Home / POINT OF U / Guest Stars' view / Οδηγίες χρήσεως για άνδρες: Όταν η γυναίκα σου λέει ;”Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις…” – Βιολέττα Κουμπή

Οδηγίες χρήσεως για άνδρες: Όταν η γυναίκα σου λέει ;”Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις…” – Βιολέττα Κουμπή

Κι εσύ αναρωτιέσαι τώρα. Στο Κινέζικο εστιατόριο θέλει τελικά να πάμε ή στη Βάρη; Αν της πω να κλείσω στο Κινέζικο θα με πει ξενέρωτο και γλυκανάλατο, αν της πω για τη ψησταριά θα με πει βλάχο. Τι στο διάολο να κάνω για να τη βγάλω καθαρή; Να το παίξω κορώνα γράμματα; Όχι. Είναι τεράστιο το ρίσκο να μου πετάξει την παντόφλα με φόρα και να χάσω το πάνω βλέφαρο από το μάτι που θα πετύχει.
Και προσπαθείς με τρόπο να καταλάβεις κατά που γέρνει η βάρκα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, γιατί έχει αυτό το αδιόρατο χαμόγελο της Τζοκόντα. Το εκνευριστικά αινιγματικό. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι αν έχει όρεξη για γκρίνια θα γκρινιάξει και στο κινέζικο να την πας και στη Βάρη να την πας και στο φεγγάρι για άμεση φεγγαράδα να την πας θα τα βάλει με τη βαρύτητα. Αν απλώς σου λέει κάνε ό,τι καταλαβαίνεις επειδή όντως δεν έχει πρόβλημα τότε κάνε το σταυρό σου γιατί έχεις δίπλα σου το πιο σπάνιο είδος του πλανήτη.

(Πάνω από πέντε σε όλη τη γη αποκλείεται να υπάρχουν, για τους άλλους πλανήτες δεν έχω άποψη)
Έμπλεξες και το ξέρεις. Δεν υπάρχει έλεος απόψε για σένα. Βρες ωτοασπίδες, προφασίσου πονοκέφαλο ( τι στο διάολο έχουν και οι άντρες κεφάλι οπότε έχουν το δικαίωμα να έχουν πονοκέφαλο, μη σας πω ότι αυτοί το έχουν εις διπλούν το δικαίωμα να έχουν πονοκέφαλο. Πονοκέφαλος στο τετράγωνο. Και στον κύκλο. Ο οποίος ο άτιμος δεν τετραγωνίζεται με τίποτα. ( Ενώ το τετράγωνο κάλλιστα κυκλώνεται)
Αν δεν πετύχει τίποτε από όλα και σου έχει ήδη γανώσει το κέρατο ώρα αρκετή δοκίμασε να της πεις ότι αδυνάτισε Ή να της πεις να φέρει τη μάνα της στο σπίτι γιατί σου έλειψε ( Εδώ είναι λίγο ρίσκο να σε πάρει χαμπάρι, είναι και καπάτσες οι γυναίκες, όχι όλες ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιες που τα βλέπουν όλα καλοπροαίρετα) ( Αυτές μπορεί να είναι και λιγότερες από πέντε)
Αν δε μασήσει πες της ότι είναι πολύ όμορφη. Ότι της έχεις πάρει ένα δώρο και το έχεις ξεχάσει στο γραφείο σου.( Αυτή η λύση βέβαια προϋποθέτει έξοδα, αλλά αν πρόκειται να γλιτώσεις τα αυτιά σου για κανένα τρίωρο όσα όσα δίνεις.)
Εδώ θέλει προσοχή. Μπορεί όλα αυτά να τα κάνει επίτηδες για να της πάρεις την τσάντα την πανάκριβη. Μην ενδώσεις. Καλύτερα γκρινιάζει παρά να αγοράζει. Πίστεψέ με δε σε συμφέρει καθόλου γιατί θα κάνει σαν τα παιδάκια που κλαίνε για να κάνουν τους γονείς τους να τους πάρουν το παιχνίδι. Όχι εντάξει αν αρχίσει και τα κλάματα, κλάψε σε μάνα κλάψε σε..Είσαι τελειωμένη κατάσταση. Καμμένο χαρτί. Το μόνο που σου μένει είναι να προσευχηθείς. Ή και να πηδήξεις από το παράθυρο. Αυτό μόνο αν μένεις σε ψηλό όροφο γιατί αν απλώς χτυπήσεις και σπάσεις κανένα παΪδι βουή σου μαύρη θα σε πιλατεύει στο κρεβάτι του πόνου και δε θα μπορείς κα να φύγεις. Αν καταφέρει να σε εγκλωβίσει και να την έχεις και απόλυτη ανάγκη γιατί για κανένα λόγο δε θέλει να έρθει η μάνα σου να βοηθήσει:

” Τι να μας κάνει τώρα η κυρά Χαρίκλεια από το χωριό;
” Ενώ η δική της η μάνα η γνήσια Λονδρέζα από το Νιοχώρι Μεσσηνίας( τελικά έχει η Αγγλία Καλαμάτα) μπορεί να ανακατεύεται όποτε θέλει. Αλλά κοτάς να πεις κουβέντα; Θα σε ψέλνει και στον ύπνο της.
Δεν αντέχεται το βζιν βζιν στ’ αυτί σου. Δεν υποφέρεται η μίρλα η μαύρη.Σε νιώθω κι όσο μπορούσα να βοηθήσω, βοήθησα.
ΚΑΤΩ Η ΓΚΡΙΝΙΑ! ΚΑΤΩ Η ΠΑΝΤΟΦΛΑ! ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ…

Comments

comments

About Kiss My GRass