσο και οι ανθρωπιστικές, ηθικές και ουσιαστικές ανάγκες δεν εξαντλούνται με μία φορά, αλλά χρειάζονται συνέχη στήριξη και τροφοδότηση.

Comments

comments

About Kiss My GRass