Home / IN & OUT / Sweeney Todd, ένας δαιμόνιος κουρέας γεμίζει νότες το Ηρώδειο και το κοινό τον αποθεώνει!

Sweeney Todd, ένας δαιμόνιος κουρέας γεμίζει νότες το Ηρώδειο και το κοινό τον αποθεώνει!

επιμέλεια Άννα Μουσογιάννη

29 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, στο Ηρώδειο, επιβιβαζόμαστε στη μηχανή του χρόνου και μεταφερόμαστε στο Λονδίνου του 19ου αιώνα. Σκοτεινό και συνάμα φωτεινό. Ο καιρός νεφελώδης και το μυστήριο διάχυτο παντού! Όποιος πάει στο κουρείο της Fleet Street δεν εμφανίζεται ποτέ ξανα! Τι συμβαίνει άραγε; Και γιατί οι γεμιστές πίτες στο μαγαζί της κας Lovett που βρίσκεται κάτω απο το κουρείο έγιναν ξαφνικά τόσο νόστιμες;

Ο μοναδικός Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μας μεταφέρουν μαγικά στο βικτωριανό Λονδίνο βασισμένοι στο μουσικό θρίλερ του Stephen Sondheim που άφησε εποχή στο μουσικό θέατρο!

Θα αγαπήσουμε και ταυτόχρονα θα μισησουμε τον κεντρικό ήρωα Sweeney Todd. Τραγική φιγούρα ο ίδιος,  θα γυρίσει έπειτα απο 16 χρόνια εξορίας με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση. Το μισος, ωστόσο, αμαυρώνει την προσωπικότητα του και τον καθιστά αυτόχειρα της ίδιας του της ζωής. Τα συναισθήματα απροσδιόριστα, καθώς ο θεατής τον αγαπά, τον λυπάται, τον μισεί και τον φοβάται ταυτόχρονα. Ο Χάρης Ανδριανός ερμηνεύει μοναδικα αυτό το ρόλο και μας παρασύρει στη λαίλαπα της εκδίκησης και του μίσους!

Εμένα μου θύμησε πολύ την τραγική φιγούρα του τέρατος του Φράνκεστάιν της Μαίρη Σέλλευ.  Είναι άραγε οι συνθήκες που μεταμορφώνουν μια αγνή ψυχή σε άκρως επιθετική; Η εκδίκηση είναι τελικά μια δίνη που παρασύρει όποιον πέφτει στα δίχτυα της και μαζί της όποιον ανήκει στη σφαίρα επιρροής;

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι άξια κυρία Lovett και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι  όταν χάλασε το μικρόφωνο κάποια στιγμή με άψογο επαγγελματισμό κατάφερε να υπερβεί το όποιο τεχνικό πρόβλημα και με τη υπέροχη φωνή της να κρατήσει καθηλωμένο το κοινό χαρίζοντας της το πιο δυνατό χειροκρότημα. Αυτό υποδεικνύει και την άψογη επαγγελματική σχέση των συντελεστών καθώς ο Χάρης Ανδριανός τη στήριξε και μαζί έβγαλαν τη σκηνή πέρα από κάθε προσδοκία.

Ο Γιώργος Πέτρου, η ορχήστρα και ο θίασος του κατάφεραν ένα κατάμεστο Ηρώδειο να το κρατήσουν με κομμένη την ανάσα για 2,5 ώρες και όταν η αυλαία έπεσε ο κόσμος δεν μπορούσε να σταματήσει να χειροκροτά!

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους γιατί όλοι μαζί οι συντελεστές (των οποίων τα ονόματα αναφέρονται παρακάτω) κατάφεραν να μας μεταφέρουν στο βικτωριανό Λονδίνο και να μας αφήσουν μια όμορφη αίσθηση για ώρες μετά! Για όσους δεν είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν και για όσους θέλουν να το δουν ξανά save the date: Πέμπτη 31/08/2017

 Μουσική Διεύθυνση – Απόδοση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά: Πάρις Μέξης

Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος

Κινησιολογία/χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου, Κώστας Τσιούκας

Μουσική προετοιμασία/Διδασκαλία ensemble: Δημήτρης Γιάκας

Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Δημόπουλος  

 

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Σουήνη Τόντ: Χάρης Ανδριανός

Κα Λαβεττ: Ναντια Κοντογεώργη

Τομπίας: Αρης Πλασκασοβίτης

Τζοάννα: Μυρσίνη Μαργαρίτη

Δικαστής Τέρπιν: Χριστόφορος Σταμπόγλης

Άντονυ: Γιάννης Καλύβας

Αντόλφο Πιρέλλι: Γιάννης Χριστόπουλος

Ζητιάνα: Άννα Κουτσαφτίκη

Επίτροπος Μπάμφορντ: Χρήστος Κεχρής

                   Νεαρή Λούσι: Δήμητρα Κώνστα

Συμμετέχουν οι:

Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη,  Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος,  Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης.

Comments

comments

About Άννα Μουσογιάννη

Μότο μου: Αμαρτία είναι να μην ονειρεύεσαι, να μην ερωτεύεσαι, να μην γελάς, να μην κάνεις τρέλες…να μην είσαι ο εαυτός σου!! Λατρεύω το διάβασμα, τη μουσική, τη γυμναστική, τις προκλήσεις και τους ανθρώπους που με κάνουν να χαμογελώ! Μου αρέσει να μαθαίνω, να ανακαλύπτω και να εξελίσσομαι. Γι αυτό οι σπουδές και τα σεμινάρια για μένα δεν τελειώνουν ποτέ. So, I keep walking! Πώς θα με χαρακτήριζα; Συναισθηματική ρεαλίστρια! Όταν αυτά τα δύο μαλώνουν –κάτι που συμβαίνει συχνά- εγώ γράφω!